Sport

Premier League, etapa 23. Manchester City, revenire cu Brentford după un hattrick al lui Foden. Cum arată clasamentul

Vezi aici în format LIVE STREAM Arsenal - Liverpool, Brentford - Manchester City, Everton - Tottenham, precum și alte patru partide din etapa a 23-a din Premier League.
05.02.2024 | 23:47
Premier League etapa 23 Manchester City revenire cu Brentford dupa un hattrick al lui Foden Cum arata clasamentul
Phil Foden a reușit un hattrick pentru Manchester City în disputa cu Brentford. Foto: X.
ADVERTISEMENT
05-02-2024
20:16

Brentford - Manchester City 1-3 (Maupay 21 / Foden 45+3, 54, 70)

Vezi aici toate fazele video importante.

FINAL DE MECI. Manchester City a revenit incredibil în meciul cu Brentford, în etapa cu numărul 23 din Premier League. Phil Foden a reușit al doilea hattrick al carierei în Premier League și a readus-o pe campioana en-titre pe locul secund. Iată cum arată clasamentul: 

premier league

Min. 70: GOOL Manchester City! Phil Foden înscrie un „hattrick”. Erling Haaland a pasat decisiv la cel de-al treilea gol al lui Foden. 

Min. 53: GOOL Manchester City! Kevin De Bruyne îi pasează excelent aceluiași Phil Foden. Jucătorul oaspeților face „dubla” cu o lovitură de cap.

Min. 45+3: GOOL Manchester City! Foden profită de o eroare a gazdelor și înscris după o minge recuperată. 

Min. 21: GOOL Brentford! Neal Maupay deschide scorul pentru gazde. 

Min. 10: Julian Alvarez șutează de la marginea careului. Execuția se duce spre vinclu, însă Flekken respinge. 

Min. 1: Partida a început!

Brentford: Flekken – Collins, Pinnock, Mee – Roerslev Rasmussen, Jensen, Norgaard, Janelt, Reguilon – Toney, Maupay. Rezerve: Strakosha, Ajer, Baptiste, Bierley, Damsgaard, Frederick, Lewis-Potter, Zanka, Yarmolyuk. Antrenor: T. Frank

Manchester City: Ederson – Walker, Dias, Ake, Gvardiol – Rodri – Silva, De Bruyne, Alvarez, Foden – Haaland. Rezerve: Ortega, Akanji, Bobb, Doku, Grealish, Kovacic, Lewis, Nunes, Stones. Antrenor: P. Guardiola. 

04-02-2024
14:39

Rezultatele de duminică, 4 februarie

Vezi aici cele mai importante faze

  • Bournemouth – Nottingham Forest 1-1 (Kluivert 5 / Hudson-Odoi 45+1)
  • – portarul Ionuț Radu a fost rezervă la gazde
  • Chelsea – Wolverhampton 2-4 (Palmer 19, Thiago Silva 86 / Cunha 22, 64, 82 pen., Disasi 43 aut.)
  • Manchester United – West Ham 3-0 (Hojlund 23, Garnacho 49, 84)

ple

03-02-2024
17:35

Radu Drăgușin, nota 6,4 după Everton - Tottenham 2-2

Radu Drăgușin a intrat în minutul 87 la Everton – Tottenham 2-2, când echipa sa conducea cu 2-1. Gazdele au egalat după o fază fixă, cu erori comise de Romero și Vicario. Evoluția lui Drăgușin a fost apreciată cu nota 6,4 de Sofascore.

  • un șut blocat
  • 100% procentaj de reușită la dueluri aeriene (1/1)
  • 100% procentaj la dueluri la firul ierbii (1/1)
  • o pierdere a posesiei
  • un fault suferit
  • patru atingeri de balon
  • 50% procentaj de reușită a paselor (1/2)
03-02-2024
14:59

Rezultatele de sâmbătă, 3 februarie

  • Brighton – Crystal Palace 4-1 (Dunk 3, Hinshelwood 33, Buonanotte 34, Joao Pedro 85 / Mateta 71)
  • Burnley – Fulham 2-2 (Fofana 71, 90+1 / Palhinha 18, Rodrigo Muniz 22)
  • Newcastle – Luton Town 4-4 (Longstaff 7, 23, Trippier 67, Barnes 73 / Osho 21, Barkley 41, Morris 57. Adebayo 62)
  • Sheffield United – Aston Villa 0-5 (McGinn 12, Watkins 16, Bailey 20, Tielemans 30, Moreno 45)
03-02-2024
11:53

Everton - Tottenham 2-2 (Calvert-Lewin 30, Branthwaite 90+4 / Richarlison 4, 41)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Tottenham a remizat cu Everton în deplasare, scor 2-2, după ce a condus în două rânduri și s-a văzut egalată în minutele de prelungire.

ple

Min. 90+4 – GOOOL Everton!!! Romero respinge greșit pe spate un balon centra dintr-o lovitură liberă, Vicario nu iese de pe linia porții și Branthwaite egalează din apropiere.

Min. 90+3 – Drăgușin îl scoate de pe traiectorie pe Beto cu un umăr bine pus. Fanii ”caramelolor” au cerut fault, dar nu s-a dat nimic.

Min. 90 – Beto cade în care într-un duel cu Drăgușin, dar arbitrul Michael Oliver face semn ca jocul să continue.

Min. 89 – Drăguşin este trimis în teren în locul lui Hojbjerg pentru a apăra avantajul fragil.

Min. 41 – GOOOL Tottenham!!! Richarlison realizează ”dubla” cu un șut plasat de la 17 metri, după o pasă primită de la Maddison.

Min. 30 – GOOOL Everton!!! Harrison îl jenează ușor pe portarul Vicario la un corner, Tarkowski recentrează cu capul în fața porții și Calvert-Lewin înscrie din apropiere.

Min. 4 – GOOOL Tottenham!!! Londonezii construiesc super un atac în stânga, Udogie centrează în careu și Richarlison reia din prima fără speranță pentru Pickford.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Everton – Tottenham.

  • Everton: Pickford – Godfrey, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko – Young, Gueye, Garner, McNeil – Harrison – Calvert-Lewin. Rezerve: Virginia – Beto, Chermiti, Coleman, Dobbin, Hunt, Keane, Metcalfe, Patterson. Antrenor: Sean Dyche. 
  • Tottenham: Vicario – Porro, Romero, Van de Ven, Udogie – Hojbjerg, Bentancur – Johnson, Maddison, Werner – Richarlison. Rezerve: Forster – Davies, Drăgușin, Emerson Royal, Gil, Kulusevski, Sarr, Scarlett, Skipp. Antrenor: Ange Postecoglu.

În perioada sâmbătă, 3 februarie – luni, 5 februarie, se derulează filmul etapei a 23-a din Premier League. În care, de departe, atenția tuturor se va concentra pe partida de duminică, 4 februarie, de pe stadionul Emirates din Londra, în care se vor afla față în față locul 3, Arsenal, în calitate de gazdă, la egalitate de puncte cu campioana la zi Manchester City, și liderul Liverpool, cu un avans de cinci puncte peste cele două.

Programul etapei a 23-a din Premier League

Sâmbătă, 3 februarie, ora 17:00

  • ora 14:30 Everton – Tottenham (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • Brighton – Crystal Palace
  • Burnley – Fulham
  • Newcastle – Luton Town (Orange Sport 3, Prima Sport 1)
  • ora 19:30 Sheffield United – Aston Villa (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
ADVERTISEMENT

Duminică, 4 februarie, ora 16:00

  • Bournemouth – Nottingham Forest
  • Chelsea – Wolverhampton (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • Manchester United – West Ham (Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 1)
  • ora 18:30 Arsenal – Liverpool (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Luni, 5 februarie, ora 22:00

  • Brentford – Manchester City (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Va fi Radu Drăgușin titular la meciul cu Everton?

