ADVERTISEMENT
Sport

Presa din Spania a luat foc după finala pierdută la Campionatul Mondial cu Olanda: „E scandal! Arbitrele ne-au furat aurul!”

Autor: Andrei Șchiopu | 15.12.2019 | 17:10
Presa din Spania a luat foc după finala pierdută la Campionatul Mondial cu Olanda: „E scandal! Arbitrele ne-au furat aurul!”
Bucuria olandezelor. Sursă foto: digisport.ro

Presa din Spania a luat foc după ce reprezentativa de handbal feminin a ibericelor a pierdut la ultima fază finala Campionatului Mondial împotriva Olandei. Olandezele au primit lovitură de la 7 metri în ultimele secunde ale partidei și au transformat-o stabilind scorul final 30-29.

ADVERTISEMENT

Presa din Spania a luat foc după finala campionatului Mondial de Handbal

Presa din Spania nu a suportat prea bine înfrângerea din finala Campionatului Mondial de handbal cu Olanda și a dat vina pe arbitrii meciului. „E scandal! Arbitrele au furat aurul echipei Spaniei!”, a titrat Marca.

De asemenea și cotidianul AS a fost extrem de vehement la adresa arbitrelor din finală: „Au fost 10 secunde dramatice şi controversate. A venit o decizie dubioasă, chiar cu suspiciune de hoţie, când s-a acordat aruncarea de la 7 metri în favoarea Olandei, fără ca faza să fie analizată la reluăr”.

ADVERTISEMENT

Olanda e campioană mondială în premieră

Olanda a câștigat titlul de campioană mondială în premieră, deși a fost condusă de Spania cu patru goluri și s-a calificat direct la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„În cel mai crud mod posibil”, a titrat jurnaliștii de la El Mundo Deportivo, care au atras atenția asupra arbitrajului și sunt de părere că arbitrele au greșit când au dictat lovitură de la 7 metri.

ADVERTISEMENT

Surorile Bonaventura au arbitrat partida și nu sunt la primul scandal de acest fel. La Jocurile Olimpice de la Londra din 2020, Muntenegru le-a acuzat pe surori la un meci cu Norvegia, țară car a câștigat în cele din urmă aurul olimpic.

Carlos Vicer, selecționerul Spaniei, a fost dezamăgit de finalul meciului: „Este foarte greu să gestionezi o astfel de situație, într-un meci în care oricine putea să câștige sau să piardă.

ADVERTISEMENT

Îmi felicit jucătoarele pentru felul în care s-au dăruit pe întreaga durată a turneului final.

Singurul lucru care a fost urât și pe care îl regret este finalul. Nu a fost niciodată fault, este o rușine”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1