News

Premieră în Europa privind obligativitatea vaccinării. Cererile a sute de pompieri francezi de a nu se imuniza împotriva COVID-19, respinse de CEDO

Premieră în Europa privind obligativitatea vaccinării. Ce a decis CEDO în cazul unor pompieri francezi
25.08.2021 | 17:27
Premiera in Europa privind obligativitatea vaccinarii Cererile a sute de pompieri francezi de a nu se imuniza impotriva COVID19 respinse de CEDO
ADVERTISEMENT

Este vorba despre o cerere formulată de 672 de pompieri francezi către Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), referitoare la obligativitatea vaccinării lor și nemulțumirea acestora față de ea.

Cererile a sute de pompieri de a nu se imuniza împotriva COVID-19, respinse de CEDO

CEDO a decis să respingă cererea acestora pe care le-a considerat a fi „în afara domeniului de aplicare a Articolului 39 din reglementarea sa”. Acesta face referire la faptul că persoanele  sunt expuse „unui risc real de daune ireparabile”, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

În cererea lor, pompierii au invocat „dreptul la viaţă”  şi „dreptul la respectarea vieţii private şi familiale” pentru a nu fi obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului.

De asemenea, cei 672 de pompieri francezi cereau ca legea dată în Franța pe 5 august 2021, referitoare la obligativitatea vaccinării, să fie suspendată în cazul lor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ei au mai cerut și ca „dispoziţiile prevăzând interzicerea exercitării activităţilor” să nu mai fie aplicate, în cazul celor care „nu se vor fi conformat vaccinării obligatorii”.

Ce doreau pompierii când au mers la CEDO. Ce a răspuns organismul european

Cererea pompierilor făcea referire și la faptul că aceștia doresc să fie plătiți în continuare, deşi legea prevedere „întreruperea remunerării acestora”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a transmis, miercuri, când a fost luată decizia, că nu ia în calcul „imposibilitatea unor decizii ulterioare cu privire la admisibilitate şi asupra fondului cazurilor respective”, a transmis aceasta.

“Prima hotărâre europeană cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva #COVID19”, a scris uristul Nicolas Hervieu, specialist al CEDO, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Pompierii erau împotriva obligativității vaccinării

Sindicatul SUD SDIS al pompierilor, cel care a depus această cerere, spunea la începutul lunii august că problema sa nu este faptul că oamenii trebuie să se vaccineze pentru a se proteja și nu sunt împotriva vaccinului contra coronavirusului, în general.

Ceea ce îi deranja pe aceștia, după cum transmiteau chiar ei, înainte de a sesiza CEDO, era obligativitatea vaccinării„foarte prost primită, inclusiv de persoane deja vaccinate”.

Curtea Constituţională a Franţei a susținut legea pe care Parlamentul a adoptat-o la începutul lunii august, cea referitoare la obligativitatea vaccinării pentru medici, profesori și cei care lucrează în serviciile de urgență, inclusiv pompierii.

ADVERTISEMENT