Sport

COVID-19 a stricat etapa de Boxing Day în Premier League. Trei meciuri deja amânate, încă unul e în mare pericol

Varianta Omicron a coronavirusului face ravagii în Premier League. Etapa de Boxing Day nu se va juca în totalitate. Două dintre meciurile rundei cu numărul 19 au fost amânate.
26.12.2021 | 10:45
COVID19 a stricat etapa de Boxing Day in Premier League Trei meciuri deja amanate inca unul e in mare pericol
ADVERTISEMENT
26-12-2021
08:53

Tottenham - Crystal Palace, în pericol de amânare din cauza Covid-19

 Din cauza focarului de Covid-19 care a izbucnit la echipa oaspete, meciul Tottenham – Crystal Palace din tradiționala etapă de Boxing Day riscă să fie amânat pentru 2022. Acesta era programat duminică, 26 decembrie, la ora 17:00.

Pe cale de consecință, doar cinci dintre cele nouă partide din a doua zi de Crăciun se vor putea disputa conform programului inițial. Este vorba despre West Ham – Southampton, Norwich – Arsenal, Manchester City – Leicester, Aston Villa  – Chelsea și Brighton – Brentford.

24-12-2021
12:22

Burnley - Everton, cel de-al treilea meci de Boxing Day amânat din cauza Covid-19

Covid-19 dă peste cap tradiționala etapă de Boxing Day. După Liverpool – Leeds și Wolverhampton – Watford, a venit rândul confruntării dintre Burnley și Everton să fie amânată din cauza numărului mare de infectări.

Decizia a fost luată după ce tehnicianul „caramelelor”, Rafa Benitez a anunțat în cadrul conferinței de presă că mai are doar nouă jucători de câmp la dispoziție. În afara cazurilor de îmbolnăvire, echipa se confruntă cu o mulțime de accidentări. 

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, este programată etapa de Boxing Day din Premier League, etapa cu numărul 19. În ciuda doleanțelor fotbaliștilor și antrenorilor, în urma focarelor de COVID-19 apărute la cluburi, șefii fotbalului englez au decis ca meciurile să se joace.

Ei bine, oricât și-ar dori unii, două dintre partide nu pot avea loc în acest weekend și au fost deja amânate, tot din cauza aceleiași probleme, varianta Omicron a coronavirusului. Este confruntarea dintre Liverpool și Leeds United și cea dintre Wolves și Watford.

ADVERTISEMENT

Ambele dueluri trebuiau să aibă loc duminică, 26 decembrie, de la ora 14:30.

Omicron dă peste cap Boxing Day. Două meciuri din Premier League au fost amânate

Anunțul amânării meciului de pe Anfield a fost făcut chiar de către „cormorani”, prin intermediul contului oficial de Twitter.

„Confirmăm că partida noastră cu Leeds United pe Anfield, care trebuie să se joace pe 26 decembrie, a fost amânată.

ADVERTISEMENT

Duelul care trebuia să aibă loc de Boxing Day va fi reprogramat pentru o dată ulterioară. Meciul nu se poate juca acum din cauza numeroaselor cazuri de COVID-19 pe care le au cei de la Leeds”, a fost mesajul transmis de Liverpool.

Liga profesionistă de fotbal englez a anunțat și amânarea meciului Wolves – Watford. Ambele echipe sunt în plin focar de coronavirus. Situația este una critică pentru oaspeți. Echipa lui Claudiu Ranieri n-a mai jucat un meci din 10 decembrie.

ADVERTISEMENT

Partida lui Watford cu Wolves este a treia amânată din cauza focarului de COVID-19, după cele cu Burnley și Crystal Palace.

Jucătorii se tem pentru sănătatea lor

Momentan, alte șape meciuri rămân în picioare pentru a se disputa duminică. Este vorba despre Burnley – Everton, Manchester City – Leicester, Norwich – Arsenal, Tottenham – Crystal Palace, West Ham – Southampton, Aston Villa – Chelsea și Brighton – Brentford. Ultimul duel al rundei ar trebui să se joace luni, 27 decembrie, Newcastle – Manchester United.

ADVERTISEMENT

În ciuda interesului pe care îl generează an de an etapa de Boxing Day, majoritatea cluburilor din Premier League și-ar fi dorit amânarea ei în 2021, având în vedere ravagiile pe care le face varianta Omicron în Anglia și care a lovit cluburile de top.

Presa britanică a scris că fotbaliștii și antrenorii se tem pentru sănătatea lor și sunt supărați că cei care conduc fotbalul englez nu le-au respectat dorința, aceea de a reprograma meciurile de Boxing Day.

ADVERTISEMENT