Sport

Președintele lui Napoli, reacție halucinantă la adresa fotbaliștilor africani: „Noi suntem idioții care le plătesc salariile”

Aurelio De Laurentiis (73 de ani) a avut o reacție ciudată înainte de startul sezonului în Serie A. Președintele lui Napoli a spus că nu va mai transfera fotbaliști de pe Continentul Negru.
09.08.2022 | 19:26
Presedintele lui Napoli reactie halucinanta la adresa fotbalistilor africani Noi suntem idiotii care le platesc salariile
Aurelio De Laurentiis nu vrea să mai transfere jucători africani la Napoli. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele lui Napoli a luat o măsură dură. Aurelio De Laurentiis a transmis că nu va mai transfera fotbaliști din Africa, deoarece nu are de gând să îi plătească în timp ce evoluează la Cupa Africii pe Națiuni, în plin sezon.

Aurelio De Laurentiis nu mai vrea jucători africani la Napoli

„Vă cer să nu-mi mai vorbiți de jucători africani! Îi iubesc, dar nu-i mai pot lua decât dacă semnează că refuză să participe la Cupa Africii pe Națiuni.

ADVERTISEMENT

Acești jucători nu sunt niciodată disponibili. Iar noi suntem idioții care le plătesc salariile pentru a-i trimite în jurul lumii să joace pentru alții”, a declarat Aurelio De Laurentiis.

După ce Kalidou Koulibaly a fost transferat la Chelsea în schimbul sumei de 38 de milioane de euro, Napoli a rămas în lot cu doar trei fotbaliști africani: Viktor Osimhen (Nigeria), Adam Ounas (Algeria) și Andre-Frank Zambo Anguissa (Camerun).

ADVERTISEMENT

Replică fermă a lui Kalidou Koulibaly

Înainte să plece la Chelsea, Kalidou Koulibaly (31 de ani) a jucat timp de opt sezoane pe „Diego Armando Maradona”, după ce a sosit în 2014, când Napoli a plătit 7,75 milioane de euro pentru a îl transfera de la Genk.

Stoperul senegalez e la curent cu declarațiile lui De Laurentiis și i-a transmis un mesaj ferm fostului său șef.

ADVERTISEMENT

„Președintele are dreptul să spună ce vrea, dar jucătorii africani merită respectați”, a declarat Kaldiou Koulibaly.

Koulibaly este căpitanul primei reprezentative a Senegalului, care a cucerit ediția din 2022 a Cupei Africii pe Națiuni. În luna februarie, naționala pregătită de Aliou Cisse a câștigat la loviturile de departajare (4-2) finala cu Egipt, după 0-0 în timpul regulamentar și prelungiri.

ADVERTISEMENT

Pentru această performanță, președintele țării, Macky Sall, a acordat bani și terenuri fotbaliștilor și antrenorilor naționalei Senegalului, după ce au câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Africii pe Națiuni.

Într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Prezidențial din Dakar, Macky Sall, i-a decorat pe membrii delegației Senegalului la Cupa Africii cu Ordinul Național al Leului, cea mai înaltă distincție a țării.

ADVERTISEMENT