Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Povești fabuloase cu Gigi Becali în deplasările Stelei: „S-a tolănit pe bagaje îmbrăcat în costum, să i se facă masaj!” Video Exclusiv

Fotbalist la Steaua/FCSB în trei perioade diferite, Valeriu Răchită a prins și era Becali. Fostul fundaș a stârnit hohote de râs la Fanatik SuperLiga cu o povestire fabuloasă.
17.02.2023 | 21:50
Povesti fabuloase cu Gigi Becali in deplasarile Stelei Sa tolanit pe bagaje imbracat in costum sa i se faca masaj Video Exclusiv
Povești fabuloase cu Gigi Becali în deplasările Stelei: „S-a tolănit pe bagaje îmbrăcat în costum, să i se facă masaj!” FOTO: Facebook Cristian Măciucă
ADVERTISEMENT

Un eveniment din primii ani ai lui Gigi Becali în calitate de patron al FCSB-ului a stârnit hohote de râs la cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICIValeriu Răchită a povestit cum latifundiarul se întindea pe jos în avion pentru a i se face masaj.

Fotografie de colecție la Fanatik SuperLiga. Gigi Becali, în avionul în care „se tolănea pe bagaje îmbrăcat în costum, să i se facă masaj!”

Valeriu Răchită a îmbrăcat tricoul roș-albastru în trei perioade diferite: 1989-1990, 1996-1998 și 2002-2004. Ultima dată l-a prins patron pe Gigi Becali, afaceristul care a preluat în totalitate clubul în iarna lui 2003. Fostul fundaș central a dezvăluit câteva întâmplări savuroase cu latifundiarul din Pipera.

ADVERTISEMENT

„Academia Cațavencu? Care, aia pe care o citeam și eu când eram la FCSB? Și m-a văzut Gigi cu ea în avion. ‘Ce citești mizeria aia?’ Era un episod cu Gigi în ea. Ne duceam la Bacău cu avionul ăla de parașutiști. Locurile la parașutiști sunt pe laterale și pe centru puneam bagajele. Vine Gigi obosit și se aruncă pe bagaje. Înainte de meci, plecam la Bacău. Și îi făceau maseurii masaj.

Și mă vede că citesc Academia Cațavencu. ‘Ce faci, Vivi? Citești mizeria aia? Râd ăia de mine’. Avea un episod și îl făcea praf. ‘Ce să fac nea Gigi, mă uit doar la poze. Nu citesc’.

ADVERTISEMENT

(n.r. – nu ți-a zis să o rupi? Cum mai făcea el pe vremuri?) Nu, mai venea pe la cantonament, când eram noi la masă. Mai băga mâna, mai lua doi cartofi, mai o brânză. Se mai lua de mine, de ăla.

(n.r – ți-a micșorat contractul a doua zi?) Nu, chiar a zis bine că avem pe cineva cu experiență și cu creier. De ce spunea asta. Am jucat un meci la Național și aveam mai mulți spectatori că eram Steaua. Și el voia să ne dea primă de meci de acasă că a zis că aveam mai mulți spectatori decât Național. ‘Păi ce spectatori, că ăia n-aveau decât Los Platanos’. ‘Da, mă, Vivi înseamnă că trebuie să vă dau primă de meci de deplasare’. ‘Păi da, că sunt trei puncte la adevăr’. ‘Ce adevăr, mă? Adevărul e cum vreau eu!’”, a povestit Valeriu Răchită, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Horia Ivanovici și invitații săi s-au amuzat copios când au văzut cum arăta avionul cu care FCSB făcea deplasarea în primii ani din era Becali, ani în care echipa era însoțită și de finanțator.

avion Steaua
Fotografie din avionul cu care FCSB se întoarcea după o remiză la Bacău, scor 2-2, pe 7 noiembrie 2004. FOTO: Facebook Cristian Măciucă

„Gigi era întins pe gențile alea, în costum. Și maseurii îl masau”, a adăugat Răchită. Fotografia de colecție prezentată de FANATIK datează din 7 noiembrie 2004. În momentul în care a fost realizată, gruparea roș-albastră se întoarcea de la Bacău, după un meci încheiat la egalitate, scor 2-2.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Cum, mă, să iasă Zenga, că toți am votat cu Lăcătuș?!”

Cu câteva luni înainte, la începutul sezonului 2004-2005, echipa a fost preluată de Walter Zenga, după ce Victor Pițurcă a decis să renunțe la banca tehnică. Valeriu Răchită a dezvăluit cum s-a produs schimbarea și modul savuros în care Becali l-a numiat în funcție pe tehnicianul italian.

„Și ultima, cea mai tare, când a plecat Pițurcă. Ne-a chemat joi, sâmbătă aveam meci. Joi a venit ne-a chemat pe mine, Dorinel, Florentin Dumitru și Rădoi și a zis gata, plec. L-a trimis pe MM să îl scot din lot pe Pădurețu. Dacă accept asta mâine te dă afară pe tine, pomâine pe tine și tot așa. Și Piți a zis plec eu, nu Pădurețu. Vineri ne cheamă Gigi la Marriott.

Băi, uite, că a plecat Pițurcă. Ce antrenor vreți? Și ajungem la finală: Lăcătuș vs. Zenga. Noi votam, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu. Acum nu mai putem vota la liber că se aude. Facem bilețele, fiecare. bravo, băi, Vivi. Ne dă bilețele și fiecare scrie Zenga, Lăcătuș. I le dăm lui Gigi, pac, le-a aruncat, n-a mai zis nimic. A ieșit Zenga! Noi ne uitam, cum mă să iasă Zenga că am votat toți cu Lăcătuș?! Ca să aflăm mai târziu că Zenga era deja în avion”, a adăugat Valeriu Răchită.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care te pune la curent cu toate exclusivitățile din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

ADVERTISEMENT