Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Presa internațională, reacții virulente după incidentele de la România – Kosovo 2-0: ”Chestiuni politice au paralizat meciul”

Incidentele de la partida România - Kosovo 2-0 au ajuns în întreaga lume, iar Gabi Safta a făcut la FANATIK SUPERLIGA o trecere în revistă a presei internaționale.
13.09.2023 | 19:12
Presa internationala reactii virulente dupa incidentele de la Romania  Kosovo 20 Chestiuni politice au paralizat meciul
Incidentele de la partida România - Kosovo 2-0 au ajuns în întreaga lume, iar Gabi Safta a făcut la FANATIK SUPERLIGA o trecere în revistă a presei internaționale. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, iar arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare. Întâlnirea s-a reluat după mai bine de 40 de minute.

Incidentele de la România – Kosovo 2-0, subiect important în presa internațională

Incidentele petrecute pe Arena Națională la meciul România – Kosovo 2-0, din etapa a 6-a a preliminariilor Euro 2024, au ajuns în presa internațională, iar Gabi Safta a spicuit din principalele publicații în cadrul celei mai noi ediții a emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Presa mondială a prezentat incidentele de pe Arena Națională din Argentina până în Australia. Tonul presei internaționale nu este deloc favorabil României, pentru că meciul a fost oprit din cauza unor incidente politice.

Gazzetta dello Sport a făcut un material încă din timpul meciului în care se spunea că suporterii au scandal ‘Kosovo e Serbia’. Francezii de la L’Equipe au scris și ei că jucătorii kosovari au hotărât să meargă la vestiare din cauza unui mesaj provocator.

ADVERTISEMENT

Marca a postat un video cu momentul afișării banner-ului care a dus la oprirea meciului și a notat: ‘Din păcate, fotbalul a fost din nou acoperit de incidente. Au apărut din nou certuri politice la meciul România – Kosovo’. Jurnaliștii spanioli au scris și de reacția celorlalți spectatori, care au dezaprobat atitudinea ultrașilor.

Agenția Reuters a prezentat incidentul și în plus a venit cu precizarea că peste 100 de state au recunoscut Kosovo, dar România nu se află printre ele. ‘Chestiuni politice au paralizat meciul România – Kosovo’, au scris brazilienii.

ADVERTISEMENT

Ziarul Blick din Elveția a notat incidentele: ‘Haosul a oprit meciul de la București. Scene urâte. Oameni haotici întrerup partida cu cântece pro-Serbia. S-au auzit și scandări rasiste. Chiar și în timpul imnului celor din Kosovo, cântecele pro-Serbia au răsunat pe stadion’”, a spus Gabi Safta.

Reacții vehemente din tabăra kosovară

Jurnalistul a prezentat la FANATIK SUPERLIGA și câteva reacții venite din Kosovo, cea mai dură fiind a unui politician care a tunat la adresa suporterilor români. ”În timpul meciului, președintele Partidului Democrat din Kosovo, Memli Krasniqi, a scris pe Facebook: ‘Nu ne predăm micilor fasciști.

ADVERTISEMENT

Nu există niciun slogan care să schimbe realitatea. Sloganuri politice, coruri fasciste, fluierături sau jigniri la adresa băieților noștri și a statului Kosovo folosite de români nu ne opresc.

Kosovo ca stat și ca echipă națională de fotbal va fi reprezentat cu mândrie în toată lumea, chiar și acolo unde nu ne vor. Mai ales acolo unde nu ne vor. Am muncit din greu pentru această zi și nu cedăm în fața micilor fasciști din România. Kosovo este etern’.

Foarte dur a fost după meci și Vojvoda (n.r. – fundașul Mergim Vojvoda) care a spus: ‘Noi am vărsat sânge pentru această țară, iar ei ne-au insultat țara. Nu trebuia să ne întoarcem pe teren.

A fost rasism pur, ne-au tratat cum sunt tratați negrii care sunt comparați cu maimuțele. Norocul lor este că Adem Jashari (n.r. – fondatorul statului Kosovo, considerat de sârbi criminal de război) nu mai trăiește’”.

În fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30 FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Ce scrie presa internațională de incidentele de la România - Kosovo

ADVERTISEMENT