Life

Premiile Oscar 2022. CODA a primit trofeul pentru cel mai bun film. Will Smith şi Jessica Chastain, cei mai buni actori

A 94-a ediție a Premiilor Oscar și-a desemnat câștigătorii. CODA a primit trofeul pentru cel mai bun film, actorul Will Smith a fost desemnat cel mai bun actor, iar Jessica Chastain - cea mai bună actriță.
28.03.2022 | 03:00
Premiile Oscar 2022 CODA a primit trofeul pentru cel mai bun film Will Smith si Jessica Chastain cei mai buni actori
A 94-a ediție a Premiilor Oscar își desemnează câștigătorii în noaptea de duminică spre luni. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT
28-03-2022
04:08

CODA a primit trofeul pentru “Cel mai bun film”. Cel mai important premiu al serii a fost prezentat de Lady Gaga și Liza Minnelli.

Lady Gaga și Liza Mineli au prezentat premiul Oscar pentru Cel mai bun film. Sursă foto: Captură Voyo

Filmul CODA spune povestea adolescentei Ruby care are ambii părinți surzi. Ea este singurul ascultător din familie și, când descoperă că are talent pentru cântat, este pusă în fața unei decizii dificile. Trebuie să hotărască dacă va continua să fie responsabilă de familia ei sau să înceapă să studieze pentru a-și croi un viitor în lumea muzicii.

28-03-2022
03:46

Jessica Chastain, Oscarul pentru Cea mai bună actriță

Jessica Chastain a câștigat primul ei premiul Oscar, pentru rolul din “The Eyes of Tammy Faye”. Cel care i-a înmânat trofeul a fost nimeni altul decât Sir Anthony Hopkins. 

”Mulțumesc regizorului, care a creat un spațiu care a încurajat creativitatea. Toți cei care se simt singuri, vreau să știți că sunteți iubiți pentru ceea ce sunteți cu adevărat”, a spus Jessica Chastain.

28-03-2022
03:39

Will Smith, desemnat "Cel mai bun actor"

Favorit în ochii specialiștilor, Will Smith a primit trofeul pentru Cel mai bun actor, pentru rolul din King Richard, în care joacă rolul tatălui şi antrenorului surorilor Venus şi Serena Williams.

Actorul a izbucnit în lacrimi, după ce și-a auzit numele.
“În acest moment al vieții mele sunt copleșit, ceea ce îmi cere Dumnezeu să fac și să fiu pe lumea asta… Sunt chemat să-i iubesc pe oameni și să-i ocrotesc și să fiu important pentru ai mei. Vreau să mulțumesc întregii familii Williams pentru că mi-ati daruit iubirea voastră.”, a spus Wills Smith.

Will Smith, cel mai bun actor la Premiile Oscar
28-03-2022
03:21

Dune, 6 premii Oscar până în acest moment

Filmul Dune a obținut, până în acest moment, 6 premii Oscar pentru categoriile: Cele mai bune efecte vizuale, Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun montaj de film, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun sunet, Cel mai bun design de producție .

28-03-2022
03:19

Billie Eilish și Finneas, Oscar pentru Cel mai bun cântec

Billie Eilish și fratele său, Finneas, au primit premiul pentru “Cel mai bun cântec”, pentru melodia “No Time To Die”, de pe coloana sonoră a filmului din seria James Bond cu același nume. 

“E incredibil, absolut incredibil. Mulțumim familiei 007. Mulțumim și părinților nostri pentru că ne-au fost sursă de inspirație. Vă iubim!”, au spus cei doi frați, după primirea trufeului.

28-03-2022
03:05

Will Smith l-a pocnit pe Chris Rock pe scenă

Scene uimitoare au avut loc în timpul galei. Will Smith l-a lovit pe Chris Rock pe scenă și, dacă inițial părea o regie, îndoiala a început să se strecoare printre invitați.

Totul a început de la o glumă pe care Chris Rock a făcut-o la adresa soției lui Will Smith, Jada.

28-03-2022
02:50

Filmul Summer of Soul a primit trofeul pentru Cel mai bun documentar

Premiul Oscar pentru “Cel mai bun documentar” a fost câștigat de “Summer of Soul”, regizat de muzicianul Ahmir Questlove Thompson.

La această categorie au mai fost nominalizate “Ascension”, “Attica”, “Flee” și “Riding with Fire”.

28-03-2022
02:36

Billie Eilish a urcat pe scenă, alături de fratele ei, Finneas, pentru a interpreta “No Time To Die” (Nu e vreme de murit).

De altfel, Billie Eilish este nominalizată la premiile Oscar pentru piesa “No Time To Die”, care este prezenta pe coloana sonora a filmului James Bond din 2021.

28-03-2022
02:17

Cel mai bun scenariu adaptat - "CODA"

Nominalizat împreună cu “Drive My Car”, “Dune”, “The Lost Daughter”, ‘The Power of the Dog”, filmul “CODA”  s-a impus la categoria Cel mai bun scenariu adaptat.

“O, Doamne, extraordinar! A fost un film independent. Mulțumesc echipei, celor care au crezut în mine că pot face acest film și pentru începutul acestei călătorii. Mi-a schimbat viața de artist și mulțumesc celor care m-au ajutat. Vreau să mulțumesc tuturor celor cu deficit de auz și copiilor din familiile cu deficit de auz.”, a spus regizoarea Sian Heder în momentul în care a primit trofeul.

Sian Heder.
Sian Heder, pe scena Premiilor Oscar
28-03-2022
02:12

Cel mai bun scenariu original - Kenneth Branagh, pentru "Belfast"

Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original a ajuns la marele favorit Kenneth Branagh , pentru filmul “Belfast”.

La această categorie au mai fost nominalizate “Don’t Look Up”, “King Richard”, “Licorice Pizza”, “The Worst Person in the World.

28-03-2022
02:07

Filmul "Cruella", Oscarul pentru cele mai bune costume

Pentru Cele mai bune costume au fost nominalizate filmele “Cruella”, “Cyrano”, “Dune”, “Nightmare Alley” și “Westside Story”, iar premiul cel mare a ajuns la creatoarea Jenny Beavan.

Jenny Beavan este la al treilea premiu Oscar din carieră.

28-03-2022
01:55

Moment de reculegere pentru Ucraina. Mila Kunis, cu ochii în lacrimi

Invitații la eveniment au ținut un moment de reculegere în memoria celor decedați în războiul din Ucraina. Mila Kunis a urcat pe scenă și, cu ochii în lacrimi, a vorbit despre supraviețuire.
Zilele acestea s-a speculat chiar că nu ar fi exclus ca președintele  Volodimir Zelenski să aibă o intervenție în timpul Galei. 

De altfel, actorul Sean Penn a spus că își va ” distruge trofeele în public!”, dacă președintelui Ucrainei nu i se va oferi ocazia să vorbească în timpul evenimentului.

28-03-2022
01:47

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune - "The Long Goodbye"

“The Long Goodbye” a primit Oscarul la categoria Cel mai bun scurtmetraj live action.

Pentru marele trofeu s-a luptat cu “Ala Kachuu – Take and Run”, “The Dress”, “On My Mind” și “Please Hold”.

28-03-2022
01:40

"Drive My Car", premiul Oscar pentru Cel mai bun film internațional

Filmul japonez “Drive My Car” a primit trofeul Oscar pentru Cel mai bun film internațional.

Ryusuke Hamaguchi, după ce a primit trofeul
Ryusuke Hamaguchi, după ce Drive my car a primit trofeul pentru Cel mai bun film international

“Le mulțumesc membrilor Academiei și tuturor celor care au adus filmul în SUA, dar și actorilor care se află aici și celor care nu se află acum în sală”, a spus regizorul Ryusuke Hamaguchi, în momentul în care i s-a înmânat trofeul.

28-03-2022
01:32

Troy Kotsur a primit premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar

Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor în rol secundar a ajuns la Troy Kotsur, pentru pelicula CODA.

“Tata știa să comunice extraordinar prin semne, dar a avut un accident și nu a mai putut să se miște. Tată, am învățat atât de multe de la tine, te voi iubi mereu. Tu ești eroul. Acest premiu este dedicat celor care nu aud și nu pot vorbi. Este momentul nostru, am reușit!”, a spus Troy Kotsur după ce a primit trofeul pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Troy Kotsur, pe scenă la ceremonia premiilor Oscar
28-03-2022
01:14

În 2022, premiul Oscar pentru Cel mai bun film de animație a ajuns la “Encanto”.

Regizat de Byron Howard şi Jared Bush, filmul Disney Encanto a fost lansat în 2021 și a câştigat și un Glob de Aur pentru cel mai bun film animat.

Cel mai bun film de animație a fost desemnat Encanto
28-03-2022
01:11

Filmul "Dune" a primit deja trei statuete Oscar

Filmul SF “Dune” – o ecranizare impresionantă a romanului omonim al scriitorului Frank Herbert în 1965 – a primit deja trei premii Oscar.

Pelicula Dune s-a impus deja la categoriile: Cele mai bune efecte speciale, Cea mai bună regie de imagine și Cel mai bun sunet.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by oscars awards 2022 (@oscars.awards.2.0.2.2)

28-03-2022
00:59

Cea mai bună actriță în rol secundar - Ariana DeBose, din "West Side Story"

Ariana DeBose a câștigat primul premiu al serii. A fost desemmnată cea mai bună actriță în rol secundar pentru prestația din filmul “West Side Story”.

“Visele devin realitate”, a spus actrița în timpul galei de decernare a Premiilor Oscar.

28-03-2022
00:37

Kourtney, prima din familia Kardashian care a primit o invitație la Oscar

Kourtney Kardashian și-a făcut debutul pe covorul roșu al Oscarurilor.

