Life

Povestea șocantă a „îngerului morții”. Donald Harvey a omorât oamenii care se bazau pe el să-l salveze

I se spune „îngerul morții”, deși el este cel care trebuia să lupte pentru viață. Povestea incredibilă asistentului medical Donald Harvey.
22.07.2023 | 10:50
Povestea socanta a ingerului mortii Donald Harvey a omorat oamenii care se bazau pe el sal salveze
De ce a fost Donald Harvey supranumit „îngerul morții”. Sursa foto: capturi YouTube
ADVERTISEMENT

În mod paradoxal, oamenii care ajungeau pe mâna asistentului medical Donald Harvey nu erau tratați, ci uciși cu sânge rece. Supranumit „îngerul morții” a luat viața a peste 80 de persoane atunci când lucra în spital.

Cum a ajuns Donald Harvey să fie supranumit „îngerul morții”

Donald Harvey a venit pe lume în anul1952, pe data de 15 aprilie, în lângă Cincinnati, Ohio, iar viața sa a luat o întorsătură drastică la doar patru ani, când unchiul său și un vecin l-ar fi abuzat. Efectele s-au văzut rapid.

ADVERTISEMENT

La școală era un copil retras, evita copiii și interacționa cel mai mult cu adulții. Nu-i plăcea să învețe. Studiile i se păreau plictisitoare, motiv pentru care le-a abandonat în clasa a IX-a. Totuși, când avea 16 ani a primit diplomă de la o școală corespondență din Chicago și din GED în anul următor.

În 1970, pe vremea când era șomer, își vizita adesea bunicul bolnav în spitalul Marymount din Londra, Kentucky. Astfel că a ajuns să fie întrebat dacă nu i-ar plăcea să se angajeze în unitate. A acceptat, dar nu din dorința de a ajuta, ci pentru că aici a început fascinația pentru moarte.

ADVERTISEMENT

Faptul că pacienții erau mereu la mâna lui, depindeau de pastilele și îngrijirile sale, îi oferea lui Donald Harvey un sentiment de putere de care a devenit tot mai însetat. Așa se face că la doar două săptămâni de la angajare, pe 30 mai, și-a sufocat prima victimă folosindu-se de o pernă.

Cum nimeni nu a observat, medicii fiind, după spusele sale, mult prea ocupați pentru a-și da seama, a prins curaj și, astfel, în interiorul lui un adevărat monstru. În scurt timp, crimele sale preferate au devenit cele în care folosea cianura, arsenic, otrava pentru șobolani și distilate de petrol.

ADVERTISEMENT

Își dorea să moară

Le otrăvea victimelor sale mâncare, ori le sufoca cu perne sau le lăsa rezervoarele de oxigen să se golească. Suferința bătrânilor îl hrănea, dar, în același timp, Donald Harvey avea el însuși gânduri de sinucidere și lupta cu depresia.

În 1971 a incendiat baia unui apartament. În loc să moară, așa cum își dorea, a fost arestat și a primit o amendă de 50 de dolari. A avut o tentativă câțiva ani mai târziu. Prins din nou și aflat în stare de ebrietate, s-a lăudat că a ucis 15 pacienți din spitalul în care lucra, fără să fie crezut.

ADVERTISEMENT

A încercat să se sinucidă și când s-a înrolat în Forțele aeriene, de unde a fost imediat dat afară. Apoi a devenit pasionat de ocultism, s-a alăturat unui grup local și a început să aibă relații cu bărbați.

Dar când unul dintre ei a vrut să-l părăsească, i-a otrăvit vecinul, tatăl și prietenul și chiar pe el. Donald Harvey fost prins abia în anul 1987. Când un medic a realizat autopsia lui John Powell, fiind internat după un accident de motocicletă, a sesizat mirosul de cianură, iar trei teste au arătat că a murit, de fapt, otrăvit.

„Îngerul morții” a fost condamnat doar pentru 37 de crime

Suspectul principal a fost Donald Harvey, care a refuzat testul cu detectorul de minciuni. La interogatoriu a recunoscut că el l-a ucis pe Powell. Ulterior, autoritățile au găsit suficiente probe și l-au incriminat pentru 37 de crime.

În total, însă, cel supranumit „Îngerul morții” a ucis peste 80 de persoane. A fost condamnat la închisoare pe viață, iar la 64 de ani, pe 30 martie 2017, a murit în închisoare, fiind bătut crunt de ceilalți prizonieri, scrie click.ro. 

ADVERTISEMENT
Tags: