News

Povestea celui mai feroce criminal român în viață: și-a tranșat fiica și concubina, a ucis doi soți cu un topor, a fost grațiat

Toma Gheorghe are 80 de ani și este considerat cel mai feroce criminal în viață. Bărbatul vrea să iasă din închisoare și să-și trăiască ultimii ani în libertate.
21.01.2023 | 07:00
Povestea celui mai feroce criminal roman in viata sia transat fiica si concubina a ucis doi soti cu un topor a fost gratiat
Criminalul din Arad. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Arădeanul era grațiat în 1988 de Nicolae Ceaușescu, deși era condamnat la 25 de ani de închisoare după ce în 1974 a ucis doi oameni cu un topor.

Cel mai feroce criminal român în viață vrea să iasă din închisoare

S-ar fi certat cu aceștia pentru o sumă de bani, însă setea infracțiuni nu s-a oprit aici. A comis ulterior alte trei infracțiuni grave, fiind considerat unul dintre cei mai brutali criminali ai României.

ADVERTISEMENT

În ianuarie 2022 a făcut o cerere de eliberare condiționată, când a împlinit 80 de ani. Toma Gheorghe ajungea în închisoare timp de șase luni, pentru prima dată când avea doar 16 ani, în 1958, fiind condamnat la șase luni de închisoare pentru furt.

Peste 15 ani era închis, din nou, tot pentru furt, de data aceasta pentru cinci luni de zile. În 1974 a comis prima crimă, însă Revoluția l-a prins un om liber. S-a întors din nou după gratii în 1995, pentru furt, de data aceasta pentru cinci ani. Următoarea vizită la închisoare a făcut-o pentru proxenetism, în anii 2000. De fiecare dată a ieșit din închisoare mai repede decât era plănuit, pentru bună purtare.

ADVERTISEMENT

În 2003, bărbatul ucidea un cetățean italian cu 20 de lovituri de cuțit, însă a fugit atunci în Franța, de unde era extrădat în 2006. Între timp, oamenii legii au aflat că a mai comis două crime, după ce și-a ucis fiica și concubina.

Ambele femei au fost ucise cu brutalitate și tranșate, după care resturile le-au fost aruncate de pe un pod. Fiica fusese ucisă în 1997, iar concubina în 1998.

ADVERTISEMENT

”În noaptea de 13/14 februarie 1998, într-o astfel de ocazie, după ce a rememorat conflictele pe care le-a avut de-a lungul timpului cu concubina sa, inculpatul Toma Gheorghe a luat decizia uciderii ei. Astfel, după ce a sugrumat-o până când victima nu a mai dat semne că ar mai fi în viaţă, inculpatul a adus din bucătărie un ciocan de şniţele şi i-a aplicat victimei mai multe lovituri la nivelul capului”, se precizează în rechizitoriul Parchetului, conform Ziare.com.

Expertiza psihiatrică arăta că bărbatul ”are un intelect corespunzător, însă este instabil afectiv, impulsiv, cu toleranţă scăzută la frustrări şi are o personalitate cu trăsături antisociale”. De această data instanța nu l-a mai iertat și l-a trimis după gratii pentru 30 de ani, pedeapsa maximă pe care o putea primi.

ADVERTISEMENT

Aflat la Penitenciarul Spital Dej, bărbatul în vârstă de 80 de ani a cerut în martie 2022 să fie eliberat condiționat, însă Tribunalul Cluj i-a respins cererea pe motiv că a avut un comportament discutabil după gratii, lovind de două ori alți deținuți.

”Deși își asumă responsabilitatea faptelor comise, nu manifestă regret și prezintă potențial agresiv în situațiile percepute ca fiind puternic afectogene, starea de recidivă evidențiind posibilitatea unui potențial infracțional. A refuzat să parcurgă programul psihologic specific recomandat persoanelor cu dificultăți în gestionarea agresivității, dar este interesat de menținerea unei imagini pozitive asupra propriei persoane”, este precizat în hotărârea instanței care i-a respins cererea de liberare. În aceste condiții, cel mai probabil bărbatul își va găsi sfârșitul în închisoare, însă va rămâne în istoria României drept unul dintre cei mai mari criminali.

TVR a realizat un documentar interviu cu acest personaj, care a strâns peste 100.000 de vizualizări în doar 4 zile de la urcarea pe Youtube.

ADVERTISEMENT
Tags: