News

Președintele Biden și prima doamnă a SUA, evacuați de angajații Secret Service: “A fost luată o măsură de precauţie”

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa Jill au fost evacuaţi pentru scurt timp după ce un avion privat a intrat "din eroare" în spaţiul aerian deasupra casei de pe plajă în care preşedintele american îşi petrece weekendul.
04.06.2022 | 22:58
Presedintele Biden si prima doamna a SUA evacuati de angajatii Secret Service A fost luata o masura de precautie
Joe Biden și prima doamnă a SUA, evacuați de Serviciul Secret. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Preşedintele Joe Biden şi prima doamnă au fost evacuaţi pentru scurt timp după ce un avion privat a intrat în spaţiul aerian deasupra casei de pe plajă în care preşedintele american îşi petrece weekendul.

Președintele și prima doamnă, evacuați de Serviciul Secret

Un mic avion privat a intrat din greșeală în spațiul aerian restricționat lângă casa de vacanță a președintelui american Joe Biden, în Delaware, sâmbătă, ceea ce a determinat o scurtă evacuare a președintelui și a primei doamne, au declarat Casa Albă și Serviciul Secret.

ADVERTISEMENT

Casa Albă a spus că nu există nicio amenințare la adresa lui Biden sau a familiei sale și că au fost luate măsuri de precauție. După ce situația a fost evaluată, Biden și soția sa, Jill, s-au întors la casa lor din Rehoboth Beach.

„A fost luată o măsură de precauţie. Ei sunt în siguranţă”, a declarat pentru AFP un oficial al administrației Biden.

ADVERTISEMENT

Serviciul Secret a declarat într-o declarație că avionul a fost escortat imediat din spațiul aerian restricționat după „a intrat din greșeală într-o zonă securizată”. Agenția a spus că îl va intervieva pe pilotul care, conform unei investigații preliminare, nu se afla pe canalul radio corespunzător și nu urmărea ghidurile de zbor publicate.

Reguli stricte pentru securitatea președintelui SUA

După cum este o practică obișnuită pentru călătoriile prezidențiale în afara Washingtonului, Administrația Federală a Aviației a publicat restricții de zbor la începutul acestei săptămâni, înainte de vizita lui Biden în Rehoboth Beach.

ADVERTISEMENT

Restricțiile includ o zonă interzisă de zbor cu o rază de 10 mile și o zonă restricționată de 30 de mile.

Reglementările federale impun piloților să verifice restricțiile de zbor de-a lungul rutei lor înainte de decolare. Cu toate acestea, încălcările accidentale ale spațiului aerian, în special în jurul zonelor cu restricții temporare, sunt frecvente.

ADVERTISEMENT

Avioanele militare americane și elicopterele Pazei de Coastă sunt adesea folosite pentru a intercepta orice avioane care încalcă restricțiile de zbor din jurul președintelui. Avioanele interceptate sunt deviate către un aerodrom din apropiere, unde echipajele aeriene sunt intervievate de forțele de ordine și riscă potențiale sancțiuni penale sau civile.

ADVERTISEMENT