Etapa a 23-a din Premier League va începe cu meciul de la Liverpool dintre Everton și Tottenham. Ne interesează foarte mult pentru că ar putea fi momentul în care antrenorul lui Spurs, Ante Postecoglu, să îi acorde șansa lui Radu Drăgușin de a intra pe teren din primul minut. Românul a bifat până acum doar 11 minute cu tot cu prelungiri în partida de pe Old Trafford cu Manchester United, și în ultima rundă, alte câteva, acasă, la succesul cu Brentford.

ADVERTISEMENT

Cum în derby-ul londonez cu Brentford ambii fundași centrali, Cristian Romero și Micky van Ven au comis gafe uriașe, din cea a argentinianului venind un gol al oaspeților, presiunea este pe antrenorul Postecoglu, asaltat cu cereri din partea fanilor de a lăsa pe margine pe unul dintre ei și de a-l trimite pe Radu Drăgușin pe teren din primul minut.

Arsenal trebuie să distrugă ”cormoranii”, pentru a mai spera la titlu

Fără discuție, ca importanță meciul de pe Emirates Stadium, dintre Arsenal și Liverpool este capul de afiș al etapei și chiar al campionatului, pentru că un eșec al ”tunarilor” ar putea avea efect uriaș în sens negativ în lupta la titlu pentru că echipa lui Jurgen Klopp s-ar distanța la 8 puncte și ar rămâne, probabil, doar Manchester City în rol de rivală la titlu.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, decizia lui Jurgen Klopp de pleca de pe Anfield Road după 9 ani petrecuți pe banca lui Liverpool se pare că nu a avut efectul negativ la care s-a așteptat multă lume ci tocmai contrariu, în sensul în care toată suflarea ”alb-roșie” e hotărâtă să îl ajute pe german să se despartă câștigând pentru a doua oară titlul în Premier League.

Manchester City și pericolul unei incredibole retrogradări

După cum se știe, Everton a fost deja penalizată cu 10 puncte pentru nereguli financiare comise în regulamentele internaționale de respectare a fair-play-ului financiar și se spune că va mai urma o altă penalizare pentru ”caramelele” din Liverpool, dar și pentru Nottingham Forest, care ar putea duce la retrogradarea celor două.

ADVERTISEMENT

Însă, bomba care ar arunca practic în aer Premier League ar fi momentul în care comisia de anchetă a regulilor de fair-play financiar s-ar pronunța cu verdictul vinovat pentru cel mai puternic club din Premier League la această oră, campion în patru din ultimele cinci ediții, Manchester City. Împotriva ”cetățenilor” ar exista nu mai puțin de 154 de capete de acuzare în raport cu neregulile comise! Ceea ce ar duce la o penalizare record, sinonimă cu retrogradarea echipei pregătite de Pep Guardiola! Dar gurile rele susțin că acest lucru nu se va întâmpla, City având persoane influente care ar interveni în favoarea sa.

Meciuri periculoase pentru cele două echipe din Manchester

Până una alta City va călători la Londra, pentru partida cu Brentford, o echipă capabilă să pună mari probleme oricui când prinde o zi bună. Aflată la 5 puncte în urma lui Liverpool, City trebuie să ia cele 3 puncte și să spere că ”The Reds” nu vor câștiga în fața ”tunarilor”.

A doua echipă din Manchester, United, după o victorie de infarct, în prelungiri, cu 4-3, pe terenul ”lupilor” din Wolverhampton, are meci pe teren propriu cu ”ciocănarii” de la West Ham, o formație care nu de puține ori a pus mari probleme pe Old Trafford. O victorie a lui United ar menține trupa lui Eric ten Hag în lupta pentru Europa.

ADVERTISEMENT