Sporturi

Povestea emoționantă a lui Roberto Bautista Agut! Unul dintre eroii Spaniei din Cupa Davis a jucat la patru zile după decesul tatălui său

25.11.2019 | 12:55
Povestea emotionanta a lui Roberto Bautista Agut Unul dintre eroii Spaniei din Cupa Davis a jucat la patru zile dupa decesul tatalui sau
ADVERTISEMENT

Spania a câștigat Cupa Davis, după 2-0 în finala cu Canada, iar eroul din primul meci, Roberto Bautista Agut, a disputat meciul cu Auger-Aliassime, primul al ultimului act, într-o situație foarte delicată. Tatăl sportivului, Joaquin, a decedat cu patru zile înaintea finalei și, chiar dacă a părăsit cantonamentul pentru câteva zile, a intrat pe teren duminică și a adus primul punct Spaniei.

Povestea lui Roberto Bautista Agut, unul dintre eroii Spaniei în finala de Cupa Davis

Roberto Bautista Agut a trăit o dramă joi, cu doar patru zile înaintea finalei din Cupa Davis pe care Spania a disputat-o pe teren propriu împotriva Canadei. Sportivul iberic a părăsit cantonamentul de la Madrid marți, pentru a fi alături de tatăl său, aflat într-o stare de sănătate delicată.

ADVERTISEMENT

La două zile, Joaquin Bautista a decedat și, în ciuda situației, Roberto a revenit sâmbătă alături de naționala Spaniei pentru meciurile din finala Cupei Davis, disputată duminică a doua zi. Jucătorul de 31 de ani, locul nouă în ierarhia WTA, a câștigat în două seturi, contra lui Felix Auger-Aliassime, primul punct pentru Spania, care avea să câștige finala cu 2-0 după victoria lui Nadal.

A jucat la Roland Garros la o săptămână după decesul mamei

Roberto Bautista Agut a trăit o dramă și în urmă cu un an și jumătate. Cu o săptămână înaintea startului Roland Garros, mama sportivului a decedat. La fel cum s-a întâmplat și la Cupa Davis, Bautista a intrat pe zgura de la Paris, reușind să ajungă până în turul trei, unde a fost eliminat de Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul săptămânii, spaniolul urma să se căsătorească, însă nunta ar putea fi amânată după tragicul eveniment de joi. Petrecerea lui Roberto Bautista Agut a mai fost amânată o dată, în vară, datorită parcursului excelent de la Wimbledon, unde sportivul a ajuns până în semifinale.

„Tatăl meu ar fi fost supărat dacă aș fi stat acasă”

După finala cu Canada, Roberto Bautista Agut a oferit o declarație emoționantă, în care a explicat cum a trăit ultimele zile dinaintea finalei de Cupa Davis:

ADVERTISEMENT

Tatăl meu ar fi foarte supărat pe mine dacă aș fi stat acasă și nu aș fi venit să-mi susțin echipa. Am avut șansa să-mi iau rămas bun de la tatăl meu și apoi am revenit alături de echipa mea. A fost foarte special pe teren. Am dat tot ce am avut mai bun pe teren. Sunt foarte fericit că am putut câștiga”.

„A dat totul pentru echipa lui”

Sergi Bruguera, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Spaniei, a vorbit despre situația lui Roberto Bautista Agut. Bruguera susține că doar mentalitatea și spiritul său de învingător au făcut ca sportivul să intre pe teren și să aducă punctul pentru echipă, în ciuda situației delicate din viața personală.

ADVERTISEMENT

Când ai parte de un asemenea moment este mereu dificil de descris în cuvinte, atât de multe emoții pe care nu le-ai mai simțit niciodată. Este de necrezut. Gândiți-vă că Roberto era ieri la înmormântarea tatălui lui, iar acum a dat toul pe teren – mentalitatea, spiritul, a dat totul pentru echipa lui”, a declarat Bruguera după finală.

Cuvinte mari din partea lui Rafael Nadal

Rafael Nadal a adus al doilea punct, decisiv, pentru Spania în finala Cupei Davis. La finalul meciului câștigat în două seturi cu Denis Shapovalov, Nadal a declarat că efortul depus de Roberto Bautista Agut a fost incredibil, iar colegul din echipa iberică va rămâne mereu un model.

Am câștigat șapte meciuri, dar persoana care a fost vitală în această ediție de Cupa Davis a fost Roberto. Pentru mine, ce a făcut el este absolut incredibil, este un supraom. Nici măcar nu am idee cum să explic asta. Va fi un exemplu pentru tot restul vieții mele.

A fost nevoit să plece, apoi tatăl lui a murit, apoi a revenit, s-a antrenat cu noi ieri, iar azi (n.r. duminică) a fost pregătit să joace la un nivel foarte înalt. Este ceva cu adevărat incredibil”, a spus Nadal după finala cu Canada.

ADVERTISEMENT
Tags: