News

Povestea pensionarului din Prahova care a dat lovitura la Loto. Acum, fosta soție îi cere o jumătate din avere

Un pensionar care a câștigat 4,5 milioane euro la Loteria Română este chemat în instanță de fosta lui soție, care îi cere o jumătate din avere.
27.03.2024 | 10:43
Povestea pensionarului din Prahova care a dat lovitura la Loto Acum fosta sotie ii cere o jumatate din avere
Un pensionar a câștigat 4,5 milioane euro la Loto, iar acum fosta soție îi cere o jumătate din avere / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta, Facebook
ADVERTISEMENT

”Blestemul milionarilor de la Loto” își consumă un nou episod. Un pensionar care a pus mâna pe un premiu de 4,5 milioane euro, în urmă cu câțiva ani, este citat la Judecătoria Sinaia, chiar de către fosta soție. Femeia îi cere acum o jumătate din avere.

Biletul la Loto a fost câștigat în timpul căsătoriei

F.P., un bărbat în vârstă de 66 de ani, a crezut că a dat norocul peste el atunci când a pus mâna pe marele premiu la un joc organizat de Loteria Română. El juca la Loto încă din tinerețe iar premiul de 4,5 milioane de euro părea să-i asigure o bătrânețe liniștită. Și-a luat o casă mare la munte, iar restul banilor i-a pus investit în imobiliare sau i-a păstrat în bănci.

ADVERTISEMENT

Situația s-a schimbat dramatic în anul 2023, atunci când a primit o citație din partea fostei sale soției, de care se separase de ceva timp, prin care aceasta îi cerea partajul bunurilor dobândite în timpul căsătoriei și lichidarea regimului matrimonial.

Potrivit datelor din dosar, averea pentru care se luptă cei doi este compusă din: o casă și un teren în Bușteni, două apartamente în Brașov, un apartament din București, două autoturisme, două locuri de parcare și suma de un milion de lei aflată în conturile câștigătorului la Loto.

ADVERTISEMENT

Acțiunea în instanță a început în ianuarie 2023, dar la finalul anului trecut, Judecătoria Brașov și-a declinat competența teritorială către cea din Sinaia, acolo procesul se desfășoară și în prezent.

Toată averea familiei, obținută cu un bilet de 6,5 lei

În timpul procesului, femeia a cerut judecătorilor să emită adrese către patru bănci, unde pârâtul deține conturi, precum și către Casa de pensii. În replică, avocatul bărbatului a declarat în instanță că toate bunurile supuse partajării aparțin exclusiv clientului său, pentru că au fost cumpărate din câștigul de la Loto.

ADVERTISEMENT

”De asemenea, (avocatul, n.r.) arată că a invocat în apărare în cauza de faţă natura bunurilor proprii şi susţine că principala sursă de venit care a constituit baza achiziționării bunurilor aflate în masa partajabilă şi asupra cărora reclamanta are o pretenție în cotă de 50 %, este sursă din venit propriu şi a reprezentat valoarea câştigului urmare biletului la Loto în sumă de 6,5 lei, pentru că după momentul câştigului la Loto au fost achiziționate bunurile.

Consideră că deşi partea (adversă, n.r.) susţine că a avut o contribuţie, îi revine sarcina probei şi nu a depus la dosar nici măcar dovada veniturilor sale sau dovada contribuțiilor, câtă vreme bunurile au fost achiziţionate după momentul câştigului la Loto.”, se arată în dosarul consultat de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Înainte să câștige la Loto, familia era îngropată în datorii

De altfel, în întâmpinare, milionarul de la Loto a scris că s-a separat de soția lui încă din anul 2016, iar avocatul acestuia a spus, în instanță că ”părțile nu au conviețuit prea mult timp împreună” și că aceasta nu a avut vreo contribuție la completarea biletului câștigător, lucru pe care vrea să-l lămurească prin intermediul unor martori care vor fi chemați să depună mărturie.

”Arată că părțile au avut multe datorii comune, au existat executări silite, și urmare a câștigului la Loto, acestea au fost achitate”, se mai arată în dosar.

Pentru a introduce acțiunea de partaj, femeia a fost obligată să plătească o taxă de timbru uriașă, în valoare de peste 120.000 de lei, lucru pe care l-a și făcut.

Judecătorii au fost de acord să administreze proba cu expertize de specialitate, prin care să fie evaluate bunurile imobile, auto sau conturile bancare, abia după stabilirea masei de partajat, respectiv după ce se va lămuri ce contribuție a avut fiecare dintre soți la averea familiei. Următorul termen al procesului va avea loc la jumătatea lunii aprilie, atunci când vor fi audiați concomitent atât martorii reclamantei, cât și ai pârâtului.

Blestemul milionarilor de la Loto: câștigătorii sunt urmăriți de tragedii

Povestea de mai sus este doar ultima dintr-un lung șir de ghinioane și tragedii care i-a lovit pe ”milionarii de la Loto” de-a lungul timpului:

  • Andrei Butnaru, câștigător al unui premiu de 4,7 milioane de euro, în 2019, a murit la un an după ce și-a ridicat premiul.
  • Dumitru Tarniceru s-a prăpădit din cauza unui infarct, la doi ani după ce a câștigat 130.000 de dolari, în anul 1997.
  • Gheorghe Ciubotaru și-a cumpărat o mașină puternică din premiul de 340.000 de lei, câștigat la 4.40. Câteva luni mai târziu, el a murit într-un accident auto provocat chiar de el.
  • Constantin Iatco a murit în 2014, la câteva zile după ce ghicise 4 numere la concursul 5/40 și ridicase 8.000 de euro de la sediul Loteriei Române. Iatco a fost șef al Camerei de Comerț Iași.

În alte cazuri, ”milionarii de la Loto” și-au cheltuit întreaga avere pe case și mașini scumpe, sau au investit în afaceri care s-au dovedit falimentare. Specialiștii spun că, în cele mai multe cazuri, aceștia se dovedesc incapabili să gestioneze din punct de vedere psihic un astfel de eveniment.

”Din punct de vedere psihic, oamenii aceștia nu mai dorm noaptea, se gândesc unde sa bage banii, la ce bănci, își fac tot felul de scenarii. Nu fac față acestui eveniment”, a declarat psihologul Liviu Chesnoiu pentru Ziare.com.

Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române a fost în valoare de 10,1 milioane euro și s-a câștigat pe 25 iunie 2023 de către o femeie care a jucat un bilet de 459,5 lei, la o agenție din București, sectorul 6.

ADVERTISEMENT
Tags: