Life

Prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată. Un desert simplu și gustos

04.02.2021 | 10:38
Prajitura cu mac vanilie si ciocolata Un desert simplu si gustos
Prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată. Un desert simplu și gustos. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Prăjitura cu mac, vanilie și ciocolată este ideală pentru cei care iubesc foarte mult foile și mai ales, cremele simple, dar gustoase. Desertul acesta este perfect în orice moment al zilei și merge de minune la sărbători sau la petreceri.

Moale, delicată și pufoasă, această prăjitură va ajunge, cu siguranță, în topul preferințelor voastre. Seamănă foarte mult cu Tosca, ambele rețete având blatul realizat din foi.

ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și cum se pregătește acest desert simplu și rafinat, care nu îți va ocupa foarte mult timp.

Rețetă de prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată, un preparat inedit

Ingrediente necesare pentru foile prăjiturii: 

  • 9 ouă de la care se vor folosi numai albușurile
  • 9 linguri de zahăr alb
  • 3 linguri de făină de calitate superioară
  • 15 linguri de mac
  • un plic de praf de copt
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • cele 9 gălbenușuri de la ouăle de mai devreme
  • 150 grame de zahăr
  • 500 ml de lapte
  • 200 grame de unt cu 80% grăsime
  • 5 linguri de făină
  • o sticluță cu esență de vanilie

Ingrediente pentru glazura desertului:

  • 150 grame de ciocolată
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingură de unt.

Mod de preparare prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată. Pașii de urmat:

  1. Ingredientele necesare pentru această prăjitură se împart în 3 pentru a realiza 3 foi. Se mixează 3 albușuri cu un praf de sare și 3 linguri de zahăr până când se topește ultimul ingredient
  2. Se încorporează câte o lingură de făină în fiecare dintre cele 3 boluri astfel încât aceasta să fie amestecată dinainte cu 5 linguri de mac și un sfert din praful de copt
  3. Compozițiile obținute se toarnă fiecare în câte o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor
  4. Foile pentru prăjitură trebuie să stea la cuptor circa 10 minute, la 200 de grade Celsius
  5. Crema se realizează din mixarea gălbenușurilor cu zahărul, făina și laptele rece. Cratița se ține pe foc mediu și se amestecă mereu până când se îngroașă
  6. Esența de vanilie se adaugă când se ia cratița de pe aragaz. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă să se răcească
  7. Untul, care a stat la temperatura camerei, se mixează puțin cu o lingură de cremă de vanilie răcită
  8. Crema obținută se împarte și ea în două și se ung două foi cu ea, în timp ce a treia se acoperă cu glazura de ciocolată
  9. Glazura se face din topirea tuturor ingredientelor într-o oală la foc mic sau la aburi până când se omogenizează totul
  10. Prăjitura trebuie să stea la frigider de seara până dimineața sau minim 4 ore
  11. Acest desert se taie cu un cuțit trecut prin apă fiartă și șters cu un prosop curat
  12. Spor la treabă!
ADVERTISEMENT