Sport

Premier League etapa a 29-a. Manchester City s-a împiedicat cu Crystal Palace! Lupta la titlu, relansată

FANATIK vă oferă amănunte despre meciurile din etapa a 29-a din Premier League, care au loc în perioada 12–14 martie. Derby-ul dintre Manchester United și Tottenham a fost câștigat de „diavoli” cu 3-2.
14.03.2022 | 23:00
Premier League etapa a 29a Manchester City sa impiedicat cu Crystal Palace Lupta la titlu relansata
Guaita respinge o minge în Crystal Palace - Manchester City
ADVERTISEMENT
14-03-2022
20:01

Crystal Palace - Manchester City 0-0

Clasamentul din Premier League după Crystal Palace – Manchester City 0-0

Min. 83: Odsonne Edouard a ratat cea mai mare ocazie a gazdelor.

Min. 71: Bernardo Silva a fost la un pas să înscrie, după o pasă venită de la Jack Grealish, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Min. 45+1: Şutul lui Riyad Mahrez a trecut de puţin pe lângă bară.

Min. 27: De Bruyne a ratat prima mare şansă a lui Manchester City, însă Guaita a avut o paradă de zile mari.

Min. 22: Manchester City domină startul meciului, însă fără a avea o ocazie mare.

Min. 1: A început meciul Crystal Palace – Manchester City.

14-03-2022
19:25

Crystal Palace – Manchester City, echipele de start

Crystal Palace: Guaita – Mitchell, Guehi, Andersen, Clyne – Kouyate, Schlupp – Olise, Gallagher, Zaha – Mateta. Antrenor: Patrick Vieira.

Manchester City: Enderson – Cancelo, Laporte, Stones, Walker – De Bruyne, Rodri, Silva – Grealish, Foden, Marez. Antrenor: Pep Guardiola.

14-03-2022
18:52

Legendarul stadion Old Trafford va fi înlocuit cu o arena modernă

Legendarul stadion Old Trafford va fi demolat, anunță presa din Anglia. În locul arenei pe care Manchester United joacă de 112 ani va fi ridicat un stadion nou, ultramodern.

Conform The Telegrapf, proprietarii clubului au solicitat trei oferte, iar două dintre acestea presupun doar modernizarea actualei arene, ceea ce nu este pe placul familiei americane Glazer, cea care deține pachetul majoritar de acțiuni.

Construcția noului stadion ar dura între doi și trei ani, timp în care ”diavolii” vor trebui să evolueze ”acasă” pe altă arenă. Conform jurnaliștilor britanici cea mai agreată variantă este Etihaf Stadium, arena rivalei Manchester City.

80.000 de locuri ar urma să aibă noul stadion al lui Manchester United, cu aproximativ 6.000 mai multe decât are în acest moment

14-03-2022
13:54

Premier League ia în calcul să adopte regula celor cinci înlocuiri

Managerul german al lui Liverpool, Jurgen Klopp, a tras din nou un semna asupra programului încărcat pe care-l are echipa lui.

Am jucat duminică, miercuri, sâmbătă și marți. Este un program oribil”, a spus el. În acest sens, el s-a referit, din nou, la faptul că echipelor din Premier League nu li se permite să facă cinci înlocuiri pe meci.

Iar Premier League va lua în discuție acest subiect la Adunarea Generală din iunie. Klopp are și un susținător, foarte important, Asociației Fotbaliștilor Profesioniști (PFA) din Anglia.

Suntem în favoarea acestei schimbări”, a declarat Maheta Molango, președintele PFA, conform dailymail.co.uk.

Am clarificat acest lucru cu Premier League. Nu ar fi trebuit niciodată să se ia în calcul un eventual avantaj acordat cluburilor puternice. Este vorba de sănătatea jucătorilor.

Când trebuie jucate atât de multe jocuri, este foarte important să ne asigurăm că jucătorii se pot odihni corespunzător”, a mai spus Molango, care propune inclusiv o pauză de 72 de ore între meciuri.

Nu vrem să ne punem cluburile într-un dezavantaj la nivel european. Echipele din alte campionate pot face cinci schimbări. Suntem singurul campionat de top care nu a adoptat această regulă.

Când cluburile noastre se confruntă cu adversari puternici din Italia, Spania sau Franța, realitatea este că jucătorii acelor formații sunt mai odihniți, deoarece echipele lor beneficiază de mai multe schimbări”, a încheiat oficialul.

Premier League a adoptat regula cu cinci schimbări pentru o perioadă scurtă de timp, din iunie 2020, când în Anglia au mai fost relaxate restricțiile cauzate de pandemie.

Dar, de la începutul actualului sezon, s-a revenit la varianta cu trei înlocuiri.

14-03-2022
11:01

Ahmed Elmohamady despre Harry Maguire: „Îl apasă presiunea banderolei de căpitan”

Fundașul egiptean Ahmed Elmohamady l-a caracterizat pe Harry Maguire, despre care s spus că nu este la nivelul la care trebuie să fie căpitanul lui Manchester United.

Am fost coleg cu Harry și, în opinia mea, nu este la nivelul care să-i permită să fie căpitan la Manchester United.

Echipa are nevoie de un jucător cu o personalitate puternică și sper ca viitorul antrenor să-i dea banderola lui Cristiano Ronaldo, dacă acesta rămâne.

Ronaldo poate duce această responsabilitate. Dar Maguire nu face față acestei presiuni, care îi afectează performanțele.

El a jucat foarte bine la Leicester, o echipă care se luptă pentru a fi între primele șase din Premier League. Poate că acesta este nivelul lui. Maguire nu este pregătit să joace la cea mai mare echipă din istoria Angliei”, a spus fundașul egiptean, conform dailymail.co.uk.

Ahmed Elmohamady și Harry Maguire au fost colegi la Hull City, din 2014 până în 2017. După ce echipa a retrogradat, Elmohamady a plecat la Aston Villa. În vară i s-a încheiat contractul și nu a găsit alt angajament.

La rândul lui, Maguire s-a dus la Leicester, unde a jucat două sezoane, după care a fost transferat de Manchester United pentru 79 de milioane de lire sterline (83,3 milioane de euro).

14-03-2022
08:14

Inter are de primit de la Chelsea 84,6 de milioane de euro în schimbul lui Lukaku

Atacantul belgian Romelu Lukaku a ajuns la Chelsea în vara anului 2021, fiind transferat de la Inter Milano pentru 95 de milioane de lire sterline, aproximativ 113 de milioane de euro.

Dar Chelsea a achitat până în prezent doar prima dintre cele cinci tranșe, iar suma pe care clubul londonez o datorează italienilor este de 71 de milioane lire sterline, adică 84,6 milioane de euro, notează dailymail.co.uk.

În condițiile în care Guvernul Marii Britanii a înghețat activele patronului rus al lui Chelsea, Roman Abramovich, gruparea londoneză se află în imposibilitatea de a-și plăti datoria.

Publicația engleză mai scrie că în conturile companiei prin care Abramovich deține Chelsea sunt datorii de 104 milioane de lire sterline (circa 125 de milioane de euro).

Cea mai mare parte a acestei sume o reprezintă plățile de transfer către alte cluburi. În același timp, Chelsea trebuie să primească 167 de milioane de lire sterline (aproximativ 200 de milioane de euro) din vânzările de jucători.

14-03-2022
07:31

Premier League, etapa a 29-a: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 12 martie

  • Brighton – Liverpool 0-2 (Diaz 20, Salah 61-penalty)
  • Brentford – Burnley 2-0 (Toney 85, 90+4 pen.)
  • Manchester United – Tottenham 3-2 (Ronaldo 12, 38, 82 / Kane 35 pen., Maguire aut. 72)

Duminică, 13 martie

  • Chelsea – Newcastle 1-0 (Havertz 89)
  • Everton – Wolverhampton 0-1 (Coady 49)
  • Leeds United – Norwich 2-1 (Rodrigo 14,Gelhardt 90+4 / McLean 90+1)
  • Southampton – Watford 1-2 (Elyounoussi 45 / Cucho 14, 34)
  • West Ham – Aston Villa 2-1 (Yarmolenko 70, Fornals 82 / Ramsey 90)
  • Arsenal – Leicester 2-0 (Partey 11, Lacazette 59 pen.)

Luni, 14 martie

  • ora 22:00 Crystal Palace – Manchester City

13-03-2022
16:05

Arsenal - Leicester 2-0 (Partey 11, Lacazette 59 pen.)

Final de meci – Arsenal se impune lejer cu 2-0 în fața lui Leicester și urcă pe locul 4 în clasament.

Min. 59 – GOOOL Arsenal!!! Lacazette transformă precis penalty-ul primit de ”tunari” cu ajutorul VAR pentru un henț al lui Soyuncu.

Min. 11 – GOOOL Arsenal!!! Partey deschide scorul cu o lovitură de cap din 4 metri, după un corner executat de Martinelli.

Min. 1 – A început meciul.

  • Arsenal: Ramsdale – Soares, White, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Saka, Odegaard, Martinelli – Lacazette. Rezerve: Leno – Elneny, Holding, Lokonga, Nketiah, Pepe, Smith Rowe, Swanson, Tavares. Antrenor: Mikel Arteta
  • Leicester: Schmeichel – Pereira, Amartey, Soyuncu, Thomas – Maddison, Mendy, Dewsbury-Hall – Albrighton, Iheanacho, Barnes. Rezerve: Jakupovic – Choudhury, Daka, Justin, Lookman, Ndidi, Perez, Tielemans, Vestergaard. Antrenor: Brendan Rodgers
13-03-2022
15:45

Yarmolenko a izbucnit în lacrimi după ce a înscris

Atacantul ucrainean al echipei West Ham United, Andriy Yarmolenko, a izbucnit în lacrimi după ce a deschis scorul în partida cu Aston Villa.

Jucătorul adus în vara lui 2018 de la Borussia Dortmund a îngenuncheat imediat după ce a marcat și cu mâinile îndreptate spre cer și cu lacrimi în ochi a dedicat reușita ucrainenilor care luptă împotriva invaziei ruse.

13-03-2022
14:02

Rezultatele meciurilor de duminică

Chelsea – Newcastle 1-0 (Havertz 89)

Everton – Wolverhampton 0-1 (Coady 49)

Leeds United – Norwich 2-1 (Rodrigo 14,Gelhardt 90+4 / McLean 90+1)

Southampton – Watford 1-2 (Elyounoussi 45 / Cucho 14, 34)

West Ham – Aston Villa 2-1 (Yarmolenko 70, Fornals 82 / Ramsey 90)

12-03-2022
17:02

Manchester United - Tottenham 3-2 (Ronaldo 12, 38, 82 / Kane 35 pen., Maguire aut. 72)

Final de meci – Manchester United se impune cu scorul de 3-2 datorită unui hattrick reușit de Cristiano Ronaldo și urcă pe locul 4 în clasament.

Min. 82 – GOOOL Manchester United!!! Ronaldo reușește hattrick-ul după pasă a lui Telles.

Min. 72 – GOOOL Tottenham!!! Maguire își bagă în proprie poartă mingea centrată de Reguilon.

Min. 38 – GOOOL Manchester United!!! Ronaldo reușește ”dubla” cu un șut cu latul din 6 metri după o centrare a lui Sancho.

Min. 35 – GOOOL Tottenham!!! Kane transformă cu precizie penalty-ul acordat pentru un henț în careu comis de Telles.

Min. 18 – Davies înscrie în poarta lui De Gea, dar golul este anulat pentru o poziție de ofsaid.

Min. 12 – GOOOL Manchester United!!! Cristiano Ronaldo a primit o minge la 25 de metri și a deschis scorul cu un șut fabulos.

Min. 1 – A început meciul.

  • Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Maguire, Telles – Matic, Fred – Rashford, Pogba, Sancho – Ronaldo. Rezerve: Henderson – Bailly, Cavani, Elanga, Jones, Lindelof, Lingard, Mata, Wan-Bissaka. Antrenor: Ralf Rangnick
  • Tottenham: Lloris – Romero, Dier, Davies – Doherty, Bentancur, Hojbjerg, Reguilon – Kulusevski, Son – Kane. Rezerve: Gollini – Bergwijn, Emerson, Lucas Moura, Rondon, Sanchez, Scarlett, White, Winks. Antrenor: Antonio Conte
12-03-2022
16:03

De Gea are coronavirus

Portarul echipei Manchester United, David De Gea, a fost testat pozitiv la Covid-19 în dimineața partidei cu Tottenham Hotspur.

Conform The Sun, spaniolul a mai făcut un test la ora prânzului și acesta a ieșit negativ, dar pentru a putea fi pe teren la meciul din această seară el ar trebui să mai aibă încă un test negativ.

În cazul în care De Gea nu va putea evolua, locul său în poartă va fi luat de Dean Henderson, care a apărat în trei meciuri din acest sezon. Din precauție, conducătorii ”diavolilor roșii” au renunțat să-i mai aducă pe jucători la stadion cu autocarul, aceștia urmând să vină cu mașinile personale.

12-03-2022
15:00

Brentford - Burnley 2-0 (Toney 85, 90+4 pen.)

Final de meci – Brentford se impune cu 2-0 după ”dubla” lui Toney într-un meci extrem de important în lupta pentru evitarea retrogradării.

Min. 90+4 – GOOOL Brentford!!! Toney transformă penalty-ul obținut tot de el după faultul lui Collins, care a fost și eliminat.

Min 85 – GOOOL Brentford!!! Eriksen centrează perfect din partea stângă și Toney înscrie cu o lovitură de cap din 6 metri.

Min. 76 – Oaspeții trec pe lângă deschiderea scorului, după ce șutul lui Jay Rodriguez de la 35 de metri lovește bara.

Min. 1 – A început meciul.

  • Brentford: Raya – Ajer, Jansson, Pinnock, Henry – Janelt, Norgaard, Eriksen – Mbuemo, Canos – Toney. Rezerve: Lossl – Baptiste, Bech Sorensen, Ghoddos, Jensen, Jorgensen, Onyeka, Roerslev Rasmussen, Wissa. Antrenor: Thomas Frank
  • Burnley: Pope – Roberts, Collins, Tarkowski, Taylor – Lennon, Westwood, Brownhill, McNeil – Weghorst, Cornet. Rezerve: Hennessey – Bardsley, Barnes, Cork, Long, Lowton, Rodriguez, Stephens, Thomas. Antrenor: Sean Dyche
12-03-2022
12:04

Brighton – Liverpool 0-2 (Diaz 20, Salah 61-penalty)

Min. 90+5: FINAL! În urma acestei victorii, Liverpool se apșropie la 3 p de Manchester City, care urmează să joace duminică, 14 martie, în deplasare, cu Crystal Palace.

clasament Premier League

Min. 90+3: Soly March are șansa de a reduce diferența, dar Alisson respinge.

Min. 90: Diaz scapă pe contraatac, dar este blocat de portarul gazdelor.

Min. 89: Welbeck reia periculos din 7-8 m, dar Alisson scoate de sub transversală.

Min. 73: Henderson șutează slab din afara careului, iar portarul gazdelor reține fără probleme.

Min. 60 GOOOL Liverpool! Penalty pentru Liverpool după un henț comis de Bissouma. Salah șutează pe centru și înscrie.

Min. 57: Salah șutează din careu, mingea este deviată și atinge tranversala.

Min. 53: Introdus la pauză de antrenorul lui Brighton, Adam Lallana este înlocuit din cauza unei accidentări.

Min. 47: Trossard primește mingea la 10-11 m de poarta lui Liverpool, dar șutează mult peste transversală.

Min. 46: A început repriza a doua.

Min. 45: Oaspeții conduc la pauză cu 1-0.

Min. 44: Salah scapă pe contraatac, dar șutează slab din careu.

Min. 21: Portarul gazdelor, Sanchez, scapă de eliminare, deși la faza golului a sărit cu genunchiul în pieptul lui Diaz. De altfel, arbitrul de centru Mike Dean nu îi arată nici măcar cartonaș galben.

Min. 20: GOOOL Liverpool! Diaz deschide scorul cu capul, de la marginea careului. 

Min. 8: Salah are o incursiune pe dreapta, îi centrează în careu lui Mane, care trimite puțin pe lângă bară.

  • Brighton: Sanchez – Veltman, Dunk, Cucurella – Lamptey, Alzate, Bissouma, Mac Allister, March – Maupay, Trossard. Rezerve: Steele – McGill, Mwepu, Gross, Lallana, Moder, Welbeck, Duffy, Leonard. Antrenor: Graham Potter
    Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Mane, Diaz. Rezerve: Kelleher – Alcantara, Milner, Firmino, Gomez, Jones, Jota, Tsimikas, Elliott. Antrenor: Jurgen Klopp

 

În acest weekend fotbalul englez mai bifează o rundă, cea cu numărul 29, din actualul sezon de Premier League. La mijlocul săptămânii au avut loc patru partide restanță. Devenită de câteva luni cea mai bogată echipă din prima divizie ca urmare a preluării clubului de către un miliardar saudit, Newcastle confirmă această schimbare în bine de la un meci la altul, fiind departe coșmarul turului, când a fost destulă vreme lanterna roșie.

