Sport

Premier League, restanțe. Frank Lampard, numit manager interimar la Chelsea până la finalul sezonului

Frank Lampard se întoarce la Chelsea după mai bine de doi ani și va fi manager interimar până la finalul sezonului, după demiterea lui Graham Potter.
06.04.2023 | 15:38
Premier League restante Frank Lampard numit manager interimar la Chelsea pana la finalul sezonului
Chelsea a anunțat oficial că Frank Lampard va ocupa funcția de manager interimar până la finalul sezonului, după demiterea lui Graham Potter. Sursă foto: Twitter Chelsea FC
ADVERTISEMENT
06-04-2023
12:45

Lampard se întoarce la Chelsea

Chelsea a anunțat oficial că Frank Lampard va ocupa funcția de manager interimar până la finalul sezonului, după demiterea lui Graham Potter.

”Suntem încântați să-i urăm bun venit lui Frank înapoi pe Stamford Bridge. Frank este un membru al Premier League Hall of Fame și o legendă la acest club. Pe măsură ce ne continuăm procesul amănunțit și exhaustiv pentru un antrenor principal permanent, dorim să oferim clubului și fanilor noștri un plan clar și stabil pentru restul sezonului.

Vrem să ne oferim toate șansele de succes, iar Frank are toate caracteristicile și calitățile de care avem nevoie pentru a ne conduce la linia de sosire. Avem un meci important împotriva lui Wolves sâmbătă și apoi ne vom îndrepta atenția către meciul din sferturile de finală ale Champions League de la Madrid.

Cu toții îi vom oferi lui Frank susținerea noastră completă, deoarece ne propunem să obținem cel mai bun rezultat posibil din toate meciurile noastre rămase”, se arată într-un comunicat semnat de proprietarii Todd Boehly și Behdad Eghbali și publicat pe site-ul oficial al clubului londonez.

05-04-2023
21:02

Lampard, manager interimar la Chelsea

Fostul mare jucător Frank Lampard și-a dat acordul de principiu pentru a deveni manager interimar la Chelsea, urmând să ocupe această funcție până la finalul sezonului.

Conform The Athletic, conducerea clubului de pe Stamford Bridge a ajuns la un acord cu Lampard, care va prelua postul după demiterea lui Graham Potter, urmând ca toate detaliile exacte să fie stabilite în orele următoare.

Frank Lampard a fost șomer de când a fost demis de Everton în luna ianuarie. Anterior, el a condus Chelsea din iulie 2019 până în ianuarie 2021, înainte de a fi demis și înlocuit de Thomas Tuchel.

Căutările pentru un nou antrenor principal sunt conduse de co-directorii sportivi ai clubului, Laurence Stewart și Paul Winstanley, dar o decizie finali va fi luată de coproprietarii Todd Boehly și Behdad Eghbali.

Sursa citată a scris că italian Roberto De Zerbi de la Brighton nu se află în cursa pentru a fi următorul antrenor al lui Chelsea. Luis Enrique și Julian Nagelsmann au fost amândoi legați de postul vacant de la Chelsea, însă discuțiile ar fi pentru sezonul viitor.

La partida restantă cu Liverpool de marți, 4 aprilie, londonezii au fost conduși de pe banca tehnică de spaniolul Bruno Saltor, unul dintre secunzii pe care i-a avur Graham Potter pe Stamford Bridge.

05-04-2023
18:23

Rezultatele partidelor restante de miercuri, 5 aprilie

Restanță din etapa 7

  • Manchester United – Brentford 1-0 (Rashford 28) – VIDEO
  • Min. 28 – GOOOL Manchester United!!! Antony aruncă o centrare în careu, Sabitzer îi așează mingea cu capul lui Rashford și acesta înscrie lejer din 6 metri.
  • Min. 1 – A început meciul.
  • Manchester United: De Gea – Dalot, Varane, Martinez, Shaw – McTominay, Sabitzer – Antony, Bruno Fernandes, Sancho – Rashford. Rezerve: Butland – Fred, Lindelof, Maguiore, Malacia, Martial, Pellistri, Wan-Bissaka, Weghorst. Antrenor: Erik ten Hag.
  • Brentford: Raya – Roerslev Rasmussen, Jansson, Pinnock, Mee, Henry – Damsgaard, Norgaard, Jensen – Mbeumo, Toney. Rezerve: Strakosha – Baptiste, Dasilva, Ghoddos, Hickey, Schade, Stevens, Wissa, Zanka. Antrenor: Thomas Frank.

Restanță din etapa 25

  • West Ham – Newcastle 1-5 (Zouma 40 / Wilson 7, 46, Joelinton 14, 90, Isak 82)

ple

05-04-2023
16:22

Erik ten Hag cere transferuri la Manchester United

Managerul lui Manchester United, Erik ten Hag, a vorbit înaintea meciului restant cu Brentford despre faptul că este o nevoie urgentă de transferuri pentru a putea face față pe toate fronturile.

Tehnicianul olandez nu-i va avea la dispoziție pentru partida din această seară pe Casemiro, suspendat, Christian Eriksen și Anthony Marțial, ambii accidentați.

”Cred că știam înainte de a începe acest sezon, avem nevoie de jucători noi la Manchester United și asta este clar. Dacă ai accidentați, ai nevoie de înlocuitori pe măsură, mai ales dacă vrei să joci în mai multe competiții.

În primul rând, sunt frustrat pentru Anthony Martial, sunt sigur că el nu vrea să fie acolo, el vrea să fie pe teren. În al doilea rând, sunt frustrat pentru că atunci când cei mai buni jucători ai tăi sunt disponibili, ai șanse mai mar să câștigi, dar noi avem care lipsesc.

Îi avem pe Casemiro și Eriksen, jucători foarte importanți, dar ei sunt indisponibili și trebuie să câștigăm și fără ei”, a declarat Erik ten Hag, conform goal.com.

05-04-2023
13:57

Erling Haaland a revenit la antrenamentele lui Manchester City

Erling Haaland s-a accidentat în zona inghinală în meciul lui Manchester City, scor 6-0 cu Burnley din sferturile de finală ale Cupei Angliei, care s-a disputat pe 18 martie. Problemele cu care s-a confruntat atacantul l-au făcut să rateze debutul Norvegiei în preliminariile Euro 2024. Totodată, fotbalistul de 22 de ani, care a marcat de trei ori în partida cu liderul din Championship, a ratat derby-ul cu Liverpool, scor 4-1 în etapa a 29-a din Premier League. 

Atacantul norvegian a revenit la antrenamentele celor de la Manchester City după o absență de aproape trei săptămâni și ar putea să își semneze revenirea în partida lui Manchester City cu Southampton din weekend. Anunțul revenirii după accidentare a fost făcut de „cetățeni” pe pagina oficială de Twitter alături de un material video dedicat norvegianului. 

05-04-2023
11:34

Chelsea nu îl scapă din vedere pe Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo s-a despărțit de Manchester United la finalul anului trecut, iar înainte să ajungă la Al-Nassr, lusitanul a fost dorit chiar de Todd Boehly la Chelsea. Rămasă fără antrenor principal, echipa de pe Stamford Bridge s-a orientat spre Luis Enrique. Fostul selecționer al Spaniei a ajuns miercuri la Londra și este așteptat să semneze. 

Relația dintre Luis Enrique și Cristiano Ronaldo este foarte bună. Mai mult decât atât, atacantul l-a cerut la Manchester United pe Luis Enrique în perioada când îmbrăca tricoul „diavolilor”. Mai exact, la finalul anului 2021, lusitanul îl vedea pe iberic înlocuitorul perfect al lui Ole Gunnar Solskjaer. Conducerea de pe Old Trafford l-a preferat pe Ralf Rangnick în cele din urmă. 

Totuși, varianta unui transfer al lui Cristiano Ronaldo la Chelsea va deveni plauzibil dacă Luis Enrique va fi antrenorul londonezilor. Potrivit presei britanice, fotbalistul lui Al-Nassr ar fi tentat să facă pasul pe Stamford Bridge pentru a lucra cu antrenorul spaniol cu care are o relație foarte bună în ciuda rivalității din La Liga. 

05-04-2023
09:22

Luis Enrique a ajuns la Londra. Este așteptat să semneze cu Chelsea în următoarele ore

Chelsea este aproape să numească un nou antrenor după demitarea lui Graham Potter. Conducerea de pe Stamford Bridge a rămas plăcut surprinsă de Luis Enrique, iar fostul antrenor al Barcelonei și al naționalei Spaniei este așteptat să semneze în următoarele ore, potrivit Daily Mail

Luis Enrique a ajuns la Londra pentru noi discuții cu Chelsea, iar varianta ca Nagelsmann să preia clubul din Premier League pare să fi picat. Potrivit presei din Marea Britanie, Luis Enrique i-a impresionat pe șefii lui Chelsea cu „viziunea clară” și este principalul favorit pentru a conduce echipa de pe Stamford Bridge. 

Ivan De La Pena, agentul lui Luis Enrique, l-a însoțit pe fostul selecționer al Spaniei la Londra. Englezii l-au curtat și în trecut pe iberic, însă cerințele salariale prea mari și lipsa de comunicare în limba engleză au dus la sistarea negocierilor. Luis Enrique este liber de contract după despărțirea de naționala Spaniei care a dezamăgit la Cupa Mondială din Qatar. 

05-04-2023
07:34

Todd Boehly îl aduce pe Lampard la Chelsea dacă Nagelsmann sau Luis Enrique nu semnează

Chelsea a rămas fără antrenor după demiterea lui Graham Potter. Pregătită de interimarul Bruno Saltor în această perioadă, patronul Todd Boehly vrea un antrenor principal pe bancă, deoarece echipa de pe Stamford Bridge este angrenată în Liga Campionilor. 

Cu o experiență redusă, Todd Boehly nu vrea ca spaniolul Bruno Saltor să se ocupe de echipă până la finalul sezonului și poartă negocieri cu Nagelsmann și Luis Enrique. Cei doi antrenori își doresc proiecte de viitor la Londra, însă „dubla” lui Chelsea cu Real Madrid din sferturile Ligii Campionilor se apropie.

Astfel, în cazul în care negocierile nu vor decurge accelerat, finanțatorul american este dispus să-l aducă pe Frank Lampard la Chelsea cel puțin până în vară. Fostul mijlocaș a petrecut 14 ani pe Stamford Bridge și este respectat de jucători. Frank Lampard a mai antrenat-o pe Chelsea în perioada 2019-2021, înregistrând victorii în 52% din cele 84 de meciuri de pe bancă. 

Fosta legendă de pe Stamford Bridge a urmărit din lojă remiza dintre Chelsea și Liverpool, scor 0-0 în meciul restanță din etapa a 8-a. Frank Lampard a fost demis de pe banca lui Everton în actuala stagiune. 

05-04-2023
06:06

Aleksandar Mitrovic a fost suspendat 8 meciuri după ce a agresat un arbitru

Aleksandar Mitrovic, atacantul lui Fulham, a fost suspendat 8 meciuri și a primit o amendă de 75.000 de lire sterline după ce l-a bruscat pe arbitrul meciului cu Manchester United din sferturile de finală ale Cupei Angliei.

În partida respectivă, disputată pe 19 martie, Mitrovic a deschis scorul în minutul 50, apoi a fost eliminat în minutul 70 după ce l-a îmbrâncit pe arbitrul Chris Kavanagh. Ulterior, Manchester a marcat de trei ori și s-a calificat în semifinale.

„Am aplicat pedeapsa standard pentru comportament violent la adresa unui arbitru şi eliminare de pe teren. Atacantul şi-a recunoscut vina”, și-a motivat decizia Comisia de Disciplină. Conform BBC, Mitrovic a fost suspendat trei meciuri pentru eliminare, trei pentru comportament violent şi două pentru limbaj necorespunzător, abuziv, jignitor şi ameninţător.

04-04-2023
18:10

Rezultatele partidelor restante de marți, 4 aprilie

Restanță din etapa 7

  • Bournemouth – Brighton 0-2 (Ferguson 28, Enciso 90+1)
  • Leeds United – Nottingham Forest 2-1 (Harrison 20, Sinisterra 45+2 / Mangala 12)
  • Leicester – Aston Villa 1-2 (Barnes 35 / Watkins 24, Traore 88)

Restanță din etapa 8

  • Chelsea – FC Liverpool 0-0 – VIDEO
  • Chelsea: Arrizabalaga – Fofana, Koulibaly, Cucurella – James, E. Fernandez, Kante, Chilwell – Havertz, Kovacic – Joao Felix. Rezerve: Mendy – Badiashile, Gallagher, Loftus-Cheek, Madueke, Mount, Mudryk, Pulisic, Sterling. Antrenor: Bruno Saltor.
  • Liverpool: Alisson – Gomez, Konate, Matip, Tsimikas – Jones, Fabinho, Henderson – Diogo Jota, Firmino, Nunez. Rezerve: Kelleher – Alexander-Arnold, Arthur, Carvalho, Gakpo, Milner, Phillips, Robertson, Salah. Antrenor: Jurgen Klopp.

ple

04-04-2023
17:51

Klopp, reacție genială despre o posibilă demitere de la Liverpool

Liverpool are un sezon modest, însă Jurgen Klopp nu este îngrijorat de o posibilă demitere și chiar a glumit pe această temă.

”Cred că întrebarea care nu se pune este, cu siguranţă, de ce sunt încă aici, în această lume nebună. Sunt ultimul supravieţuitor. Sunt conştient că sunt încă aici ca urmare a ceea ce a fost, a ceea ce am făcut, nu datorită prezentului.

Dar sunt aici pentru a atinge obiectivele dorite de conducerea grupării şi la asta mă gândesc în fiecare zi. Dacă ar fi fost primul meu sezon poate că aş fi fost neliniştit, dar aşa nu.

Nu cred că Graham Potter, demis de la Chelsea, îşi făcea griji că va fi înlocuit, nu cred că era îngrijorat. Sigur, sunt dezamăgit de unele rezultate ale echipei şi vreau să rezolv lucrurile, deci sunt total dedicat acestui obiectiv”, a declarat Klopp.

04-04-2023
16:08

Ce porecle a primit Graham Potter de la jucătorii lui Chelsea

Fostul manager de la Chelsea, Graham Potter, nu a reușit să-i cucerească pe jucători în cele 7 luni petrecute pe Stamford Bridge, iar acest lucru i-a fost fatal.

Cotidianul Daily Mail scrie că tehnicianul nu a reușit să impună respect în vestiar, iar jucătorii îl considerau doar un ”yesman” aflat în mâna proprietarului american Todd Boehly. Mai mult, aceștia foloseau apelative ca ”Harry” sau ”Hogwarts” atunci când se refereau la Potter.

Fotbaliștii cu ștate vechi în lotul londonezilor nu au fost convinși că Potter a avut vreun cuvânt de spus în seria uluitoare de transferuri din iarnă sau dacă acesta era doar pur și simplu fericit să lucreze cu jucătorii pe care i-au dorit coproprietarii Todd Boehly și Behdad Eghbali. De altfel, Eghbali nu s-a implicat doar în transferuri, deoarece era prezent în mod regulat la antrenamentele echipei.

Premier League își pune la punct programul actualului sezon odată cu disputarea partidelor restanță din etapele 7, 8 și 25 în intervalul marți, 4 aprilie – miercuri, 5 aprilie, astfel ca în weekend, când se va derula etapa 30, să mai rămână de disputat doar trei jocuri restante, toate din etapa 28, în datele de 3 și 4 mai: Manchester City – West Ham, FC Liverpool – Fulham și Brighton – Manchester United.

Chelsea – FC Liverpool și West Ham – Newcastle sunt capetele de afiș ale partidelor restanță din Premier League din perioada 4-5 aprilie

În perioada 4-5 aprilie au loc mai multe meciuri restante din etapele 7, 8 și 25 din Premier League. Meciurile Chelsea – FC Liverpool și West Ham – Newcastle sunt considerate capete de afiș ale acestor restanțe, dar și întâlnirea Manchester United – Brentford este foarte importantă, după ce Newcastle i-a învins pe ”diavolii roșii” și i-au egalat la puncte, urcând în primele patru.

ADVERTISEMENT

Chelsea a decis să încheie colaborarea cu antrenorul Graham Potter și pe bancă se va afla unul dintre secunzii săi, spaniolul Bruno Saltor, care, cel mai probabil, va rămâne până la finalul acestei stagiuni. Unul dintre favoriții la preluarea postului din vară este germanul Julian Nagelsmann, recent demis de la Bayern Munchen. Alt nume este argentinianul Mauricio Pochettino.

Marți, 4 aprilie

Restanță din etapa 7, ora 21:45

  • Bournemouth – Brighton
  • Leeds United – Nottingham Forest
  • Leicester – Aston Villa

Restanță din etapa 8, ora 22:00

  • Chelsea – FC Liverpool

Miercuri, 5 aprilie

Restanță din etapa 7, ora 22:00

  • Manchester United – Brentford

Restanță din etapa 25, ora 22:00

  • West Ham – Newcastle

Cine transmite la TV Chelsea – FC Liverpool, West Ham – Newcastle și celelalte partide restante din Premier League

Toate partidele restanță de marți, 4 aprilie, și miercuri, 5 aprilie, vor putea fi urmărite în direct de microbiști, în special de fanii Premier League, pe micile ecrane. Sunt în total șase partide, patru marți și două miercuri, cele mai interesante fiind Chelsea – FC Liverpool, West Ham – Newcastle și Brighton – Manchester United.

ADVERTISEMENT

Primul este un meci de tradiție, care vine într-un moment deloc prielnic ambelor echipe, departe de locurile de Champions League. West Ham – Newcastle și Manchester United – Brentford sunt jocuri cu mare importanță din zona Top 4, dar Brentford trage și ea la o calificare istorică în Conference League.

Marți, 4 aprilie

  • ora 21:45 Bournemouth – Brighton restanță etapa 7 (Orange Sport 2, Prima Sport 2)
  • ora 21:45 Leeds United – Nottingham Forest restanță etapa 7 (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 4)
  • ora 21:45 Leicester – Aston Villa restanță etapa 7 (Digi Sport 4, Orange Sport 4, Prima Sport 3)
  • ora 22:00 Chelsea – FC Liverpool restanță etapa 8 (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
ADVERTISEMENT

Miercuri, 5 aprilie

  • ora 22:00 West Ham – Newcastle restanță etapa 7 (Digi Sport 3, Orange Sport 3, Prima Sport 2)
  • ora 22:00 Manchester United – Brentford restanță etapa 25 (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 1)

Chelsea – FC Liverpool, duelul marilor decepții în restanțele din Premier League, 4-5 aprilie 2023

Chelsea și FC Liverpool joacă marți, 4 aprilie, de la ora 22:00, într-o restanță din etapa a 8-a din Premier League. Ca nume sonore este clar cel mai interesant meci din această minietapă de restanțe, dar ca poziție în clasament, paradoxal, nu are niciun impact asupra podiumului, pentru că aceste două echipe, creditate clar cu șanse de a termina pe podium, sunt departe de locurile de Champions League.

ADVERTISEMENT

Ar putea prinde totuși un loc în trenul de Europa prin intermediul Conference League, dacă vreuna va încheia pe locul 7, loc pe care se află acum Brighton, cu 43 de puncte. Liverpool are 42, iar londonezii 38, deci șanse la locul 7 ar exista. Fiecare echipă are câte cinci absenți, la gazde Thiago Silva, Azpilicueta și Raheem Sterling fiind cei mai importanți, iar la ”cormorani” Luis Diaz și Thiago Alcantara.

Newcastle și Manchester United se bat de la distanță, cu echipe londoneze, pentru un loc de grupele Champions League

Extrem de interesante și de importante vor fi și partidele dintre West Ham United și Newcastle, respectiv Manchester United  și Brentford, pentru că toate cele patru echipe au obiective clare. West Ham luptă pentru salvarea de la retrogradare, Brentford pentru o primă prezență europeană în istoria clubului, în Conference League, iar Newcastle și Manchester United sunt rivale pentru o clasare în Top 4, care duce în grupele Champions League.

Newcastle tocmai i-a învins cu 2-0 pe teren propriu pe ”diavolii roșii” din Manchester, dar partida de la Londra, cu ”ciocănarii” de la West Ham nu va fi deloc ușoară, pentru că acasă londonezii sunt foarte greu de dovedit. Și cum United e favorită acasă în fața lui Brentford, ”coțofenele” lui Eddie Howe trebuie să joace la victorie cu West Ham.


  • 3,20 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „peste 3,5 goluri” la meciul Chelsea – Liverpool

ADVERTISEMENT