Fotbal international

Povestea lui Mohamed Salah. Schimba 5 autobuze pentru a ajunge la antrenamente şi s-a căsătorit cu iubita din şcoală

27.09.2019 | 18:42
Povestea lui Mohamed Salah Schimba 5 autobuze pentru a ajunge la antrenamente si sa casatorit cu iubita din scoala
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah este unul dintre cei mai buni jucători ai lui Liverpool din istorie. Chiar dacă egipteanul a ajuns pe „Anfield” în vara anului 2017, mijlocașul a reușit să se facă remarcat foarte rapid și a surprins pe toată lumea cu forma pe care a arătat-o. Viața lui Salah nu a fost întotdeauna ușoară, fotbalistul a avut o copilărie grea în Egipt și nimeni nu credea că va ajunge un fotbalist celebru. În drumul său către succes, mijlocașul egiptean a trecut prin mai multe episoade grele, peste care a trebuit să le depășească.

Mohamed Salah schimba 5 autobuze pentru a ajunge la antrenamente

Mohamed Salah a fost nevoit să schimbe 5 autobuze în copilărie pentru a ajunge la antrenamentele lui El Mowkaloon, dar sacrificiile făcute au meritat: „Obișnuiam să mă trezesc foarte devreme și să mă întorc acasă foarte târziu. Eram obligat să schimb 5 autobuze pentru a ajunge la club. A fost greu, dar a meritat. Momentul în care antrenorul de la El Mowkaloon mi-a spus că mă voi antrena cu prima echipă nu-l voi uita niciodată. A fost incredibil, aveam doar 16 ani”.

ADVERTISEMENT

În adolescență, practica și atletism, însă a ales fotbalul pentru că i-a plăcut mai mult: „Nu aș fi putut să ajung atlet pentru că aveam prieteni mult mai rapizi decât mine, iar fotbalul era sportul care m-a atras întotdeauna mai mult”.

Mohamed Salah schimba 5 autobuze pentru a ajunge la antrenamente. Sursă foto: hepta.ro
Mohamed Salah schimba 5 autobuze pentru a ajunge la antrenamente. Sursă foto: hepta.ro

Nu a fost bun la școală și nu credea că va ajunge în Europa

Mijlocașul lui Liverpool nu se descurca prea bine în școală. De multe ori, profesorii îl considerau unul dintre cei mai slabi elevi, iar Salah nu a negat niciodată acest lucru: „Nu am fost un elev prea bun. Mă gândeam numai la fotbal. Visul meu a fost să ajung un fotbalist profesionist. De multe ori trebuia să plec mai devreme de la școală pentru a ajunge la antrenamente”.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Liverpool nu a visat niciodată că va ajunge în Europa, dar spera să fie un fotbalist celebru un Egipt: „Sincer nu credeam că voi ajunge în Europa. Am încercat mereu să mă perfecționez chiar de când eram copil. Mi-am dorit să ajung la cel mai înalt nivel de joc în Egipt”.

  • 27 de ani a împlinit Mohamed Salah pe 15 iunie
Mohamed Salah, după ce a câștigat Supercupa Europei. Sursă foto: hepta.ro
Mohamed Salah, după ce a câștigat Supercupa Europei. Sursă foto: hepta.ro

Familia este pe primul loc pentru Salah

„Timpul liber îl petrec mereu cu familia, îmi place să mănânc paste și să mă joc pe Playstation, dar trebuie să recunosc… Salah în jocurile video este mult mai bun decât cel adevărat”, a precizat Mohamed Salah. Fotbalistul lui Liverpool a înscris 75 de goluri în 113 partide pentru „cormorani” și a fost golgheterul Premier League în sezonul trecut de Premier League cu 22 de goluri marcate.

ADVERTISEMENT
Mohamed Salah, alături de spția lui. Sursă foto: hepta.ro
Mohamed Salah, alături de spția lui. Sursă foto: hepta.ro

Mohamed Salah are o fetiță în vârstă de 5 ani, pe nume Makka. Ea s-a născut la Londra, pe vremea când Mohamed evolua în tricoul lui Chelsea. Magi este soția egipteanului, cu care s-a căsătorit în 2013. Cei doi se cunoșteau de când erau în şcoală, iar tot de atunci au format un cuplu. Magi este biotehnolog și spre deosebire de alte soții de fotbaliști, nu apare în prim-plan, ci preferă să nu se arate atât de des în fața camerelor.

  • 150.000.000 de milioane de euro este cota de piață a lui Mohamed Salah, conofrm transfermarkt.com
ADVERTISEMENT