Life

Povestea borcanelor de icre negre pe care Mitică Dragomir le-a primit pe vremea lui Ceaușescu. „L-au prins cu 5 găleți de bani de aur”

Mitică Dragomir a scos de la naftalină povestea borcanelor de icre negre primite pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Dezvăluiri fabuloase!
02.04.2024 | 18:05
Povestea borcanelor de icre negre pe care Mitica Dragomir lea primit pe vremea lui Ceausescu Lau prins cu 5 galeti de bani de aur
Mitică Dragomir a exportat icre negre pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Foto-montaj: FANATIK
ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir a făcut noi dezvăluiri de senzație despre cum se trăia pe vremea lui Ceaușescu! A povestit cum s-a ”trezit” în bagaj cu 40 de borcane de icre negre și pentru cine le-a scos din țară.

Mitică Dragomir și povestea fabuloasă a borcanelor cu icre negre cărate din țară pe vremea lui Ceaușescu

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a recunoscut că în timpul fostului dictator lumea se bătea pentru aproape orice se putea obține pe sub mână, chiar și pentru ouă, la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Înainte de 1989, cei care aveau pile la vechea structură politică aveau acces la mai tot ce își doreau. Mitică Dragomir a spus că existau privilegiați în perioada lui Ceaușescu, în timp ce mulți români găseau greu anumite produse. Puiul dispărea din magazine și era, pentru mare parte din populație, aur curat!

„Toată lumea se văita. Toată lumea avea frigiderele și cămarele pline, cumpărau în draci, de frică. Pe timpul lui Ceaușescu se făceau niște produse… Mă duceam o dată pe săptămână cu o mașină frigorifică în abator și luam sute de kilograme de carne, de crenvurști, toate bunătățile lumii… Măi, dar cum erau făcute, toate pentru export. 

ADVERTISEMENT

La mine la fotbal nu era pe sub mână. Pentru lume, totul era pe sub mână. Asta era una din idioțeniile comunismului. Lumea se omora pentru orice, și pentru ouă la un moment dat. Au fost perioade în care nu găseai un pui”, a povestit Mitică Dragomir la MAX Profețiile lui Mitică. 

Întrebat cât de des se găseau icre negre, Mitică de la Ligă a povestit că erau cu duiumul, iar el știa cum să facă rost să și exporte. A cărat 40 de borcane de icre negre în Valencia, pentru un prieten care azi e putred de bogat.

ADVERTISEMENT

Mitică Dragomir, pentru respectivele borcane de icre negre scoase din țară pe vremea lui Ceaușescu, a primit 5.000 de dolari. Vorbim de o sumă destul de mare pentru acele vremuri. Afaceristul a mai spus că și azi sunt restaurante unde icrele costă enorm, reprezentând un produs de lux. Recent, când a fost în Spania la un restaurant de fițe, Mitică a descoperit că o sută de grame de icre negre costă 500 de euro!

Câți bani a primit Mitică Dragomir pentru 40 de borcane de icre negre: „Eu m-am speriat”

„Doamne, Dumnezeule! Eu căram cu valizele în străinătate. Ne-am dus să jucăm în Valencia și aveam un prieten la Valencia, care acuma e multimilionar, are trei restaurante. Și, mă sună de la Valencia să îi duc niște icre negre. Mie îmi era rușine. Dau telefon unui prieten de-ai mei, care era proprietar de tiribombe, înțelegi? Era șmecher de tot. I-am zis să îmi aducă și mie niște icre negre și mi-a adus 40 de borcane, ai mai pomenit? Gyuri de la Brăila! Șmecherii îl știu. Ăla de l-au prins cu oiștea plină, cu bani de aur. 5 găleți de bani de aur, pe timpul lui Ceaușescu. 

ADVERTISEMENT

Iau borcanele ăstea și, mă gândeam, pe mine nu mă opresc cu icrele, dar la Valencia… I-am anunțat pe ai mei când am dat telefon, că altfel mă curățam. I-am zis să mă aștepte la aeroport. Era o valiză întreagă cu borcane cu icre negre. Ei nu s-au uitat, că eram echipă de fotbal, am luat valiza cu icre negre, eu crezând că îmi face și el un cadou pe treaba asta. 

A doua zi mi-a dat 5.000 de dolari. Eu m-am speriat. Tu știi ce erau 5.000 de dolari? Era un dolar gramul de aur, fă o socoteală, ca să poți să faci paritatea. Acum știi cât e kilogramul de icre negre în Spania? Deci, 100 de grame de icre negre costă 500 de euro, la restaurant, la Amazonico. Mă puteți verifica. Deci e 5.000 de euro kilogramul. Sunt și la noi în România prețurile astea, la restaurantele de lux”, a povestit Mitică Dragomir despre peripețiile de pe vremea lui Ceaușescu.

“40 BORCANE DE ICRE NEGRE!” | Cum SE MANCA pe vremea lui Ceausescu, in comunism

 

ADVERTISEMENT