News

Povestea sfâșietoare a gemenelor care s-au aruncat împreună de la etaj. Ce le-a determinat să recurgă la gestul disperat

Două surori gemene s-au aruncat de la etajul trei al unei clădiri din Barcelona. Una dintre ele a murit, cealaltă a fost spitalizată.
24.02.2023 | 21:53
Povestea sfasietoare a gemenelor care sau aruncat impreuna de la etaj Ce lea determinat sa recurga la gestul disperat
Fetele nu au mai suportat bullyingul la care erau supuse Foto: La Razon
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, Spania a fost zguduită de vestea că două gemene din Argentina, în vârstă de 12 ani, s-au aruncat de la etajul trei al unei clădiri din Sallent (Barcelona). Din păcate, una dintre ele a murit, iar cealaltă a trebuit să fie spitalizată.

Povestea sfâșietoare a gemenelor care s-au aruncat împreună de la etaj

Bunicul fetelor a făcut publică scrisoarea de adio pe care acestea au lăsat-o înainte de a lua această decizie fatală, în care au explicat motivele care le-au determinat să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Alana a recunoscut că intenția de a-și lua viața s-a datorat hărțuielilor pe care le suferea la școală, deoarece se simțea băiat. Leila a decis să o însoțească din solidaritate, relatează publicația La Razon.

Potrivit bunicului gemenelor, amândouă au fost victime ale hărțuirii în orașul în care frecventau școala. Bărbatul s-a declarat șocat de ceea ce s-a întâmplat și a spus că abia a reușit să vorbească cu fiica sa din cauza șocului pe care îl resimțea.

ADVERTISEMENT

Bunica fetelor a declarat că acestea au fost agresate atât la școală, cât și la liceu, iar discriminarea a pornit de la naționalitatea surorilor și de la identitatea sexuală a uneia dintre ele.

“M-am săturat să fiu agresată la școală, nu mai suport asta. Vreau să fiu fericită, dar, evident, voi suferi acest lucru pentru tot restul vieții mele și am decis să nu mai continui”, a scris Alana.

ADVERTISEMENT

“Îmi cer scuze tuturor, știți cât de mult o iubesc pe sora mea, am văzut toată hărțuirea pe care o suferă, voi face ceea ce decide ea. O voi însoți oriunde vrea ea”, a adăugat Leila.

Polițiștii au găsit scrisoarea scrisă de mână de gemene în casa familiei, precum și două scaune pe balcon de pe care acestea s-au aruncat. Anchetatorii analizează aceste scrisori în care fetele explică motivele sinuciderii lor, deși se presupune că acestea sunt legate de lipsa de înțelegere față de identitatea sexuală a uneia dintre ele, care dorea să fie băiat și să se numească Ivan, și de sprijinul necondiționat al surorii sale.

ADVERTISEMENT

După ce incidentul și evoluția anchetei au devenit cunoscute, rudele victimelor au relatat că Leila, geamăna supraviețuitoare, se află într-o stare mai bună. Bunicul a detaliat că nepoata sa are un plămân afectat și că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală la maxilar, dar a subliniat că faptul că starea ei se ameliorează este o veste excelentă.

Pe lângă ancheta poliției, responsabilii Departamentului de Educație au deschis propria anchetă și au activat mecanismele de consiliere și suport psihopedagogic.

ADVERTISEMENT