News

Preotul Calistrat reacționează după apariția imaginilor în care lovește o femeie: ”Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru”

Cunoscutul părinte Calistrat, de la Mănăstirea Vlădiceni din județul Iași, a avut o primă reacție după imaginile în care apare lovind o femeie, chiar în curtea bisericii.
10.11.2022 | 19:36
Preotul Calistrat reactioneaza dupa aparitia imaginilor in care loveste o femeie Vii tu o maciuca isterica nemaritata sa faci teatru
Părintele Calistrat reacționează după apariția imaginilor în care lovește o femeie. Sursa foto: captură BZI / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Părintele Calistrat, o figură cunoscută a Bisericii Ordodoxe Române (BOR), a fost filmat în timp ce lovește o femeie. Incident, petrecut miercuri, 9 noiembrie, a avut loc chiar în curtea lăcașului de cult.

Părintele Calistrat reacționează după apariția imaginilor în care lovește o femeie

Într-o apariție televizată pe canalul de Facebook Sănătatea BZI, preotul a oferit prima reacție față de acest incident grav.

ADVERTISEMENT

Părintele Calistrat are o versiune diferită asupra incidentului. El spune că altfel au stat lucrurile. Potrivit acestuia, două femei, cele care au și depus plângere împotriva sa, l-au jignit, atât pe el, cât și pe ceilalți din biserică.

Mai mult, înaltul prelat lasă de înțeles că acestea ar avea probleme psihice.

”Sunt două copile nemăritate, care zic eu, părerea mea și o susțin, nu sunt doctor, dar cred că au deviații de comportament sau puțină isterie, cum spunem noi în termeni populari”, a spus preotul Calistrat în emisiunea locală.

ADVERTISEMENT

Apoi, a adăugat, ”Când faci chestii premeditate obraznice, tu dorești să spurci imaginea mănăstirii, atunci e o obrăznicie.

Întrebau oameni din parcare dacă sunt bolnav sau sănătos, că sunt inabordabil. Eu le-am spus în față că călugării nu se însoară, nu se mărită, nu fac copii, nu montează femei și nu au atitudini bărbătești. Au zis că mă dau în judecată că le-am stricat imaginea, că una dintre fete am impresia că e magistru la tribunal”, a afirmat Calistrat Chifan.

ADVERTISEMENT

Părintele Calistrat, limbaj jignitor față de femeia agresată: ”Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în față la 500 de oameni?”

În ciuda imaginilor evidente, preotul Calistrat se prezintă ca fiind ”cel mai pașnic om”. Pe de altă parte, admite că poate recurge la un comportament diferit dacă e provocat.

”Nu sunt agresiv, sunt cel mai pașnic om, dar mă scoți din papuci dacă ești așa. Aseară și-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacționam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil și ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat și au zis că dau toți declarații”, spune prelatul.

ADVERTISEMENT

Apoi, acesta nu se sfiește să o jignească pe una dintre cele două femei cu care a avut de a face. ”Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în față la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficțiune”, a mai spus părintele Calistrat pentru BZI.

Incidentul petrecut miercuri în Iași a fost confirmat de IPJ Iași. Cele două femei agresate au depus plângere împotriva preotului Calistrat.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în curtea bisericii. La rândul lor, reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au confirmat că au primit și ei filmarea și vor cerceta fapta și contextul acesteia.

Și de la centru, BOR a avut un prim punct de vedere. ”Gestul său (n.r. al lui Calistrat) dacă se va dovedi real, este absolut scandalos și compromițător. Total descalificant pentru oricine, cu atât mai mult pentru un monah și cleric. Impardonabil!”, a declarat, pentru Gândul, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.

ADVERTISEMENT