Sport

Președintele FRH îi critică dur pe norvegieni: „Să le fie rușine, după ce arbitraj au avut…”

22.03.2021 | 12:59
Presedintele FRH ii critica dur pe norvegieni Sa le fie rusine dupa ce arbitraj au avut
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a vorbit despre atitudinea norvegienilor după ratarea calificării echipei feminine la Olimpiada din vară. 

Dedu a fost nemulțumit de acuzele norvegiencelor la adresa reprezentativelor României și Muntenegrului. A fost acuzat un posibil complot pentru ca cele două echipe să meargă împreună la JO, dar nu a fost cazul.

ADVERTISEMENT

România a câștigat la o diferență insuficientă de goluri meciul cu Muntenegru și a terminat pe locul trei grupa turneului preolimpic. Doar primele două locuri asigurau calificarea.

Președintele FRH îi critică dur pe norvegieni: „Ceva n-a fost ok cu arbitrajul”

România avea nevoie de o victorie la cinci goluri diferență în fața reprezentativei din Muntenegru, pentru a se clasa pe locul 2 în clasamentul grupei din care a făcut parte la turneul preolimpic de la Podgorica.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, tricolorele nu au putut să câștige decât cu 28-25 și nu vor lua parte la cea mai importantă competiție sportivă a planetei, care se va disputa la Tokyo, în acest an.

Președintele FRH, Alexandru Dedu, s-a declarat nemulțumit de arbitrajul din meciul cu Norvegia, pierdut de România cu 24-29.

ADVERTISEMENT

Revolta șefului handbalului românesc a fost cu atât mai mare cu cât jucătoarea Norvegiei, Stine Skogrand, a sugerat că româncele și muntenegrencele ar fi aranjat duelul direct pentru a merge în tandem la JO.

„Este greu, este trist să câștigi și să nu te califici, asa cum s-a intamplat azi (n.r. – ieri). E o competiție normală, avem jucătoare cu mare experiență, au mai trecut prina asemenea momente.

ADVERTISEMENT

Ieri s-a pierdut calificarea (n.r. – în meciul cu Norvegia). Nu am făcut un joc reușit, dar nu vreau să mă antepronunț. O să fac o analiză a arbitrajului, mi s-a părut că ceva n-a fost OK.

În caz că ceea ce cred că am văzut se adeverește, vom face o adresă către EHF. Să le fie rușine celor din Norvegia! De la oamenii din nord ne așteptam să aibă un altfel de comportament.

După arbitrajul pe care l-au avut au curajul să vorbeacă în halul ăsta? Să le fie rușine! Fetele sunt profesioniste, sunt pe picioarele lor, nu cred că au fost afectate de comentariile astea, dar am fost surprinși, nu ne așteptam de la norvegieni!”, a spus Dedu la revenirea în țară.

ADVERTISEMENT