Sport

Presa din Italia nu are milă de Juventus după eșecul de la Haifa: „Cea mai umilitoare înfrângere. O prestație oribilă în Israel!”

Juventus a pierdut 0-2 în deplasare cu Maccabi Haifa, este la un pas de eliminarea din Champions League, și, mai grav, are cel mai slab start de campanie în grupele competiției.
11.10.2022 | 23:15
Presa din Italia nu are mila de Juventus dupa esecul de la Haifa Cea mai umilitoare infrangere O prestatie oribila in Israel
Juventus a pierdut 0-2 cu Maccabi Haifa și mai are doar șanse matematice de a merge mai departe în Liga Campionilor. Foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Dubla lui Atzili (7 și 42) a produs șocul zilei la Haifa: 2-0 pentru Maccabi contra lui Juventus. Italienii mai au doar șanse matematice de a continua în Liga Campionilor. Și, mai mult, dacă nu se trezesc, riscă să rateze și prezența în Europa League.

”Tocmai când credeam că am atins fundul prăpastiei, această versiune a lui Juventus reușește să atingă un nou minim”

Juventus a abordat întâlnirea din Israel în criză profundă. Este pe locul 8 în Serie A. Câștigase doar două dintre ultimele 8 confruntări în toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, CEO-ul grupării torineze, Maurizio Arrivabene, îi acorda credit lui Allegri înaintea întâlnirii de marți. “Trebuie să evităm alegerile emoționale, să analizăm problemele pe rând și să găsim soluții.

Căutarea unui vinovat cu orice preț ar fi greșită pentru companie și pentru viitor”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Probabil că Arrivabene spera într-o reacție de orgoliu a echipei. În plus, o demitere este, ați aflat deja din FANATIK, costisitoare. Însă lucrurile sunt departe de a se rezolva.

Pentru prima dată în istorie, Juventus pierde trei dintre primele patru meciuri în faza grupelor în Liga Campionilor. Iar acum nu-i mai este suficient să câștige cele două meciuri rămase cu PSG și Benfica.

ADVERTISEMENT

Are nevoie și de o surpriză a lui Maccabi pentru a evita eliminarea din Champions League încă din prima fază. Lucru care nu li s-a mai întâmplat bianconerilor din 2013- 14, ultimul an al lui Antonio Conte.

Reacții dure în media după înfrângerea suferită de Juventus la Haifa

Firesc, reacțiile nu s-au lăsat așteptate. ”Tocmai când credeam că am atins fundul prăpastiei, această versiune a lui Juventus reușește să atingă un nou minim.

ADVERTISEMENT

Bianconerii aveau o singură șansă. Să vină acasă cu trei puncte pentru a-și menține speranțele slabe de calificare în Liga Campionilor.

În schimb, am asistat la cea mai umilitoare înfrângere de până acum, în fața lui Maccabi Haifa”, a scris Juvefc.com.

Tuttosport a titrat: ”Juve este umilită de Maccabi”. Jurnaliștii publicației amintite continuând: ”Încă o înfrângere urâtă pentru Allegri. Care are acum probleme și din cauza stării de sănătate a lui Di Maria, care s-a accidentat în prima repriză”.

Și celelalte publicații importante din Peninsulă au reacționat. Tuttomercatoweb a scris: ”O prestație oribilă în Israel, care nu este întâmplătoare. Juventus pierde cu 2-0 la Haifa, dar ceea ce îngrijorează și mai mult este lunga perioadă de criză”.

Pe aceeași idee merge și Gazzetta dello Sport. ”Juventus se prăbușește și pierde cu 2-0 în Israel. Eliminarea este la un pas distanță”, a menționat cel mai important ziar din Italia.

În tim ce La Stampa a menționat: ”Dezastru în Champions pentru Juve. Maccabi obține un succes istoric în Liga Campionilor”.

Max Allegri nu ia în calcul varianta demisiei

Max Allegri, antrenorul lui Juventus, a recunoscut la finalul partidei de la Haifa că Juventus trece printr-o perioadă de criză, însă susține că nu a luat în calcul varianta demisiei.

”Este dificil de explicat, trebuie să rămânem tăcuți și să muncim mult mai mult. Trebuie să ieșim din situația aceasta. Vom sta în cantonament până la următorul meci, este o datorie față de club, față de noi înșine.

 Este nevoie să jucăm mai mult ca o echipă. Agnelli spune că trebuie să ne fie rușine? Are perfectă dreptate, nu am avut atitudine. E o perioadă dificilă, însă îmi plac provocările și trebuie să avem curaj. Nu, nu m-am gândit niciodată la demisie”, a declarat Max Allegri, potrivit gianlucadimarzio.com.

ADVERTISEMENT
Tags: