News

O familie din China şi-a regăsit fiul pierdut după 14 ani de căutări neîncetate. Povestea lor emoţionantă a inspirat un film

În cadrul unei ceremonii emoționante, un cuplu din sudul Chinei a fost reunit cu fiul pierdut. Reîntâlnirea a pus capăt unor căutări de peste 14 ani care au inspirat un film de succes.
08.12.2021 | 17:30
Ofamilie din China sia regasit fiul pierdut dupa 14 ani de cautari neincetate Povestea lor emotionanta a inspirat un film
ADVERTISEMENT

O poveste din China ne arată că dragostea și dedicarea părinților nu cunoaște limite și se dovedește o adevărată inspirație pentru milioanele de oameni care au urmărit detaliile acestei întâmplări.

Un cuplu din China și-a regăsit fiul pierdut de 14 ani, notează CNN. Sun Zhuo, acum în vârstă de 18 ani, a fost răpit în anul 2007 în orașul Shenzhen. Deși copilul avea doar 4 ani când a fost răpit, părinții săi nu și-au pierdut speranța și l-au căuta încontinuu.

ADVERTISEMENT

Părinții copilului răpit, Sun Haiyang (tatăl) și Peng Siying (mama) și-au vândut bunurile și proprietățile pentru a-și finanța căutările. Din mass media de stat din China aflăm că cei doi au oferit și o recompensă de aproape 31.000 de dolari pentru informații care ar fi putut duce la găsirea copilului.

Ministerul Securității Publice din China explică pe site-ul său că Sun Haiyang a călătorit în aproape toate regiunile țării pentru a-și găsi fiul sau informații care ar fi putut să îl ajute în căutările sale.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Sun Zhuo, una dintre multele povești de trafic de copii

Povestea emoționantă a celor doi părinți a fost ecranizată în anul 2014 de către regizorul Peter Chan din Hong Kong. Filmul “Dearest” a strâns, conform IMDb, peste 50 de milioane de dolari și a adus în atenția publicului problemele legate de traficul de copii din China.

Din nefericire, această poveste face parte dintr-un context mai larg, la fel de tragic. Experții sunt de părere că problema traficului de copii din China a fost exacerbată de politicile care limitau cuplurile la un singur copil. Deși în ultimii ani aceste reglementări au fost relaxate, efectele încă pot fi simțite.

ADVERTISEMENT

Nu este clar câți copii ajung victimele traficului în fiecare an, dar unele estimări ajung la câteva zeci de mii. Doar în acest an peste 8.000 de copii au fost reuniți cu familiile lor cu ajutorul testelor ADN și al recunoașterii faciale.

Familiile tradiționale, în general cele din mediul rural, văd băieții ca o „investiție” mult mai bună pentru viitorul lor, aceștia având mai multe oportunități economice și ducând numele mai departe. Din această cauză, a apărut o piață neagră a traficului de băieței.

ADVERTISEMENT

Autoritățile l-au găsit pe Sun în Shandong, o provincie din estul Chinei. Polițiștii au folosit softuri de recunoaștere facială pentru a găsi băiatul răpit. Ulterior, identitatea lui Sun a fost stabilită cu ajutorul unei analize ADN.

Poliția a reținut un bărbat pe nume Wu pe care îl acuză de răpirea din 2007. De asemenea, acesta este acuzat de o altă răpire. Familia care l-a crescut pe Sun a fost trimisă în judecată.

Povestea lui Sun se termină cu o răsturnare de situație neașteptată. Mai exact, acesta a ales să rămână cu familia sa adoptivă. El a explicat că a fost crescut de aceasta mai bine de 10 ani și că nu a știut că a fost adoptat.

ADVERTISEMENT
Tags: