News

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, va fi demis. Declarația care l-a costat postul

19.10.2020 | 16:58
Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu va fi demis Declaratia care la costat postul
ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu va fi demis după o serie de neconcordanțe în declarații făcute în direct la TV.

Premierul a decis schimbarea din funcție a prefectului Capitalei, cel mai probabil în urma declarațiilor nefericite din ultima vreme.

ADVERTISEMENT

Decizia ar urma să fie anunțată în curând în curând, în cursul zilei de 19 octombrie, Ludovic Orban căutând în acest moment în înlocuitor pentru Cojanu.

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu va fi demis

Prefectul a fost întrebat la în 18 octombrie, al orele 19 și 23, în direct la Digi 24 care e numărul de infectări din București și nu a știut să răspundă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, bărbatul a anunțat că nu primește datele decât a doua zi, pe e-mail, la ora 10 dimineața.

Reacția a fost taxată dur de internauți, cel mai vehement fiind Cristian Tudor Popescu. Gazetarul l-a desființat pe prefect într-o postare de pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei, Cojanu, este dobitocul perfect. Prostia lui înfoiată, de partid şi de stat, omoară oameni. Mi-e scârbă să vă demonstrez asta. Uitaţi-vă la declaraţiile lui, dacă nu le-aţi auzit în direct.

La ora când scriu, aşa-numitul prefect nu a reuşit să afle numărul de infectaţi de azi din Bucureşti, transmis oficial de la ora 13 – spune că era „la cumpărături” când s-a comunicat. Guvernul îl menţine încă în funcţie. Face un cuplu perfect cu Molusca Anisie”, a scris Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a preferat să evite un duel verbal cu prefectul. „Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență la nivelul municipiului București pentru astăzi la ora 15. Este important ca acest comitet să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă.

Nu am urmărit declaraţiile domnului prefect, dar noi facem o evaluare a fiecărui prefect. Când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica. Nu știu ce declarații au fost, eu am comunicat cu prefectul și mi-a spus că la 15:00 va fi sedință”, a declarat Orban, fiind rugat să comenteze declarațiile lui Cojanu.

Așa este, nu am avut numărul de îmbolnăviri, eu eram la cumpărături. Am fost înștiințat de domnul colonel Precup, de la ISU, că este 3.02 și că trebuie să ne vedem la Prefectură. M-am prezentat. Colega dumneavoastră a precizat că sunt mai mult de 500 de infectări.

Ei, eu nu știam acest lucru, singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. Eu nu primisem buletinul, la ora la care am fost informat de acest lucru. La noi se trimite pe email. Eu le primesc de la DSP, nu din alte surse”, a fost declarația care i-a fost fatală lui Cojanu.

ADVERTISEMENT
Tags: