LIVE Actualizat 16-05-2022
18:31

Premier League, etapa a 37-a. Arsenal pierde cu Newcastle și are șanse minime să mai prindă Top 4

FANATIK vă oferă amănunte despre partidele din etapa a 37-a din Premier League, care au loc duminică, 15 mai, luni 16 mai şi marţi, 17 mai. Meciul cel mai important va fi West Ham - Manchester City.
16.05.2022 | 21:20
Premier League etapa a 37a Arsenal pierde cu Newcastle si are sanse minime sa mai prinda Top 4
ADVERTISEMENT
16-05-2022
18:31

Newcastle - Arsenal 2-0 (White 56 aut., Guimaraes 85)

Final de meci – Arsenal pierde pe terenul lui Newcastle, scor 0-2, și rămâne la doujă puncte în spatele lui Tottenham, contracandidata la locuol 4, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

ple

Min. 85 – GOOOL Newcastle!!! Guimaraes profită de o respingere greșită a defensivei londonezilor și majorează avantajul.

Min. 56 – GOOOL Newcastle!!! Ben White își trimite mingea în proprie poartă și ”tunarii” sunt pe cale să rateze Champions League.

Min. 1 – A început meciul.

new

16-05-2022
17:41

Salah și Van Dijk, out pentru meciul cu Southampton

Accidentați în finala Cupei Angliei, Mohamed Salah și Virgil van Dijk nu au fost convocați de managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, pentru meciul cu Southampton, din penultima etapă a Premier League.

Tehnicianul german își va menaja cele două vedete la întâlnirea de marți seară, pentru a-i avea apți la finala Champions League cu Real Madrid, programată la 28 mai. În centrul defensivei va fi folosit Joel Matip, în timp ce pentru linia de atac Klopp îl pregătește pe Diogo Jota.

Liverpool speră în continuare să facă cvadrupla în acest sezon. După ce au câștigat Cupa Ligii și Cupa Angliei, ”cormoranii” visează și la trofeele Premier League și Champions League.

16-05-2022
15:52

Guvernul Marii Britanii ar putea împiedica vânzarea lui Chelsea

Omul de afaceri Todd Boehly a ajuns la un acord pentru preluarea clubului Chelsea pentru 4,25 miliarde de lire sterline, dar tranzacția ar putea fi blocată de Guvernul britanic.

Conform Sky News, miniștrii sunt îngrijorați de faptul că actualul patron Roman Abramovich întârzie să ofere garanții privire destinația veniturilor din cedarea grupării de pe Stamford Bridge.

În aceste condiții, politicienii iau în calcul varianta de a nu elibera licența specială necesară pentru aprobarea vânzării până la finalul lunii mai, atunci când expiră excepția guvernamentală care îi permite lui Chelsea să funcționeze.

Fără o înțelegere înaintea acestor termene limită ale autorităților fotbalistice, Chelsea ar putea fi exclusă din competițiile de club în sezonul viitor sau chiar s-ar putea ajunge la desființare.

16-05-2022
14:53

Arsenal a plătit 3,5 milioane pentru un brazilian de 19 ani

Apărătorul de bandă Marquinhos, de la Sao Paulo este noua achiziție a ”tunarilor” de la Arsenal Londra. Fotbalistul de doar 19 ani i-a costat pe londonezi 3,5 milioane de euro și nu este singura achiziție din această vară, anunță jurnalistul Fabrizio Romano.

Transferul, și suma încasată, a fost oficializat și de gruparea sud-americană, prin intermediul rețelelor de socializare.

Gabriel Jesus de la Manchester City este și el așteptat să semneze cu formația din nordul Londrei care în că luptă pentru ultimul loc calificant în Liga Campionilor.

Odată cu transferul lui Erling Haalnad la campioana Angliei este tot mai evident că Jesus nu va mai beneficia de foarte multe minute din partea managerului Pep Guardiola.  

16-05-2022
12:23

Pep Guardiola: ”Dacă nu facem asta, Liverpool va fi campioană”

Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a făcut calculele pentru lupta la titlu în Premier League. În penultima etapă ”cetățenii” au remizat cu West Ham United și lucrurile se vor lămuri abia în ultima etapă a sezonului.

”Acum nu sunt discuții despre diferența de goluri sau altceva. Trebuie să ne câștigăm meciul pentru a fi campioni. Dacă nu câștigăm, Liverpool va fi campioană.

Pot să vă asigur de ceva: peste o săptămână stadionul nostru va fi plin și le vom oferi suporterilor totul timp de 95 de minute și ei ne vor da nouă totul.

Este un privilegiu incredibil că avem șansa de a juca în fața suporterilor noștri meciul pe care trebuie să-l câștigăm pentru a fi campioni.

De abia aștept! Ne vom odihni pentru una sau două zile, ne vom deconecta mental și apoi ne vom antrena trei sau patru zile pentru a fi pregătiți pentru meciul cu Aston Villa”, a punctat Pep Guardiola.

16-05-2022
08:15

Ce super transferuri pregătește Manchester United

Erik Ten Hag are puțin timp la dispoziție pentru a reconfigura lotul echipei Manchester United și pentru a-i aduce pe ”diavoli” în lupta pentru trofee.

Conform Daily Mail, Ten Hag îl vrea pe N’Golo Kante de la Chelsea. Fotbalistul francez mai are un singur an de contract cu campioana Europei, iar oficialii de pe Stamford Bridge nu se grăbesc să-i ofere un nou angajament.

A doua lovitură pe care managerul olandez al lui Manchester United o pregătește, este aducerea lui Sergej Milinkovic-Savic, de la Lazio. În acest caz, însă, gruparea de pe Old Trafford trebuie să ia în calcul un preț prohibitiv cerut de italieni.  

15-05-2022
14:58

Everton - Brentford 2-3 (Calvert-Lewin 10, Richarlinson 45+2 pen. / Coleman 37 aut., Wissa 62, Henry 64)

Final de meci – Everton pierde acasă cu Brentford, scor 2-3, și ratează șansa de a obține matematic salvarea de la retrogradare.

ple

Min. 88 – O nouă eliminare la Everton. Salomon Rondon a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare urâtă.

Min. 64 – GOOOL Brentford!!! Henry marchează cu o lovitură de cap dintr-o poziție dificilă.

Min. 62 – GOOOL Brentford!!! Wissa înscrie cu o lovitură de cap după centrarea lui Eriksen.

Min. 45+2 – GOOOL Everton!!! Richarlinson transformă penalty-ul pe care tot el l-a scos după duelul cu Bech Sorensen.

Min. 37 – GOOOL Brentford!!! Coleman a deviat în proprie poartă centrarea lui Wissa.

Min. 19 – Everton rămâne în 10 jucători, după ce Branthwaite a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault în poziție de ultim apărător.

Min. 10 – GOOOL Everton!!! Gordon a centrat din dreapta, Richarlinson a cadrat mingea spre poartă, iar Calvert-Lewin a avut devierea finală.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Everton – Brentford

eve

15-05-2022
13:03

Manchester City se salvează pe terenul lui West Ham

Manchester City continuă să aibă prima șansă la câștigarea titlului după ce a remizat în deplasare cu West Ham, scor 2-2, după ce la pauză a fost condusă cu 2-0.

ple

Aston Villa – Crystal Palace 1-1 (Guehi 69 aut. / Schlupp 82)

avi

Leeds United – Brighton 1-1 (Struijk 90+3 / Welbeck 21)

lee

Watford – Leicester 1-5 (Joao Pedro 6 / Maddison 18, Vardy 21, 70, Barnes 46, 86)

wat

West Ham – Man. City 2-2 (Bowen 24, 45 / Grealish 49, Coufal 69 aut.)

wha

Wolverhampton – Norwich 1-1 (Ait Nouri 55 / Pukki 37)

wol

15-05-2022
11:11

Tottenham - Burnley 1-0 (Kane 45+8 pen.)

Final de meci – Tottenham învinge Burnley cu 1-0 și continuă duelul cu Arsenal pentru locul 4.

ple

Min. 45+8 – GOOOL Tottenham!!! Harry Kane transformă penalty-ul acordat cu ajutorul VAR după un henț în careu al unui jucător de la Burnley.

Min. 1 – A început meciul.

Meciurile penultimei etape din acest sezon de Premier League au loc în perioada duminică, 15 mai – marţi, 17 mai. Au fost prelungite până marţi întrucât sâmbătă, 14 mai, a avut loc finala Cupei Angliei, Chelsea – Liverpool şi Liverpool va închide etapa marţi, în timp ce Chelsea a jucat anticipat cu Manchester United.

Programul partidelor din etapa a 37-a din Premier League

Duminică, 15 mai, ora 16:00

ora 14:00 Tottenham – Burnley

Aston Villa – Crystal Palace

Leeds United – Brighton

Watford – Leicester

West Ham – Man. City

Wolverhampton – Norwich

ora 18:30 Everton – Brentford

Luni, 16 mai, ora 22:00

Newcastle – Arsenal

Marţi, 17 mai, ora 21:45

Southampton – Liverpool

Aşadar grosul etapei se joacă duminică, 15 mai, zi în care avem şi meciul cheie în lupta la titlu dintre West Ham şi Manchester City. O victorie a cetăţenilor ar fi sinonimă cu al patrulea titlu din ultimele cinci ediţii câştigat de echipa lui Pep Guardiola.

ADVERTISEMENT

Oricum, după acel 1-1, scos cu greutate, pe teren propriu cu Tottenham Jurgen Klopp şi jucătorii lui Liverpool nu prea mai cred că ar putea deveni campioni şi toată atenţia se va concentra asupra celorlalte două obiective importante rămase, finala Cupei Angliei şi, mai ales, cea a Champions League, pe 28 mai, pe Stade de France, la Paris, cu Real Madrid.

Liderul Manchester City, oaspetele ciocănarilor, la Londra

Meciul lui Manchester City la Londra nu va fi deloc o formalitate din mai multe puncte de vedere. Cel mai important ar fi că dacă ar izbuti să ia cele trei puncte în faţa liderului ciocănarii ar egala la puncte pe Manchester United, care are un joc mai mult la această oră şi ar putea spera la o calificare în grupele Europa League, în loc de Conference League.

ADVERTISEMENT

Acasă West Ham s-a dovedit a fi o gazdă foarte dură cu oaspeţii săi, Liverpool şi Chelsea înclinând steagul cu acelaşi scor, 3-2, cormoranii suferind la Londra primul eşec stagional din acest sezon. De aceea Pep Guardiola a declarat că echipa sa va trebui să dea totul în acest meci, pentru a nu strica tot ce a construit până acum.

Guardiola e fără cel mai bun fundaş central

City va veni la Londra fără cel mai bun fundaş central, portughezul Ruben Dias, omul care ordonează apărarea echipei sale, care are serioase probleme musculare dar şi fără Kyle Walker şi John Stones, ceea ce înseamnă că sectorul defensiv va fi puţin vulnerabil.

ADVERTISEMENT

Însă ceea ce contează este forţa echipei de la mijloc în sus. Guardiola aşteaptă ca belgianul Kevin de Bruyne, patru goluri în victoria cu 5-1 de la Wolverhampton, să îşi continue forma bună, iar Sterling, Mahrez şi Gabriel Jesus să îl susţină în faţa porţii adverse.

Arsenal – Tottenham, disputa pentru locul 4

Foarte interesantă a redevenit, după ce Tottenham a spulberat-o pe Arsenal, lupta pentru locul 4, unde tunarii mai au doar un punct peste învingătorii lor. Tottenham are meci acasă cu Burnley, echipă care este în pericol de retrogradare, dar pare greu de crezut că Burnley poate spera ceva.

ADVERTISEMENT

Mult mai dificilă e misiunea lui Arsenal la Newcastle, chiar dacă gazdele nu au probleme de nici un fel în clasament şi pentru ele este doar un meci de palmares. Fanii lui Newcastle vor ca favoriţii lor să le spună bye pentru acest sezon cu un rezultat pozitiv şi sigur coţofenele nu vor sta sluj în faţa londonezilor.

ADVERTISEMENT
Tags: