Sport

Premier League, etapa 25. Everton, punct norocos cu Crystal Palace. Cum arată clasamentul

Everton și Crystal Palace au remizat, scor 1-1, în ultimul meci din etapa a 25-a din Premier League, într-un duel pasionant pentru evitarea retrogradării.
19.02.2024 | 23:25
Premier League etapa 25 Everton punct norocos cu Crystal Palace Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
19-02-2024
19:28

Everton - Crystal Palace 1-1 (Onana 84 / J. Ayew 67)

Final de meci!!! Everton și Crystal Palace au terminat la egalitate, scor 1-1, într-o partidă cu implicații în zona nisipurilor mișcătoare.

ple

Min. 84 – GOOOL Everton!!! Onana înscrie cu lovitură de cap după centrarea din corner al lui McNeil.

Min. 67 – GOOOL Crystal Palace!!! Jordan Ayew primește o minge de la Mateta și înscrie cu un șut fabulos de la 17 metri.

Min. 56 – Mitchell șutează puternic din interiorul careului, dar Pickford are un reflex uriaș.

Min. 38 – Mateta reia superb cu capul, dar un fundaș advers salvează de pe linia porții.

Min. 23 – McNeil centrează din stânga, Calvert-Lewin reia cu capul, dar mingea trece puțin pe lângă.

Min. 15 – Șutul de la 21 de metri al lui Doucoure a trecut puțin pe lângă poartă.

Start de meci!

Echipele de start la meciul Everton – Crystal Palace.

  • Everton: Pickford – Godfrey, Tarkoeski, Branthwaite, Mykolenko – Young, Gueye, Doucoure, McNeil – Garner – Calvert-Lewin. Rezerve: Lonergan, Virginia – Beto, Chermiti, Dobbin, Harrison, Keane, Onana, Patterson. Antrenor: Sean Dyche.
  • Crystal Palace: Johnstone – Munoz, Andersen, Ward, Mitchell – Wharton, Richards, Lerma – J. Ayew, Mateta, Edouard. Rezerve: Henderson – Ahamada, Clyne, Matheus Franca, Ozoh, Raymond, Riedewald, Tomkins, Umeh. Antrenor: Paddy McCarthy.
19-02-2024
16:31

Hodgson a plecat de la Crystal Palace

Managerul echipei Crystal Palace, Roy Hodgson, a demisionat din funcție cu doar câteva ore înaintea partidei din deplasare cu Everton, ultima a etapei a 25-a din Premier League.

Legendarul antrenor în vârstă de 76 de ani, a avut o problemă medicală în timpul antrenamentului de joi, 15 februarie, pe fondul unor zvonuri conform cărora ar urma să fie concediat.

”M-am bucurat pe deplin de timpul petrecut aici de-a lungul a șase sezoane, deoarece am avut șansa de a lucra cu jucători și personal de top, făcând ceea ce îmi place în fiecare zi.

Cu toate acestea, înțeleg, având în vedere circumstanțele recente, că oamenii din club sunt cu gândul la viitor și, prin urmare, am luat decizia de a mă da deoparte, astfel încât clubul să-și poată susține planurile pentru un nou manager, așa cum s-a intenționat pentru vara ce urmează.

Sunt încrezător că sezonul se va încheia bine și îi doresc echipei tot succesul din lume în săptămânile, lunile și sezoanele care urmează”, a declarat Hodgson, conform site-ul oficial al clubului englez.

Echipa va fi condusă la întâlnirea cu Everton de Paddy McCarthy și Ray Lewington, asistenții lui Roy Hodgson. Principalul favorit la preluarea formației londoneze este Oliver Glasner, în vârstă de 49 de ani, fostul antrenor al lui Eintracht Frankfurt.

18-02-2024
16:52

Luton - Manchester United 1-2 (Morris 14 / Hojlund 1, 7)

Clasament SuperLiga. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Clasament SuperLiga. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Luton – Manchester United 1-2 (Morris 14 / Hojlund 1, 7)

Luton - Manchester United, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
Luton – Manchester United, echipele de start. Sursă foto: Captură Flashscore.ro

Sheffield United – Brighton 0-5 (Buonanotte 20, Welbeck 24, Robinson 75 aut., Adingra 78, 85)

17-02-2024
15:07

Rezultatele meciurilor de sâmbătă în etapa a 25-a din Premier League

  • Brentford – Liverpool 1-4 (Toney 75 / Nunez 35, Mac Allister 55, Salah 68, Gakpo 86)
  • Burnley – Arsenal 0-5 (Odegaard 4, Saka 39, 47, Trossard 66, Havertz 78)
  • Fulham – Aston Villa 1-2 (Rodrigo Muniz 64 / Watkins 23, 56)
  • Newcastle – Bournemouth 2-2 (Gordon 57, Ritchie 90+2 / Solanke 51, Semenyo 69)
  • Nottingham – West Ham 2-0 (Awoniyi 45+5, Hudson-Odoi 90+5)
  • Tottenham – Wolves 1-2 (Kulusevski 46/ Gomes 43, 63)
17-02-2024
14:18

Radu Drăgușin, din nou rezervă la Tottenham

Radu Drăgușin a fost lăsat din nou pe banca de rezerve de antrenorul Ange Postecoglou. Deși Destiny Udogie și Pedro Porro s-au accidentat și nu au prins foaia de joc, fundașul român nu a fost trimis titular pentru meciul cu Wolves, din etapa a 25-a din Premier League. 

A fost a 6-a oară din tot atâtea meciuri în care Radu Drăgușin este rezervă la Tottenham. Iată cum arată echipa de start a lui Tottenham pentru meciul cu Wolves. 

Tottenham: Vicario – Emerson, Romero, van de Ven, Davies – Bissouma, Sarr – Kulusevski, Maddison, Son – Richarlison. Rezeve: Austin, Bentancur, Drăgușin, Gil, Hojbjerg, Johnson, Lo Celso, Skipp, Werner. Antrenor: A. Postecoglou. 

17-02-2024
11:43

Brentford - Liverpool 1-4 (Toney 75 / Nunez 35, Mac Allister 55, Salah 68, Gakpo 86)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Liverpool a câștigat spectaculos și fără emoții duelul din deplasare cu Brentford, scor 4-1, în etapa cu numărul 25 din Premier League. „Cormoranii” și-au consolidat poziția în fotoliul de lider, distanțându-se la 5 puncte de Manchester City, locul 2. 

Min. 86: GOOL Liverpool! Oaspeții profită de mai multe erori în apărarea adversă, iar Gakpo înscrie din pasa lui Luis Diaz. 

Min. 75: GOOOL Brentford! Toney marchează pentru gazde după o minge respinsă de Kelleher. 

Min. 68: GOOOL Liverpool! Salah recuperează balonul după o greșeală în defensiva gazdelor, trece de un apărător și marchează fără probleme.

Min. 55: GOOOL Liverpool! Mac Allister primește o pasă inspirată de la Salah, iar argentinianul își face loc în apărarea lui Brentford și marchează.

Min. 35: GOOOL Liverpool! Diogo Jota îl găsește liber pe Darwin Nunez care deschide scorul. 

Min. 1: Partida a început!

Brentford: Flekken – Collins, Ajer, Mee – Roerslev Rasmussen, Jensen, Norgaard, Janelt, Reguilon – Toney, Maupay. Rezerve: Strakosha, Baptiste, Damsgaard, Ghoddos, Lewis-Potter, Onyeka, Wissa, Yarmolyuk, Zanka. Antrenor: T. Frank. 

Liverpool: Kelleher – Bradley, Konate, van Dijk, Robertson – Mac Allister, Endo, Jones – Diogo Jota, Nunez, Diaz. Rezerve: Adrian, Gomez, Quansah, Tsimikas, Elliott, Gakpo, Gravenberch, McConell, Salah. Antrenor: J. Klopp. 

O nouă etapă de Premier League are loc în weekend, pe durata a trei zile, începând de sâmbătă, 17 februarie și până luni, 19 februarie. Liderul FC Liverpool joacă la Londra, pe terenul lui Brentford, Arsenal e mare favorită la Burnley, dar capul de afiș al rundei este meciul Manchester City – Chelsea, pe terenul primei formații.

Programul etapei a 25-a din Premier League

Sâmbătă, 17 februarie, ora 17:00

  • ora 14:30 Brentford – FC Liverpool (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 1)
  • Burnley – Arsenal (Digi Sport 3, Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • Fulham – Aston Villa (Prima Sport 3)
  • Newcastle – Bournemouth (Orange Sport 3)
  • Tottenham – Wolverhampton (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2)
  • Nottingham – West Ham
  • ora 19:30 Manchester City – Chelsea (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Duminică, 18 februarie

  • ora 16:00 Sheffield United – Brighton (Digi Sport 3)
  • ora 18:30 Luton – Manchester United (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Luni, 19 februarie, ora 22:00

  • Everton – Crystal Palace (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Cetățenii lui Guardiola vor să țină aproape de lider

Manchester City – Chelsea este capul de afiș al etapei a 25-a din Premier League, chiar dacă la acest moment cele două puteri au evoluții și rezultate diferite. Chelsea nu are nici o șansă să se bată la un loc de Champions League, rămânându-i să salveze sezonul, dacă poate, doar prin intermediul cupelor.

ADVERTISEMENT

Manchester City a declarat că obiectivul principal este apărarea trofeului Champions League dar asta nu înseamnă că la meciurile din campionat Guardiola nu va trimite pe teren alți jucători decât titularii. Ori valoarea jucătorilor lui City este clar deasupra londonezilor, care doar prin miracol ar putea scăpa cu fața curată de pe Etihad Stadium.

Tunarii merg să bombardeze pe codașa Burnley

Arsenal a făcut pur și simplu demonstrație de tenis cu vecinii de la West Ham. Unul de înaltă calitate de vreme ce au reușit să câștige setul la zero, un 6-0 care nu ar fi fost posibil în ochii multor oameni, pentru că nu era o partidă contra lanternei roșii, ci a unei formații care are totuși destulă calitate a lotului.

ADVERTISEMENT

Acum pare că ar urma un examen mai ușor, pe terenul codașei Burnley, care fiecare etapă se tot afundă pe locul retrogradabil, deși are multe momente când joacă foarte curajos. Dar lotul de care beneficiază antrenorul Vincent Kompany este modest și din acest motiv Burnley nu a reușit saltul în clasament.

Brentford nu are frică de vizita liderului Liverpool

Echipa aflată pe primul loc, dar la distanță mică de Arsenal și Manchester City, FC Liverpool, se va afla sâmbătă la Londra unde merg să neutralizeze albinele de la Brentford chiar în stupul lor. Brentford este o echipă mică față de restul grupărilor din Londra, dar este foarte bine organizată ca joc și are un atac foarte tăios, în care a revenit cu succes Ivan Toney, jucătorul suspendat pentru implicare în pariuri.

ADVERTISEMENT

Ne așteptăm la o replică puternică din partea gazdelor, mai ales că are acest vârf extrem de puternic, precedentele confruntări aducând destule goluri în cele două porți. Liverpool este favorită, dar va trebui să dea totul, mai ales că are în continuare absențe în lot. Jurgen Klopp știe că dacă nu va câștiga sant șanse mari să avem un alt lider după această rundă.

Echipa lui Radu Drăgușin la vânătoare de lupi

Tottenham are meci pe teren propriu iar situația lui Radu Drăgușin o știe numai ciudatul antrenor Ante Postecoglou. Spurs va trebui să vâneze cu succes lupii din Wolverhampton, care sunt o echipă tipică de contraatac. Spurs are mare nevoie de victorie, pentru a fi acolo în bătălia pentru primele patru locuri.

Învinsă acasă etapa trecută de Manchester United Aston Villa vine la Londra, la meciul cu Fulham cu intenția de a recupera punctele pierdute. Însă adversarul este unul care dacă prinde o zi bună face probleme dintre cele mai mari iar dacă este în zi proastă poate încasa ca la sacul de box. Un meci foarte greu de prevăzut.

ADVERTISEMENT