Sport

Revoluție la Manchester United după dezastrul de la Sevilla. 17 jucători pe lista disponibilizaților

Erik ten Hag este decis să taie-n carne vie după eliminarea rușinoasă din Europa League și nu mai puțin de 17 jucători sunt pe lista neagră.
22.04.2023 | 08:21
Revolutie la Manchester United dupa dezastrul de la Sevilla 17 jucatori pe lista disponibilizatilor
Erik ten Hag este decis să facă schimbări majore de efectiv după umilința de la Sevilla. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru Manchester United, visul de a câștiga un trofeu european pentru prima dată după 2017 a fost curmat brusc de dezastrul de la Sevilla. A fost picătura care a umplut paharul pentru Erik ten Hag, care este decis să schimbe radical fața echipei pentru viitoarea stagiune.

Maguire, Fred, Martial și chiar De Gea sunt pe lista neagră la Manchester United după eliminarea din Europa League

Erik ten Hag a izbutit să o repună pe Manchester United pe o traiectorie bună după sezoane dezastruoase. A obținut deja un trofeu, Cupa Ligii, este în cursa pentru Cupa Angliei, iar în campionat este pe loc de Champions League.

ADVERTISEMENT

Mai mult, după ce o eliminase pe Barcelona, United era între marile favorite la câștigarea Europa League. Un statut pe care îl confirmase și-n fața Sevillei, în manșa tur, timp de 85 de minute.

La acel moment era 2-0 pentru echipa engleză, care părea că și-a deschis drumul către semifinale. Ulterior însă, lucrurile s-au schimbat radical. Sevilla a egalat la 2 și a redeschis lupta pentru calificare.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în jocul retur, spaniolii s-au impus cu 3-0. Un rezultat după care, deloc surprinzător, presa engleză a titrat că nu este un dezastru, ci o calamitate.

A fost momentul în care, scriu jurnaliștii din Insulă, ten Hag a decis să taie-n carne vie. Și sunt nu mai puțin de 17 jucători care ar urma să părăsească echipa la finele stagiunii. Mulți dintre ei nume cu rezonanță pentru echipă.

ADVERTISEMENT

Harry Maguire, Victor Lindelof, Scott McTominay, Fred, Donny van de Beek, Anthony Martial și Aaron wan-Bissaka se numără printre fotbaliștii din acest grup. Pentru că nu au convins, dar și pentru că pot aduce în cont sume cu care se poate porni la reconstrucție.

Apoi, în cazul lui De Gea, al cărui contract expiră în această vară, greșelile de la Sevilla sunt sinonime cu un salariu substanțial mai mic. Lucru care l-ar putea determina să plece.

ADVERTISEMENT

Nu mai este loc de răbdare pentru tineri

Și nu este totul. Jucători împrumutați, precum Weghorst sau Sabitzer, ar trebui să revină la echipele lor. În cazul celui din urmă pentru că, deși a avut prestații decente, ar costa destul de mult, Bayern nefiind dispusă la compromisuri.

Apoi, susțin cei de la Daily Mail, Erik ten Hag nu mai are răbdare nici cu puștii precum Brandon Williams și Anthony Elanga. După cum, a decis să nu se mai bazeze pe Eric Bailly, Phil Jones, Alex Telles sau Axel Tuanzebe. Mai cu seamă că au ajuns la final de contract.

În fine, în discuție pentru un transfer este și Dean Henderson. Acesta este împrumutat la Nottingham și i s-ar permite să rămână acolo pentru a aduce profit.

ADVERTISEMENT