Sport

Cinci lucruri care nu s-au văzut pe TV la Belarus – România. „Mai sunt 7 minute! Calm! Calm!” Degeaba!

Belarus - România s-a disputat pe „Szusza Ferenc” din Budapesta, fără spectatori. Naționala lui Edi Iordănescu a făcut un pas fals în campania de calificare la turneul final EURO 2024.
13.10.2023 | 00:09
Cinci lucruri care nu sau vazut pe TV la Belarus  Romania Mai sunt 7 minute Calm Calm Degeaba
Tricolorii au lăsat două puncte imense la Budapesta în campania de calificare la Euro. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

România a întâlnit Belarusul la Budapesta în aceste preliminarii pentru Europeanul de anul viitor din Germania. Locația neutră a continuat seria de invincibilitate a tricolorilor în capitala Ungariei, adunând deja 42 de ani. FANATIK a fost la Budapesta în toată această săptămână și a oferit zilnic informații la cald despre Belarus – România. Haideți să vedem și ce nu s-a… văzut la TV înainte, în timpul și după meciul de pe „Szusza Ferenc”.

Belarus – România, meciul în care Burleanu și-a anunțat optimismul și pronosticul de la sosirea la stadion

Naționala României a sosit la stadion cu circa o oră și jumătate înainte de ultimul fluier al norvegianului Eskas. Ultimul a coborât din autocar selecționerul Edi Iordănescu, care a bătut cuba cu unul dintre membrii staff-ului federal, Alexandru Nicila. Acesta-i aștepta pe tricolori la ușa autovehiculului.

ADVERTISEMENT

Concentrare pe fețele tuturor, mult stres în privirea selecționerului Edi Iordănescu. Spre deosebire de tricolori, președintele Răzvan Burleanu a apărut ceva mai destins la puține minute după sosirea echipei la stadion.

Președintele FRF s-a oprit să salute și oamenii din media veniți la Budapesta. Dar nu doar atât. Burleanu se arăta extrem de încrezător că naționala va face un meci bun la Budapesta și va câștiga. „Ce să facem? Luăm cele trei puncte și mergem acasă la București”, a transmis Burleanu, apoi a urcat la lojele stadionului.

ADVERTISEMENT
edi iordanescu belarus romania
Edi Iordănescu era destul de tensionat la sosirea la stadionul din Budapesta. Foto Fanatik

Au udat gazonul doar în partea unde nu e iarbă, ci nisip. Alibec a „patinat” aproape non-stop!

Organizatorii au decis să ude gazonul, și așa deplorabil, de pe arena budapestană cu câteva minute înainte de start. Adică în perioada de la terminarea încălzirii celor două formații până la ieșirea de la vestiare pentru meci. Interesant este că stropirea s-a făcut doar în jumătatea de teren care arăta cel mai rău, acolo unde e puțină iarbă pe laterale, dar e plin de nisip.

A fost jumătatea în care naționala lui Iordănescu a atacat în prima repriză, iar terenul udat a creat probleme tricolorilor. Alibec a „patinat” în mai multe rânduri, dar și Stanciu sau Rațiu au avut probleme. La pauză au revenit stropitorile, dar doar pe linia de la centrul terenului!

ADVERTISEMENT
gazon belarus romania
Organizatorii au udat gazonul și așa distrus de pe „Szusza Ferenc”. Foto: Fanatik

Cea mai lungă bancă a naționalei României! Cine nu a mai avut loc a urcat lângă Rus, Borza și Bârligea

Un lucru foarte interesant la intonarea imnurilor de stat. Parcă niciodată banca naționalei României nu a fost atât de… lungă. Chiar și după terminarea copertinei mai existau jucători sau membri ai staff-ului care completau „banca”!

E logic că, la începutul meciului, toți cei care nu aveau loc nici sub copertină și nici pe scaunele de lângă au urcat pe primele rânduri din tribuna 1. Printre cei care au vizionat partida din acel loc s-au numărat și cei trei jucători care nu au prins lotul pentru meciul cu Belarus. Este vorba despre Adrian Rus, Daniel Bârligea și Andrei Borza.

ADVERTISEMENT
banca belarus romania
Cei trei jucători care nu au prins lotul în Belarus – România au stat deasupra băncii noastre de rezerve. Foto: Fanatik

„Galeria” României și-a făcut simțită prezența abia în minutul 65, provocată de „gazdele” din Belarus

A fost multă liniște pe stadionul budapestan pe aproape toată durata partidei. E normal având în vedere că s-a jucat fără spectatori, astfel că puteau fi auzite foarte clar indicațiile pe care banca noastră tehnică le oferea celor din teren.

Dar liniștea a avut momentul ei de „pauză” undeva după minutul 65. Încurajați probabil de scorul alb de pe tabelă și de faptul că jucătorii spaniolului Carlos Alos rezistau, membrii delegației Belarusului au început să scandeze numele țării. Ne-am dat seama imediat că avem și noi „galerie”. Cei aproape 40 de români de la loja oficială au venit cu replica.

România, România!” s-a auzit timp de câteva zeci de secunde, exact cum s-a întâmplat apoi în minutele de final când aveam nevoie de golul izbăvitor de trei puncte. Care nu a venit!

tribuna belarus romania
Membrii delegației României au încercat să ridice moralul tricolorilor după 0-0 cu Belarus. Foto: Fanatik

Indicațiile disperate venite pe final de la oamenii din FRF, care i-au aplaudat la final pe toți tricolorii!

Precipitarea s-a văzut în mod clar pe final de meci, când au trecut la… butoane inclusiv cei din tribuna română, din jurul lui Răzvan Burleanu. Deși președintele vedea cum pronosticul de la început i se duce pe apa Dunării de Budapesta, acesta nu s-a manifestat în niciun fel. Au făcut-o ceilalți însă foarte vocal.

Mai sunt 7 minute. Calm! Calm!”, s-a strigat „de sus” în așteptarea minutelor de prelungire care au fost doar 5. „Pasează-i lui Nicușor”, „Hai Darius cu Moru” sau „Mihăilă, intră în minge” au fost doar câteva dintre indicațiile disperate venite de la tribună. Cam ceva în genul acelor indicații pentru care Rădoi a făcut iureș tot după un meci al naționalei.

S-a terminat 0-0! Nu am putut bate Belarus, am jucat slab, crispat, cam cum a fost mai tot timpul și selecționerul la această acțiune. Chiar și așa, toți membrii delegației României i-au aplaudat în picioare pe tricolori la ieșirea de pe teren. De acum încep iar calculele. Dar situația a basculat surprinzător pentru naționala lui Edi Iordănescu! Și nu în bine.

ADVERTISEMENT
1,47 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul România - Andorra