Conform Daily Mail, deși multe dintre surorile Kardashian au mai participat la evenimente organizate după gala Oscar, Kourtney este prima din familie care a primit o invitație la ceremonia de decernare a statuetelor, după ce iubitul ei, muzicianul Travis Barker, a ajuns pe lista artiștilor care vor cânta. Cei doi au dat frâu liber pasiunii pe covorul roșu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Kourtney Kardashian (@kourtneyksassy)

28-03-2022
00:24

Nominalizările de la Premiile Oscar 2022

Vă reamintim că nominalizările pentru Premiile Oscar au fost anunțate de Leslie Jordan și Tracee Ellis Ross, în data de 8 februarie. 

Vezi aici dacă filmul tău preferat se află pe listă, dar și care sunt predicțiile de anul acesta și cine ar putea câștiga premiile pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță. La categoria Cel mai bun film favorită este pelicula The Power of the Dog, conform specialiștilor.

28-03-2022
00:15

Serena Williams și Venus Williams, apariție de senzație în rol de prezentatoare. Beyonce a deschis Gala

E timpul pentru Oscar! După doi ani de pandemie, vedetele s-au întâlnit la cel mai important eveniment din Cetatea Filmului.

Serena și Venus Williams
Serena și Venus Williams au fost numite prezentatoare pentru Oscar 2022. Captură Voyo

Serena Williams și Venus Williams fac parte din grupul de prezentatori de anul acesta de la Oscar și au anunțat momentul spectaculos susținut de inegalabila Beyonce, în deschiderea galei.

Beyonce a cântat în deschiderea ceremoniei. Sursă foto: Captură Voyo
27-03-2022
23:59

Noapte plină de emoţie pentru cinefili! A 94-a ediție a Premiilor Oscar își desemnează câștigătorii

Mai sunt câteva minute până la deschiderea galei de decernare a Premiilor Oscar.

Vedetele au început deja să apară pe covorul roșu în celebrul Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

 

Marea gală a Premiilor Oscar de anul acesta va avea loc pe 27 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. În California, spectacolul va fi găzduit de Regina Hall, Amy Schumer și Wanda Sykes. După doi ani în care evenimentul cu covor roșu nu a mai avut loc, gala Premiilor Oscar 2022 revine așa cum ne-a obișnuit și va putea fi urmărită Live Video în România. Dublajul în limba română va fi realizat de îndrăgita Irina-Margareta Nistor.

Premiile Oscar 2022

După doi ani în care gala de pe covorul roșu a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, cel mai important eveniment cinematografic la nivel mondial revine. Astfel, în țara noastră, gala Premiilor Oscar va fi transmisă live pe 28 martie, în noaptea de duminică spre luni, de la ora 3 dimineața, pe platforma Voyo.

ADVERTISEMENT

Decernarea premiilor Oscar este, probabil, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. În 2022, la categoria cel mai bun film lupta pare să se dea între The Power Of the Dog și CODA, conform specialiștilor în domeniu.

În același timp, Will Smith are toate șansele să câștige titlul de cel mai bun actor, pentru rolul său din King Richard. Totodată, Jessica Chastain se arată a fi favorita criticilor când vine vorba de cea mai bună actriță într-un rol principal.

ADVERTISEMENT

Împătimiții cinematografiei așteaptă, anual, decernarea celor mai importante premii din industria filmului, precum și spectacolul inedit pe care îl presupune gala Premiilor Oscar.

Gala Premiilor Oscar 2022 este, cu siguranță, un moment deosebit. Cele mai bune filme, cei mai buni actori și specialiști din domeniul cinematografic au șansa de a primi un premiu pentru munca pe care au depus-o.

ADVERTISEMENT

Unde poți să vezi Live Video gala Oscar în România

Evenimentul grandios va fi susținut pe 27 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California. În România, Gala va putea fi urmărită Live Video, integral, doar pe VOYO.

Cea care va prezenta Gala Oscar 2022 în România va fi Irina-Margareta Nistor, îndrăgitul critic de film. Evenimentul va putea fi urmărit pe platforma de streaming, în noapte de duminică spre luni, 28 martie, de la ora 03.00 dimineața. De asemenea, cele mai memorabile momente vor fi difuzate și pe PRO Cinema, marți, 29 martie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

VOYO va transmite Gala Premiilor Oscar cu audio original, în limba engleză. În același timp, Irina-Margareta Nistor va comenta live, în limba română.

Criticul de film le-a transmis celor care vor urmări gala că vor trece împreună prin cele mai mari emoții cinematografice. În compania Irinei-Margareta Nistor, românii vor afla ce actori, filme și specialiști din industrie vor obține câte o statuetă aurie.

De altfel, în cadrul galei Oscar, ce va putea fi urmărită Live Video pe Voyo, urmăritorii vor descoperi cine sunt vedetele care ar fi meritat să fie nominalizate, precum și ce producții au fost nedreptățite. Nu va lipsi nici lista titlurilor care merită văzute și secretele bine păzite ale vedetelor de top.

Împătimiților pariurilor li se vor aduce la cunoștință previziunile pentru Premiile Oscar 2022, după cum a declarat chiar Irina-Margareta Nistor.

 

ADVERTISEMENT