Sport

Premieră în cariera lui Messi, de când joacă în MLS. Cu ce a fost recompensat starul argentinian

Fotbalistul argentinian a revenit în forță după o accidentare și s-a ales cu o nouă distincție, sub tricoul lui Inter Miami
19.04.2024 | 15:47
Premiera in cariera lui Messi de cand joaca in MLS Cu ce a fost recompensat starul argentinian
Lionel Messi a fost ales jucătorul zilei în Major League Soccer (MLS), după etapa a 9-a din sezonul 2024 al MLS. Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a fost ales jucătorul zilei în Major League Soccer (MLS), după etapa a 9-a din sezonul 2024 al MLS. Messi și-a asigurat această distincție pentru prima dată în cariera sa în MLS.

L-a egalat pe legendarul Landon Donovan

Jucătorul zilei în MLS  este ales în fiecare zi de meci din sezonul regulat prin votul presei și al fanilor, în cadrul unui proces condus de MLS Communications.

ADVERTISEMENT

Un juriu format din ziariști, de la North American Soccer Reporters (NASR), deține 75 la sută din voturi, în timp ce votul fanilor X (cunoscut anterior sub numele de Twitter) reprezintă restul de 25 la sută din voturi. NASR este format din membri ai presei scrise, televiziunii, radioului și din mediul online.

Grație unui gol superb și a unei pase de gol reușite în victoria, scor 3-2, în deplasare, cu Kansas City, Messi s-a alăturat lui Thierry Henry (11 în 2012), Landon Donovan (10 în 2008) și Raúl Díaz Arce (10 în 1997), aceștia fiind singurii jucători cu cel puțin 10 contribuții la goluri în primele cinci meciuri de la începutul unui sezon.

ADVERTISEMENT

Cele 10 contribuții la gol ale argentinianului îl așează la egalitate cu Cristian Arango, de la Real Salt Lake, în clasamentul celor mai multe contribuții la goluri în MLS.

Messi a ajuns la al cincilea gol în sezonul regulat și al șaptelea în toate competițiile din 2024, reușite în doar opt apariții. Leo a ratat patru apariții în MLS, din cauza unor probleme musculare și, foarte probabil, în condiții normale, cifrele sale ar fi fost și mai bune.

ADVERTISEMENT

Inter Miami conduce în clasament în Conferința de Est a MLS și se anunță o pretendentă serioasă la câștigarea primului titlu din campionatul de fotbal nord-american, ceea ce îl face pe David Beckham să-și frece mâinile de bucurie.

Mai puțin de 100 de zile până când Inter Miami își va apăra trofeul

În etapa a zecea din MLS, formația din Florida întâlnește pe teren propriu Nashville, locul 14 din 15. Este chiar echipa pe care Inter Miami a învins-o anul trecut în finala Cupei Ligilor, 1-1 și 10-9 la penalty-uri. Prin acel succes, Lionel Messi l-a egalat pe brazilianul Dani Alves în clasamentul mondial al trofeelor câștigate, ambii având 44.

ADVERTISEMENT

Și pentru că americanii știu să facă reclamă mai bine decât oricine, au anunțat că de miercuri a început numărătoarea inversă: 100 de zile până când Inter Miami va începe lupta pentru a-și apăra acel trofeu. Anul acesta, în competiția care aduce la start echipe din SUA, Canada și Mexic, Inter Miami va juca primul meci, acasă, cu Puebla, iar cel de-al doilea în deplasare la Tigres UNAL.

ADVERTISEMENT
Tags: