News

Premieră mondială: Un lanț hotelier impune clienților să fie vaccinați

20.02.2021 | 19:10
Premiera mondiala Un lant hotelier impune clientilor sa fie vaccinati
ADVERTISEMENT

Lanţul hotelier german Allsun a anunțat că intenționează să le ceară clienților dovada că au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului. Anunțul a fost făcut de către proprietarul lanțului, Willi Verhuven, informează Reuters preluată de News.ro.

Noua regulă ar putea intra în vigoare din 31 octombrie, dar data se poate schimba în funcție de modul în care va decurge campania de vaccinare din Germani.

ADVERTISEMENT

Compania germană Allsun deține  35 de hoteluri aflate pe insula Mallorca, în Insulele Canare şi în Grecia. Este prima companie din domeniul hotelier care a anunțat că va condiționa accesul în hotelurile sale de un document care să ateste vaccinarea împotriva Covid-19.

Țările UE vor elibera certificate de vaccinare

Vrem să le oferim tuturor clienţilor noştri cea mai mare siguranţă posibilă astfel încât ei să se bucure de vacanţă”, a afirmat proprietarul Alltours, Willi Verhuven.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, până când numărul de persoane vaccinate va fi suficient de mare, hotelurile Allsun le va cere clienților ca la cazare să aibă un test negativ la coronavirus care să nu fie mai vechi de 48 de ore.

Decizia Allsun vine la scurtă vreme după ce țările membre al Uniunii Europene a decis să elibereze cetățenilor un certificat de vaccinare care să aibă aceeași formă pentru toate statele,

ADVERTISEMENT

Unele state UE au cerut eliberarea acestor certificate ca o condiție pentru călătoriile în statele Uniunii astfel încât pe viitor să nu mai fie nevoie de carantinarea persoanelor care vin din altă țară.

Tonul a fost dat de către Grecia, premierul Kyriakos Mitsotakis cerând oficial Comisiei Europene elaborarea cât mai rapidă a unui certificat de vaccinare care să faciliteze circulația persoanelor vaccinate împotriva Covid-19. „Este urgent să cădem de acord asupra modului în care un certificat de vaccinare ar trebui structurat astfel încât să fie acceptat de toate țările membre”, spunea Mitsotakis în scrisoarea adresată președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen.

ADVERTISEMENT