Fotbal international

Povestea sfâșietoare a unui jucător de la Manchester United: „Furam ghetele lui Rooney pentru a-mi hrăni familia”

18.02.2021 | 09:55
Povestea sfasietoare a unui jucator de la Manchester United Furam ghetele lui Rooney pentru ami hrani familia
ADVERTISEMENT

Ravel Morrison a fost unul dintre puștii rebeli ai fotbalului modern, un jucător înzestrat cu mult talent, dar al cărui temperament și ale cărui alegeri în viață l-au tras mult înapoi. Fostul mijlocaș ofensiv al lui Manchester United a recunoscut că fura ghetele lui Rio Ferdinand și Wayne Rooney, doar pentru a-și putea hrăni familia.

Internaționalul jamaican a recunoscut faptele sale chiar într-un interviu în podcastul lui Rio Ferdinand, cel de la care a furat câteva perechi de ghete de fotbal.

ADVERTISEMENT

Totodată, Morrison a vorbit și despre problemele pe care le-a avut în trecut și a spus exact ce făcea cu banii pe care îi obținea prin vânzarea ghetelor pe care le fura din vestiarul „diavolilor roșii”.

Povestea lui Ravel Morrison despre furtul ghetelor lui Rooney și Ferdinand

Ravel Morrison a fost considerat unul dintre cele mai bune produse ale Academiei de Fotbal a lui Manchester United, fiind apreciat enorm și de Sir Alex Ferguson. Din păcate pentru el, deciziile proaste din viață s-au răsfrânt și asupra carierei lui, iar printre greșelile făcute de el se numără și furtul ghetelor lui Rio Ferdinand și Wayne Rooney.

ADVERTISEMENT

Eram tânăr atunci. Obișnuiam să iau 250 de lire sterline pentru o pereche de ghete. Dacă luam două perechi de ghete primeam 500 de lire sterline și mă duceam acasă și cumpăram pentru familia mea niște mâncare chinezească sau o altfel de mâncare, ceva mai specială.

Voi obișnuiați să primiți cam 30 de perechi de ghete. Nu am vrut să cauzez multe probleme, dar când mă uitam la ce primeai tu (N.r- Rio Ferdinand) sau Wayne Rooney, primeați câte 20-30 de perechi dintr-un foc”.

ADVERTISEMENT

„Mă gândeam că să iau o pereche pentru a putea să pun niște mâncare pe masă acasă. Nu credeam că vor fi prea multe probleme, dar, evident, acum știu ce am făcut”, a mai spus Morrison în podcastul lui Rio Ferdinand.

  • 28 de ani a împlinit Ravel Morrison pe 2 februarie

Ce spunea Sir Alex Ferguson despre Ravel Morrison

Sir Alex Ferguson l-a admirat întotdeauna pe Ravel Morrison pentru talentul său, dar și pentru un bilețel pe care i l-a lăsat pe birou imediat după debutul său.

ADVERTISEMENT

Morrison a debutat pentru Manchester United în octombrie 2010, într-un duel din Cupa Ligii Angliei cu Wolves, 3-2: Impresia mea despre Ravel Morrison ca tânăr fotbalist este că mereu avea timp și spațiu, mereu cerea mingea și știa ce să facă atunci când o avea la picior, ceea ce este neobișnuit pentru un tânăr la vârsta lui de atunci”.

„Alt lucru despre Ravel, pe care îl voi prețui mereu, pentru că niciun alt puști nu a făcut asta. După primul lui meci la echipa mare, mi-a lăsat un bilețel pe birou dimineața, în care îmi mulțumea pentru că l-am debutat. Am fost mișcat de-a dreptul. Băiatul avea o inimă bună, dar a fost bătut de trecutul său”, a spus Sir Alex Ferguson.

  • 600.000 de euro este cota de piață a lui Ravel Morrison, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT