Sport

Premier League, etapa 33. Ce se întâmplă la meciurile din weekendul viitor. „God Save the King” se va auzi pe toate stadioanele

Vezi aici în format LIVE stream Manchester City - Arsenal și alte opt meciuri din etapa 33 din Premier League, care are loc în perioada 25-27 aprilie.
29.04.2023 | 12:28
Premier League etapa 33 Ce se intampla la meciurile din weekendul viitor God Save the King se va auzi pe toate stadioanele
Imnul național se va auzi pe toate stadioanele la meciurile din weekendul viitor din Premier League. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
29-04-2023
09:41

Imnul național va fi redat pe toate stadioanele din Premier League

Șefii Premier League le-au cerut cluburilor să redea imnul național înainte de fluierul de start al partidelor. Momentele vor avea loc weekendul viitor, când britanicii vor consemna încoronarea regelui Carol al III-lea, eveniment ce va avea loc sâmbătă, 6 mai. 

Potrivit Daily Mail, cluburile din Premier League care vor evolua pe teren propriu în următoarea etapă au fost contactate pentru a pune la difuzoare imnul național „God Save the King”. Vestea nu a picat bine pentru Liverpool, ținând cont de ultimele incidente petrecute la astfel de celebrări. 

Secțiuni ale suporterilor lui Liverpool au huiduit imnul național, iar în etapa cu numărul 35 când va avea loc celebrarea, „cormoranii” joacă pe teren propriu cu Brentford. În cazul în care decid fie să nu cânte imnul, fie să îl huiduie, clubul de pe Anfield riscă să fie sancționat. 

Totodată, Premier League le-a transmis cluburilor ca imnul să fie cântat de jucători și oficiali care înconjoară cercul central al terenului. Imagini cu regele Carol al III-lea vor fi derulate pe marile ecrane ale stadioanelor. 

28-04-2023
06:37

Erik ten Hag, nervos după revenirea lui Tottenham cu Manchester United

Manchester United a condus-o cu 2-0 la pauză pe Tottenham după golurile lui Sancho și Rashford, însă „diavolii” au fost nevoiți să se mulțumească doar cu un punct la finalul jocului. Pedro Porro, în minutul 56, și Son, în minutul 79 au adus egalarea pentru londonezi. 

Erik ten Hag s-a arătat extrem de dezamăgit la conferința de presă de după meci. Antrenorul olandez i-a criticat pe anumiți jucători de la Manchester United și a recunoscut superioritatea lui Tottenham în a doua parte a jocului. 

„Din păcate, am pierdut controlul în repriza a doua. Am pregătit anumite schimbări, dar a venit golul și a fost prea târziu. Trebuie să învățăm să gestionăm mai bine jocul, să ținem de minge. Am făcut multe cadouri, nu am avut o organizare defensivă bună.

Spre finalul partidei, nu am reușit să blocăm centrările și șuturile, le-a fost destul de ușor să marcheze. Astăzi n-am fost pregătiți. Unii jucători au crezut că dacă dau 90% este suficient, și-au pierdut concentrarea.

Oboseala nu poate fi o scuză, am avut timp suficient de refacere. Știu că jucătorii nu sunt roboți, dar când ești la Manchester United trebuie să dai totul în fiecare meci”, a declarat Erik ten hag. 

Manchester United a ratat șansa de a o egala la puncte pe Newcastle, aflată pe locul 3. Formația de pe Old Trafford ocupă locul 4 în prezent, cu 60 de puncte în 31 de partide. De cealaltă parte, Tottenham se află pe locul 5, cu 54 de puncte după 33 de partide. 

27-04-2023
21:13

Premier League, etapa 33: rezultatele și clasamentul

Marți, 25 aprilie

  • Wolverhampton – Crystal Palace 2-0 (Andersen 3 aut., Neves 90+3)
  • Aston Villa – Fulham 1-0 (Mings 21)
  • Leeds United – Leicester 1-1 (Sinisterra 20 / Vardy 79)

Miercuri, 26 aprilie

  • Nottingham -Brighton 3-1 (autogol Gross 45+3, Danilo 69, Gibbs-White 90+1 / Buonanotte 38)
  • Chelsea – Brentford 0-2 (Azpilicueta 37 aut., Mbeumo 78)
  • West Ham – Liverpool 1-2 (Paqueta 12 / Gakpo 18, Matip 67)
  • Manchester City – Arsenal 4-1 (De Bruyne 7, 54, Stones 45+1, Haaland 90+4 / Holding 86)

Joi, 27 aprilie

  • Everton – Newcastle 1-4 (McNeil 80 / C. Wilson 28, 75, Joelinton 72, Murphy 81)
  • Southampton – Bournemouth 0-1 (Tavernier 50)
  • Tottenham – Manchester United 2-2 (Porro 56, Son 79 / J. Sancho 7, Rashford 44)
premier league
Clasament Premier League
27-04-2023
19:08

Tottenham - Manchester United 2-2 (Porro 56, Son 79 / J. Sancho 7, Rashford 44)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 79: GOOOL Tottenham! Kane pasează excelent pe 6 metri, de unde Son introduce mingea în plasă.

Min 75: Harry Kane șutează din marginea careului mare, dar mingea este reținută de David de Gea.

Min 66: Son trimite pe lângă poartă din marginea careului de șase metri.

Min. 57: Șutul lui Bruno Fernandes din careu lovește bara transversală.

Min. 56: GOOOL Tottenham! Pedro Porro reduce din handicap cu un șut din careu, aproape de vinclu.

Min. 44: GOOOL Manchester United! Contraatac rapid al „diavolilor”, Rashford pătrunde în careu și înscrie cu un șut puternic, sub bară.

Min. 28: David de Gea intervine excelent la lovitura de cap a lui Perisic, după un corner al gazdelor.

Min. 25: Forster respinge greu șutul lui Bruno Fernandes din afara careului.

Min. 19: Perisic respinge de pe linia porții după un șut al lui Sancho.

Min. 7: GOOOL Manchester United! Jadon Sancho deschide scorul cu un șut plasat din interiorul careului.

Min. 1: A început partida.

Au apărut echipele de start la Tottenham – Manchester United:

Tottenham: Forster – Romero, Dier, Lenglet – Porro, Hojbjerg, Skipp, Perisic – Richarlison, Son, Kane. Antrenor: Ryan Mason

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Shaw, Dalot – Eriksen, Casemiro – Antony, Fernandes, Sancho – Rashford. Antrenor: Erik ten Hag

27-04-2023
14:19

Ederson, ironii la adresa fanilor lui Arsenal

Portarul echipei Manchester City a râs de fanii formației Arsenal Londra prezenți la partida de pe Etihad Stadium, câștigată de ”cetățeni” cu 4-1, care devin astfel mari favoriți la titlu.

După ce Erling Haaland a înscris ultimul gol al meciului, brazilianul s-a întors către suporterii ”tunarilor” aflați în peluza din spatele porții sale și și-a dus mâinile la ochi prefăcându-se că își șterge lacrimile, într-un gest care încerca să imite starea de deznădejde a rivalilor.

Fanii lui City nu au înțeles inițial gestul lui Ederson, însă când și-au dat seama despre ce este vorba l-au încurajat să continue să-și bată joc și mai tare de suporterii lui Arsenal. Aceștia din urmă s-au arătat furioși de gestul brazilianului, dar acesta le-a răspuns cu un zâmbet zeflemitor și a scos limba la ei.

 

27-04-2023
12:02

Romeo Beckham, dorit în continuare de Brentford

Fiul lui David Beckham, Romeo, a venit la începutul anului la Brentford sub formă de împrumut de la Inter Miami, iar gruparea engleză vrea să-l păstreze și în sezonul viitor.

Conform The Sun, jucătorul în vârstă de 20 de ani a impresionat în partidele jucate la echipa a doua a clubului englez, iar conducătorii lui Brentford sunt interesați de un nou împrumut pe un sezon, cu drept de achiziționare definitivă.

Romeo Beckham, care poate alege ca în vară să se întoarcă la Inter Miami, formație patronată de tatăl său, a atras toate privirile la echipa a doua a lui Brentford prin prisma numelui său, însă a arătat și calități fotbalistice foarte bune.

27-04-2023
09:08

Sheffield United a promovat în Premier League

Echipa Sheffield United și-a asigurat matematic promovarea în Premier League, după ce a învins formația West Bromwich Albion, scor 2-0, într-o partidă restantă din etapa a 38-a din Championship.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Sander Berge (58) și Anel Ahmedhodzic (76). Trupa lui Paul Heckingbottom are 85 de punctee și nu mai poate pierde locul secund din Championship.

Sheffield United, care se alătură astfel lui Burnley, revine în Prmeier League după o pauză de două sezoane. A treia echipă care va merge în elita fotbalului din Anglia va fi stabilită după play-off-ul din mai la care vor participa echipele de pe locurile 3-6.

27-04-2023
06:10

Avertismentul lui Guradiola după Manchester City - Arsenal

Manchester City a câștigat categoric cu 4-1 „finala de titlu” cu Arsenal și stă doar la mâna ei pentru a deveni din nou campioana Angliei. Echipa lui Pep Guardiola e la două puncte în spatele „tunarilor”, dar are și două meciuri mai puțin disputate, cu 5 etape înainte de finalul Premier League.

Bucuros de victorie, tehnicianul spaniol rămâne însă cu picioarele pe pământ și își avertizează jucătorii, reamintindu-le că încă nu sunt pe primul loc.

„Absolut prefer situația în care suntem acum. E în mâinile noastre câștigarea campionatului. Mi-ar plăcea ca în cele două meciuri restante să luăm 6 puncte. Trebuie să le câștigăm. Următoarele 3 partide vor decide multe. Cel mai important e că destinul e în mâinile noastre. Dacă bătea Arsenal, lucrurile stăteau altfel.

Am avut o prestație foarte bună. Vreau să-i felicit pe toți jucătorii și pe oamenii din staff. Nu a fost un meci decisiv, dar a fost foarte important. Ei sunt totuși încă pe prima poziție. Realitatea e că suntem la două puncte în spatele lor, dar desigur avem două meciuri restante. E important că ne-am bătut rivalii”, a declarat Pep Guardiola după victoria lui Manchester City contra liderului Arsenal.

26-04-2023
14:34

Ce a prezis un supercomputer la meciul Manchester City - Arsenal

Manchester City – Arsenal este derby-ul etapei cu numărul 33 din Premier League. Mai mult decât atât, partida de pe Etihad poate fi decisivă pentru lupta la titlu. Supercomputerul celor de la Opta a făcut predicții la meciul de pe Etihad Stadium, iar bilanțul a mers în favoarea lui Manchester City. 

Potrivit inteligenței artificiale, Manchester City are 62,6% să se impună cu Arsenal, în timp ce „tunarii” au înregistrat un procentaj de doar 15,1%. Cu o victorie în meciul cu Arsenal, echipa antrenată de Pep Guardiola va sfârși campioană în procent de 91%, potrivit aceluiași supercomputer. 

Șanse mult mai puține la titlu le are Arsenal chiar dacă va câștiga cu Manchester City, doar 56%. În cazul unui egal, Manchester City va avea 72% șanse să pună mâna pe trofeu spune inteligența artificială. 

26-04-2023
12:00

O legendă a lui Arsenal dă șanse minime echipei lui Arteta cu City

Tony Adams, fostul căpitan al lui Arsenal, consideră că londonezii au șanse minime cu Manchester City: „Când l-am intervievat luni pe Martin Odegaard pentru o emisiune TV, el m-a întrebat ce sfaturi i-aș da lui Arsenal pentru meciul de miercuri de la Manchester City. Răspunsul meu a fost în două cuvinte: – Nu pierdeți! -. Dacă Arsenal poate face asta, cursa pentru titlu este încă deschisă.Dacă nu, totul s-a terminat.

Mi-ar plăcea să văd o remiză plictisitoare, un 0-0, dar pot garanta că nu se va întâmpla, deoarece Arsenal știe să joace doar într-un singur mod, la totul sau nimic. De fiecare dată când Arsenal a câștigat titluri în Premier League, a fost atunci când a găsit echilibrul potrivit între apărare și atac.

Actuala echipă nu are acest echilibru. Nu cred că are un plan B, așa că miercuri seara vor merge pe Etihad și vor încerca să depășească cea mai bună echipă din Europa și probabil că nu vor fi suficient de buni.Mikel a modelat echipa după ceea ce a făcut colegul său Pep Guardiola și, ca urmare, Arsenal este un “City Lite”. Dar nu poți câștiga titlul copiind o versiune mai bună, pentru că Pep are mai multe resurse în echipa sa decât Arsenal. De aceea, Arsenal trebuie să încerce ceva diferit”, a spus fostul mare fotbalist, citat de Daily Mail

26-04-2023
10:48

Nathan Ake, out pentru derby-ul Man City - Arsenal

Pep Guardiola a vorbit înainte de meciul cu Arsenal și le-a dat o veste proastă fanilor lui Manchester City. Managerul catalain a transmis că stoperul olandez Nathan Ake nu va evolua contra liderului din Premier League și nu știe nici dacă batavul va fi apt pentru jocul cu Real Madrid din semifinalele Ligii Campionilor.

„Nathan Ake nu va fi valabil cu Arsenal. Sper că va reveni repede. Înapoi cu Real Madrid? Nu știu… Vom găsi jucătorul potrivit care să-l înlocuiască, nu am niciun dubiu. Jucăm cu 11 fotbaliști”, a spus Pep Guardiola, potrivit jurnalistului sportiv, Fabrizio Romano.

În perioada marți, 25 aprilie – joi, 27 aprilie, au loc partidele etapei 33 din Premier League, o rundă intermediară dominată clar de partida Manchester City – Arsenal, extrem de importantă în lupta pentru stabilirea echipei campioane. Mai sunt și alte jocuri extrem de atractive și cu mare importanță la cei doi poli ai clasamentului, precum Tottenham – Manchester United sau Everton – Newcastle.

Manchester City – Arsenal este uriașul cap de afiș al etapei 33 din Premier League

Etape de-a rândul, Arsenal a fost șeful în Premier League, părând că va reuși să stopeze hegemonia lui Manchester City, patru titluri în cinci ani. Însă londonezii au mari șanse să treacă prin sindromul Liverpool în urmă cu trei ani, când „cormoranii” au avut la un moment dat nouă puncte în fața echipei lui Pep Guardiola, după care a urmat o perioadă inexplicabilă de rezultate negative în timp ce City și-a regăsit candența de metronom și a triumfat.

ADVERTISEMENT

Arsenal este aproape să pățească același lucru din propria vină, nereușind în ultima etapă să scoată decât, in extremis, un 3-3 pe teren propriu cu „lanterna roșie” Southamton, după ce oaspeții aveau 3-1 în minutul 89! Un eșec pe Etihad Park, cu două meciuri mai puțin City, ar dirija din nou titlul spre orașul Manchester.

O altă echipă din Manchester, United, joacă la Londra, cu un Tottenham aflat în cădere liberă după demiterea lui Antonio Conte. Dacă „Spurs” nu va câștiga, va fi aproape sigur că Newcastle și Manchester United vor fi echipele care vor completa top 4 alături de Manchester City și Arsenal.

ADVERTISEMENT

Marți, 25 aprilie

  • ora 21:30 Wolverhampton – Crystal Palace
  • 0ra 21:45 Aston Villa – Fulham
  • ora 22:00 Leeds United – Leicester

Miercuri, 26 aprilie

  • ora 21:30 Nottingham -Brighton
  • ora 21:45 Chelsea – Brentford
  • ora 21:45 West Ham – Liverpool
  • ora 22:00 Manchester City – Arsenal
ADVERTISEMENT

Joi, 27 aprilie

  • ora 21:45 Everton – Newcastle
  • ora 21:45 Southampton – Bournemouth
  • ora 22:15 Tottenham – Manchester United

Cine transmite Manchester City – Arsenal în etapa 33 din Premier League

Din etapa 33 din Premier League, vom avea transmisuni ]n direct de la nu mai puțin de nouă dintre cele zece întâlniri. Doar meciul Nottingham – Brighton nu va putea fi urmărit pe micile ecrane, deși „pescărușii” au joc ofensiv frumos, iar „pădurarii” sunt disperați după punctele salvării. Meciul vedetă este miercuri, 26 aprilie, ora 22:00, pe Etihad Park din Manchester: City – Arsenal.

ADVERTISEMENT

Partida are un impact enorm și a stârnit un interes atât de mare încât va fi transmisă în direct în nu mai puțin de 90 de țări de pe toate continentele. În afara meciului pentru titlu de la Manchester, sunt și alte partide care contează la cei doi poli ai clasamentului: Tottenham – Manchester United, Everton – Newcastle,  West Ham – FC Liverpool, Southampton – Bournemouth, Leeds United – Leicester și avem și derbyul lononez Chelsea – Brentford.

Marți, 25 aprilie

  • ora 21:30 Wolverhampton – Crystal Palace (Prima Sport 3)
  • ora 21:45 Aston Villa – Fulham (Orange Sport 3, Prima Sport 1)
  • ora 22:00 Leeds United – Leicester (Digi Sport 3, Prima Sport)

Miercuri, 26 aprilie

  • ora 21:45 Chelsea – Brentford (Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 4)
  • ora 21:45 West Ham – FC Liverpool (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 3)
  • ora 22:00 Manchester City – Arsenal (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Joi, 27 aprilie

  • ora 21:45 Everton – Newcastle (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 3)
  • ora 21:45 Southampton – Bournemouth (Digi Sport 3, Orange Sport 3)
  • ora 22:15 Tottenham – Manchester United (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Arsenal, emoții pentru coordonatorul de joc Xhaka în derby-ul la titlu Manchester City – Arsenal, din etapa 33 a Premier League

Arsenal merge la Manchester, pentru finala la titlu cu City, într-o stare de spirit nu prea bună. „Tunarii” s-au încurcat în ultimele etape absolut neașteptat cu echipe mici și au permis „cetățenilor” să se apropie amenințător, mai ales că au și două partide mai puțin jucate. Manchester City are un singur absent, un jucător care devenise titular în ultimele partide, fundașul central olandez Nathan Ake.

La Arsenal, numărul celor care nu pot evolua este ceva mai mare. Elnany, Tomiyasu, Saliba și, mai ales, cel mai important jucător din compartimentul median, creierul echipei, elvețianul Granit Xhaka ar fi cei patru out, dar pentru ultimul se fac eforturi disperate din partea staff-ului medical pentru a-l recupera. Fără Xhaka, mijlocul lui Arsenal va avea mult de suferit. Michael Oliver va fi arbitrul care va conduce acest meci.

Manchester United, cu lista plină de absenți la meciul cu Tottenham din etapa 33 din Premier League

Tottenham se află la șase puncte în urma unui Manchester United, care are și două meciuri mai puțin, „Diavolii roșii” au reușit o calificare de-a dreptul eroică și norocoasă în finala Cupei Angliei, pentru un derby de Manchester pe stadionul Wembley, pentru că la meciul cu Brighton au avut zece absenți dar au rezistat și s-au calificat la lovituri de departajare. Aceeași situație se profilează și la meciul de la Londra din etapa 33.

Cei mai mulți absenți provin din sistemul defensiv, dar și căpitanul echipei, Bruno Fernandes s-a accidentat. Astfel, mijlocul terenului, după cum s-a văzut și la Sevilla, în returul sferturilor de finală ale Europa League, unde a fost 3-0 pentru gazde, a fost ca inexistent pentru echipa lui Eric ten Hag. Newcastle joacă la Everton, echipă care luptă cu disperare pentru supraviețuire.


  • 1,66 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „1 și peste 1,5 goluri” la meciul Manchester City – Arsenal

ADVERTISEMENT