Sport

Presa din Israel după Belarus – România 0-0: “Vești grozave în mijlocul acestor zile groaznice”

Belarus - România 0-0 a atras atenția și în Israel, țară aflată în mijlocul războiului. Rezultatul de la Budapesta a fost primit cu multă satisfacție de presa israeliană
13.10.2023 | 10:09
Presa din Israel dupa Belarus  Romania 00 Vesti grozave in mijlocul acestor zile groaznice
România nu a putut trece de Belarus, la Budapesta. Foto Fanatik
ADVERTISEMENT

Presa din Israel a comentat pe larg pasul greșit făcut de România la Budapesta, 0-0 cu Belarus. Rezultat care face ca selecționata lui Alon Hazan să aibă șanse mult mai mari pentru calificarea la Euro 2024, așa cum remarcă jurnaliștii israelieni.

Presa din Israel despre Belarus – România 0-0: “Rezultat neașteptat la Budapesta, suntem la mâna noastră”

“Vesti grozave pentru noi în mijlocul acestor zile groaznice. Principalul adversar pentru locul doi, România, se împiedică și totul depinde de noi. Suntem la mâna noastră, România a înregistrat un rezultat neașteptat, pierde puncte prețioase”, scriu jurnaliștii israelieni de la Haaretz.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii de la Maariv, o altă publicație din Israel, scriu despre modul în care “tricolorii” au dominat partida de la Budapesta. Dar nu au reușit să își creeze ocazii clare de gol și ratează astfel o bună șansă de a-și consolida locul 2.

“Principalul rival s-a încurcat, ceea ce înseamnă că suntem într-o situație excelentă pentru calificare. Depindem numai de noi, iar jocul amânat din Kosovo ar fi ultimul pentru calificare. Mare dezamăgire pentru Romania, care a ratat șansa să se distanțeze de Israel.

ADVERTISEMENT

Israelienii l-au remarcat pe Nicolae Stanciu, dar și ineficiența “tricolorilor” în fața porții cu Belarus, la Budepasta

Echipa lui Iordănescu a dominat, dar nu a fost suficient. Stanciu a fost din nou foarte bun, dar trioul Man, Alibec, Drăguș nu a marcat. 20 de șuturi din care 5 pe poartă și un singur punct pentru România”, notează cei de la Maariv.

Pasul greșit făcut de România, 0-0 cu Belarus la Budapesta, a fost primit cu mult entuziasm și în Elveția. Presa din Țara Cantoanelor este cu ochii pe clasament, unde selecționata lui Murat Yakin rămâne pe primul loc deși nu a jucat joi.

ADVERTISEMENT

“Fără să joace, Elveția rămâne pe primul loc. În ciuda unei dominări totale, 63 la suta posesie, elevii lui Edward Iordănescu nu au reușit sa depășească apărarea Belarusului.

Și elvețienii s-au bucurat după Belarus – România 0-0: “Rămânem pe primul loc chiar și fără să jucăm”

Chiar și cu patru șuturi pe poartă în prima repriză a fost 0-0. Partea a doua a fost la fel ca aspect al jocului și, de asemenea, fără goluri”, notează Le Matin.

ADVERTISEMENT

“A ieșit bine la Budapesta pentru naționala Elveției. Belarus și România împart puncte. Românii ratează locul întâi. Belarus a încurcat favorita meciului de la Budapesta”, scriu cei de la Blick.

După 0-0 cu Belarus, România are 13 puncte din șapte partide disputate în grupa I. Elveția rămâne pe primul loc, 14 puncte și o restanță de jucat cu Israel. În vreme ce Israel are 11 puncte, tot din 6 meciuri. Urmează România – Andorra și Elveția – Belarus, ambele duminică. Israel nu joacă în luna octombrie, din cauza războiului cu teroriștii Hamas.

ADVERTISEMENT
1,47 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul România - Andorra