News

Premierul Boiko Borisov, în carantină. O consilieră în delegația bulgară la Consiliul European, infectată cu coronavirus

24.07.2020 | 20:01
Premierul Boiko Borisov in carantina O consiliera in delegatia bulgara la Consiliul European infectata cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a fost plasat în carantină, după ce Denița Jeleva, directorul Biroului  său politic, a fost diagnosticată cu coronavirus. Jeleva a făcut parte din delegația bulgară care a participat la lucrările Consiliului European din 17-21 iulie, informează Mediafax.

Boiko Borisov a intrat în carantină și a fost testat de două ori, dar rezultatele au fost negative.

ADVERTISEMENT

Denița Jeleva a avut un test ”pozitiv în mod suspect”,  iar al doilea a fost negativ, potrivit Academiei Militare din  Sofia. Autoritățile bulgare estimează că primul rezultat ar putea fi eronat.

Boiko Borisov a fost testat de două ori

Ţinând cont de summitul UE şi de contactele de acolo, Borisov şi Jeleva vor fi testaţi din nou zilele următoare”, a precizat Academia Militară din Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Toți ceilalți membri ai delegației bulgare care s-a deplasat la Bruxelles au avut rezultate negative la testele făcute.

Liderii țărilor membre al Uniunii Europene și delegațiile care i-au însoțit au purtat, în general, mască de protecție în timpul summitului  de la Bruxelles.

ADVERTISEMENT

Printre excepții, a fost chiar premierul bulgar care a fost fotografiat purtând  masca sub nas, iar cazul infectării din delegația bulgară ridică suspiciuni  legate de o eventuală contagiune printre liderii Europei.

De asemenea, și Klaus Iohannis, președintele României, a fost fotografiat  fără mască în cadrul unor discuții cu mai mulți lideri europeni.

ADVERTISEMENT

În spaţiile interioare din Belgia, purtarea măştii în spaţiile interioare este obligatorie începând cu data de 11 iulie. Însă, nu este şi cazul în Consiliul European de la Bruxelles, unde au avut loc discuţiile pentru stabilirea bugetului.

Liderii europeni nu au fost obligaţi să poarte masca, însă în discuţiile apropiate dintre ei, majoritatea au purtat masca şi au renunţat la ea doar când erau la prezidiu sau când erau aşezaţi la locul lor de la masă.

ADVERTISEMENT