News

Poza lunii a fost făcută la summit-ul NATO de la Vilnius. Un român le-a captat atenţia puternicilor lumii

Mircea Geoană a fost unul dintre personajele cheie ale summit-ului Alianţei Nord-Atlantice, găzduit săptămâna aceasta de capitala Lituaniei.
13.07.2023 | 16:14
Poza lunii a fost facuta la summitul NATO de la Vilnius Un roman lea captat atentia puternicilor lumii
Mircea Geoană le-a captat atenţia lui Joe Biden şi Volodimir Zelenski
ADVERTISEMENT

Summit-ul NATO de la Vilnius s-a încheiat cu câteva decizii care dau direcţia viitoare a Alianţei, inclusiv unele menite să aducă Ucraina mai aproape de statutul de membru. Au fost două zile de discuţii intense, iar pentru prima dată de la sfârşitul Războiul Rece NATO a creat și a aprobat planuri de apărare.

Mircea Geoană a avut întâlniri bilaterale cu Joe Biden şi Volodimir Zelenski

40 de şefi de stat şi de guvern şi 150 de înalţi delegaţi au discutat problemele arzătoare ale momentului, dar dintre toate instantaneele surprinse de fotoreporteri se distinge o poză mai grăitoare decât toate declaraţiile politicienilor, referitoare la modul în care e privită şi rolul pe care îl joacă România în cadrul Alianţei.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a fost unul dintre cei aflaţi în centrul atenţiei la reuniunea din capitala Lituaniei, după cum reiese din fotografia de mai sus, unde a atras ca un magnet privirile celor din jur, în cazul de faţă tocmai puternicii lumii.

Atât preşedintele american Joe Biden, cât şi cel ucrainean Volodimir Zelenski, îl privesc cu vădit interes pe fostul ministru de Externe al României, atenţia fiindu-le probabil captată de o remarcă făcută de oficialul român, înaintea unei noi reuniuni de lucru.

ADVERTISEMENT

Un alt instantaneu interesant a fost surprins, de asemenea, după o reuniune a grupurilor de lucru, Mircea Geoană şi Emmanuel Macron fiind angajaţi într-o discuţie ce pare foarte serioasă, o prelungire a dezbaterilor din sală.

Mircea Geoană şi Emmanuel Macron
Mircea Geoană, alături de Emmanuel Macron

De altfel, în marja summit-ului, Mircea Geoană, alături de secretarul general Jens Stoltenberg, a avut întâlniri bilaterale cu Joe Biden, Volodimir Zelenski, premierul australian, Anthony Albanese, cel neo-zeelandez, Chris Hipkins, precum şi cu premierul Japoniei, Fumio Kishida.

ADVERTISEMENT

Mircea Geoană a condus o importantă reuniune regională

De asemenea, Geoană a prezidat reuniunea miniştrilor de externe din Republica Moldova, Georgia şi Bosnia- Herţegovina, precum şi ceremonia semnării, de către ţările baltice, a unui protocol de asociere în domeniul apărării antirachete comune. La reuniune au participat ministrul Nicu Popescu (Republica Moldova), ministrul Ilia Darchiashvili (Georgia), şi viceministrul Josip Brkić (Bosnia şi Herţegovina).

În plus, secretarul general adjunct al NATO a participat, alături de premierul canadian Justin Trudeau, la ceremonia de semnare a unui memorandum care vizează înfiinţarea unui centru de excelenţă în domeniul securităţii climatice.

ADVERTISEMENT

În cadrul reuniunii propriu-zise a summit-ului Mircea Geoană a punctat că, potrivit noilor planuri regionale de apărare, ţările NATO vor pune la dispoziţia comandanţilor Alianţei undeva spre 300.000 de militari gata oricând să intervină în caz de pericol.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari...
La 25 de ani, sportiva din România a depășit 1 milion de dolari din câștiguri
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat...
Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Ţiriac, după ce afaceristul a anunţat că are 33 de copii şi o va împărţi în 33 de părţi egale!
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Speak și Ștefania vor apărea pe Netflix cu show-ul „Aventura, strigați: Ura!”
Speak și Ștefania vor apărea pe Netflix cu show-ul „Aventura, strigați: Ura!”
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Povestea tragică a unuia dintre cei mai mari actori ai României! A murit...
Povestea tragică a unuia dintre cei mai mari actori ai României! A murit pe scenă, chiar sub ochii soției. Ultimele lui cuvinte sunt tulburătoare
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!