Programul meciurilor din etapa a 29-a din Premier League

Sâmbătă, 12 martie

ora 14:30 Brighton – Liverpool

ora 17:00 Brentford – Burnley

ora 19:30 Man. United – Tottenham

Duminică, 13 martie, ora 16:00

Chelsea – Newcastle

Everton – Wolverhampton

Leeds United – Norwich

Southampton – Watford

West Ham – Aston Villa

ora 18:30 Arsenal – Leicester

Luni, 14 martie

ora 22:00 Crystal Palace – Man. City

Etapa se deschide la Brighton, unde vine Liverpool, recent calificată în sferturile de finală ale Champions League, dar după un meci pierdut acasă în fața lui Inter. ”Cormoranii” se află într-o perioadă excelentă în Premier League, cu șapte victorii consecutive. Brighton acasă e mai fragilă decât afară, pierzând în total 20 de puncte (cinci eșecuri, cinci egaluri).

ADVERTISEMENT

De la ora 17:00 ne mutăm în zona unde fiecare punct este vital pentru supraviețuire. Nou promovata Brentford, întărită acum mai mult ca imagine cu danezul Christian Eriksen, primește un Burnley extrem de decis să evite dezastrul, deși la un moment dat părea că a depus armele. Sunt și câte cinci indisponibilități de parte, așa că poate ieși orice.

Pe Old Trafford un meci important pentru locul 4

Cel mai important meci al etapei de Premier League are loc sâmbătă seară, pe Teatrul Viselor din Manchester. United, cu 47 de puncte, o primește pe Tottenham, două lungimi mai jos, într-un meci extrem de important în lupta pentru locul 4, ultimul de Champions League.

ADVERTISEMENT

Spurs are două meciuri mai puțin și joacă fiecare partidă numai la victorie, dovadă faptul că în ultimele șapte partide a înregistrat patru succese și a pierdut de trei ori, fără niciun egal. United se află într-o situație deloc plăcută la nivelul vestiarului, acolo unde starul Cristiano Ronaldo a fost pus de mai multe ori pe bancă de antrenorul Ralf Rangnick.

Cristiano, mărul discordiei pe Old Trafford

Starul portughez nu a digerat deloc deciziile lui Rangnick și tună și fulgeră amenințând cu plecarea, incapabil să înțeleagă că la 36 de ani nu ai cum să mai pretinzi insistent să fii titular meci de meci și depinzi de modul în care antrenorul consideră că poți fi sau nu util.

ADVERTISEMENT

Ronaldo a stricat mult atmosfera din vestiarul ”diavolilor roșii” și a cerut agentului său, Jorge Mendes, să îi caute echipă din această vară, dar șansele de a mai ajunge la un club de top scad considerabil, din motive de vârstă și de caracter și cam singura ușă deschisă ar fi campionatul nord-american, poate chiar echipa lui David Beckham, Inter Miami.

”Cetățenii” lui Guardiola merg la vânătoare de ”vulturi” în Londra

De această dată grosul etapei are loc duminică, și ca urmare a faptului că restanțele, cele patru la număr, s-au jucat joi seară, deci timpul de recuperare pentru cele opt echipe ar fi fost foarte mic. Liderul Manchester City încheie etapa luni seară, la Londra, pe terenul ”vulturilor” de la Crystal Palace.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci special pentru ”cetățeni”, care sigur nu uită și nu iartă că în tur ”vulturii” au zburat de două ori deasupra apărării lor, lovind ucigător și producând una dintre marile surprize ale sezonului. City are șase puncte peste Liverpool și merge la Londra ca să mențină acest avans, dar și pentru revanșă.

Cutremur la Chelsea

Cutremur la Chelsea, unul dintre cele mai echilibrate cluburi din punct de vedere financiar din Premier League! Britanicii au pus tot felul de interdicții patronului rus Roman Abramovich, care a anunțat vânzarea clubului, dar deocamdată nu a apărut cumpărătorul!

Este de așteptat ca această situație alarmantă să aibă efecte extrem de nocive și asupra jucătorilor în scurt timp. În schimb, altă grupare londoneză, Arsenal, așteaptă vizita unui Leicester măcinat de accidentări pentru a bifa cele trei puncte și de a menține astfel locul 4.

ADVERTISEMENT