News

Premoniția actriței Draga Olteanu Matei. Știa că o să moară. Ultima rugăminte a stelei teatrului românesc

19.11.2020 | 13:00
Premonitia actritei Draga Olteanu Matei Stia ca o sa moara Ultima rugaminte a stelei teatrului romanesc
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei și-a prevăzut sfârșitul, iar moartea sa nu o mai speria, deși a spus de nenumărate ori că iubește viața și și-ar dori să nu se mai reîncarneze vreodată, dacă acest lucru este posibil și există. Înainte să treacă în neființă, steaua teatrului românesc l-a rugat pe unul dintre apropiații ei să-și păstreze zâmbetul după ce va trece la cele sfinte.

Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor a avut o relație foarte apropiată cu Draga Olteanu Matei, care i-a fost și șefă la o televiziune locală din Piatra Neamț. Ziua de 18 noiembrie a fost una de doliu pentru realizatorul tv, care a simțit că va primi o veste tristă: Draga Olteanu Matei a murit, la 87 de ani, după o hemoragie digestivă, provocată de medicamentele pe care le lua pentru problemele cardiace, după cum medicul care a îngrijit-o a declarat.

ADVERTISEMENT

Înainte să moară, Draga Olteanu Matei i-a transmis tânărului prezentator că își dorește ca vestea morții ei să o spună cu zâmbetul pe buze la știri, fără regrete. Aceasta a fost ultima dorință a celebrei actrițe.

„Draga pregătea oamenii dragi pentru momentul în care va pleca. Vorbea cu detașare despre acest moment: «Radu, scumpul meu, bătrânețea e grea, viața începe și se termină. Și trebuie să privim plecarea ca pe ceva firesc. Și mai ales să o facem demn. Când vei prezenta știrea despre plecarea mea, vreau să te văd demn și cu un zâmbet pe care știu că mi-l transmiți doar mie». Au fost cuvintele pe care mi le-a spus când am filmat emisiunea de ziua ei de naștere, atunci când a împlinit 85 de ani. Draga era tonică. Prin 2008 știu că era director la televiziunea locală unde eu lucram. Și atunci când greșeam ceva îmi spunea într-un fel în care reușea să mă mobilizeze. Mi-a zis așa: «Dacă nu pleci la București, să te văd că lucrezi într-o televiziune națională, te dau afară. Vreau să mă faci mândră, vreau să văd dacă mai am fler la oameni. Să-ți văd aripile, dragul meu».

ADVERTISEMENT

Prezentatorul TVR Radu Andrei Tudor a mai spus că Draga Olteanu Matei era un om vesel, care mereu îl surprindea cu bucate alese și se bucura de fiecare vizită pe care acesta i-o făcea.

„Draga se pricepea foarte bine să gătească. Atunci când mă duceam acasă, treceam pe la ea și îmi făcea tot ce știa că îmi place să mănânc. Urmau  nopți lungi în care Draga spunea bancuri și povestea întâmplări haioase din viața ei. Vorbea despre colegii ei de scenă cu mult respect și admirație.

ADVERTISEMENT

Draga îmi spunea mereu să mă feresc de oamenii care îmi zâmbesc de la prima întâlnire și care oferă prea mult din primul moment. M-a învățat foarte multe despre oameni. Era un bun psihlog și spunea că îi place să observe oamenii. Spunea despre pandemie că va cerne și că ne va învăța câteva lecții importante.

Și că nu strică să avem mai mult timp să medităm la lucrurile importante din viață. Îmi este greu să nu mai am cui să spun: «Ce face Draga mea dragă?»”, a povestit Radu Andrei Tudor, pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei, 60 de ani pe scenă

Pe 24 octombrie, Draga Olteanu Matei împlinise 87 de ani. Actrița a devenit cunoscută pentru numeroasele piese de teatru și filme românești, printre care Cucoana Chirita, Narcisa sălbatică sau Cuscrele. O performanță inegalabilă pentru vremurile noaste a reușit steaua teatrului românesc și nu degeaba i se spune așa, căci în palmaresul său includem toate cele 90 de filme,  50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune.

Florin Piersic, îndurerat după moartea Dragăi Olteanu Matei

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea!”, a scris marele actor pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: