Sport

Presa din Italia se întrece în elogii după triumful de la Euro 2020: ”Albaștrii au înnebunit pe Wembley”

Italia a așteptat mai bine de o jumătate de secol al doilea succes la Campionatul European, iar victoria de pe Wembley a declanșat sărbătoarea națională în Peninsulă.
12.07.2021 | 11:28
Presa din Italia se intrece in elogii dupa triumful de la Euro 2020 Albastrii au innebunit pe Wembley
ADVERTISEMENT

Presa din Italia a rememorat, la doar câteva ore dela triumful magic de pe Wembley, câteva din momentele care au înclinat balanța în favoarea ”albaștrilor”.

Fundașii de fier Chiellini și Bonucci, numiți ”caractere incredibile”, mijlocașul brazilian naturalizat Jorginho, alintat de prieteni Haginho și tânărul portar, de doar 22 de ani, Gianluigi Donnarumma, sunt doar câțiva dintre eroii Italiei la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

”Doar noi!”. Presa italiană e la picioarele fotbaliștilor lui Roberto Mancini

Ialia nu a fost nicicând atât de ofensivă precum în mandatul lui Roberto Mancini. Fostul mare atacant a schimbat radical imaginea unei echipe considerată de cele mai mule ori inestetică.

Italia a început prost finala. A încasat cel mai rapid gol din istoria finalelor europene inter-țări, dar nu s-a predat. A profitat de încrederea prea mare a englezilor, a preluat controlul jocului și a câștigat datorită intervențiilor lui Donnarumma în fața mult prea tinerilor Sancho și Saka.

ADVERTISEMENT

”Invincibil. Barvo! Prea frumos!”, a titrat Gazzetta dello Sport în ediția de luni dimineață.

”Albaștrii au înnebunit pe Wembley! Suntem campioni europeeeeeeeni!”, au exultat în continuare italienii de la Corriere dello Sport.

ADVERTISEMENT

Tuttosport s-a rezumat la două cuvinte, cele mai dureroase pentru Anglia și naționala lui Gareth Southgate: ”Doar noi!”.

Deloc simpatizați la începutul Euro 2020, italienii au impresionat și prin forța împrejurărilor

Dincolo de ironii și de euforia generată de succesul reprezentativei peninsulare la Euro 2020, se cuvine să amintim că Italia a câștigat meritat trofeul.

ADVERTISEMENT

După un parcurs fără cusur în grupă, squadra azzurra a dat semne de slăbiciune în meciurile eliminatorii, dar a câștigat mereu datorită spiritului.

Chiellini și Bonucci, veteranii din defensiva lui Mancini au predat adevărate lecții de patriotism și profesionism deopotrivă.

În plus, dacă la începutul Turneului Final squadra azzurra era cotată cu șansa a noua la câștigarea trofeului și nu se bucura de prea multă simpatie din partea fanilor neutri, aceștia au fraternizat cu trupa lui Roberto Mancini și datorită ”sprijinului” fățiș de care Anglia s-a bucurat pe parcursul Campionatului European, din partea UEFA, sau a arbitrilor.

ADVERTISEMENT