Sport

Belgienii, comentarii acide după eliminarea de la Euro 2020: ”Generația de Aur nu va câștiga niciodată”

Deși era văzută ca favorită la câștigarea Euro 2020, Belgia a clacat din nou fiind eliminată de Italia, iar presa nu-i iartă pe jucători.
03.07.2021 | 11:25
Belgienii comentarii acide dupa eliminarea de la Euro 2020 Generatia de Aur nu va castiga niciodata
ADVERTISEMENT

Trupa lui Roberto Martinez a pierdut în fața ”squadrei azzurra”, scor 1-2, și a părăsit turneul final în sferturi.

Este a treia mare competiție în care belgienii dezamăgesc deși pornesc din posatura de mare favorită, după Euro 2016 (învinși de Țara Galilor în sferturi) și CM 2018 (învinși de Franța în semifinale).

ADVERTISEMENT

Eliminarea de la Euro 2020, greu de digerat pentru presa belgiană

Presa belgiană nu a ratat ocazia de a-și arăta frustrarea după o nouă ratare a primei reprezentative, eliminarea în sferturi de la Euro 2020 fiind considerată de unii finalul trist al unei generații de excepție care însă nu a câștigat nimic.

”Generația de aur nu câștigă un turneu nici anul acesta. Și s-ar putea să nu câștige vreodată. Acest nou eșec va fi greu de digerat. Această Italia va continua să devină din ce în ce mai puternică”, a scris cotidianmul La Derniere Heure.

ADVERTISEMENT

”Italia a fost prea puternică, prea inteligentă, prea bună. Cu acest cinism și fotbal clinic, fotbalul belgian are mult mai puțină posesie a mingii și a trebuit să se mulțumească cu un anumit număr de ocazii. În prima repriză, belgienii știau deja cât de greu va fi”, a notat și De Morgen.

Belgienii au rămas cu un gust amar

Deși cuvintele folosite de jurnaliștii belgieni nu sunt cele mai dure, criticile au existat. Deziluzia a fost foarte mare și din această cauză s-a încercat să se găsească scuze pentru acest eșec neașteptat al ”dracilor roșii”.

ADVERTISEMENT

”Acesta ar fi trebuit să fie anul în care Belgia ar fi putut câștiga trofeul mult râvnit. Din păcate, nu a fost. După un adevărat roller-coaster de emoții, cu alternanță ‘fără speranță / cu speranță’, ‘dracii roșii’ nu au putut (încă o dată) să-și atingă obiectivul.

Ceea ce rămâne după Munchen este, așadar, un gust amar. Pe hârtie, această generație de aur merita mai mult decât o eliminare în sferturile de finală. Dar, în practică, a fost foarte dificil să-și atingă ținta”, a scris De Standaard.

ADVERTISEMENT

Allianz Arena, cimitir pentru belgieni

”’Dracii roșii’ nu au arătat prospețime în meciul cu Italia, nu au avut idei”, a punctat și publicația Het Laaste Nieuws, arătând cu degetul și spre selecționerul Roberto Martinez.

”Acum va fi și Allianz Arena printre cimitirele în care au fost îngropate iluziile noastre. Pentru a treia oară în ultimii șapte ani, generația de aur s-a împiedicat, așadar, în drumul spre marea finală”, a notat și Sudpresse.

În schimb, în presa italiană curg laudele pentru echipa lui Roberto Mancini după calificarea în careul de ași al Campionatului European.

ADVERTISEMENT