News

Președintele Poloniei va vizita marți România. Andrzej Duda va discuta cu Klaus Iohannis despre războiul Rusia-Ucraina

Eveniment important marți, în România. Președintele Poloniei va efectua o vizită în țara noastră și se va întâlni cu Klaus Iohannis, pentru a discuta despre războiul Rusia-Ucraina.
21.03.2022 | 11:46
Presedintele Poloniei va vizita marti Romania Andrzej Duda va discuta cu Klaus Iohannis despre razboiul RusiaUcraina
ADVERTISEMENT

Întrevederea dintre Andrzej Duda, președintele Poloniei, și Klaus Iohannis, președintele României, va avea loc la aproape o lună de când a izbucnit războiul Rusia-Ucraina.

Președintele Poloniei, discuții tête-à-tête cu Klaus Iohannis, marți, în România

Va fi o vizită importantă a liderului de la Varșovia, în țara noastră, în contextul în care Polonia și România sunt vecine cu Ucraina și, totodată, state membre NATO.

ADVERTISEMENT

Potrivit Administrației Prezidențiale, după o discuție tête-à-tête a președintelui Poloniei cu Klaus Iohannis, se va organiza și o conferință de presă, unde cei doi oficiali ar putea răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Conform agendei șefului statului, întrevederea va avea loc astfel:

  • ”Primire în Holul de Onoare și fotografie oficială,
  •  Convorbiri tête-à-tête,
  • Convorbiri oficiale,
  • Declarații de presă comune”, a informat Administrația Prezidențială.
ADVERTISEMENT

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Polonia la începutul lunii martie

Vizita lui Andrzej Duda, în România, vine la scurt timp după ce și premierul Nicolae Ciucă a făcut o vizită în Polonia, pe data de 3 martie. Atunci, Nicolae Ciucă a făcut cunoștință cu premierul polonez, Mateusz Morawiecki, iar Guvernul României și cel al Poloniei au avut o ședință comună.

”Împreună ne-am exprimat susținerea pentru poporul ucrainean, pentru guvernul ucrainean, pentru a putea ca împreună să putem asigura sprijinul necesar valului mare de refugiați care vin în România și Polonia. Am discutat de mecanismele interne, instituționale și despre mecanismele UE pe care putem să le accesăm Am avut discuții despre toate măsurile care s-au luat astfel încât să putem să întărim descurajarea și apărarea pe flancul estic.

ADVERTISEMENT

Avem măsuri pe care le-am derulat împreună, este o structură militară poloneză, o structură care face parte din grupul de luptă. Am obținut acordul premierului polonez ca o subunitate să facă parte din grupul de luptă al NATO din România condus de Franța”, a declarat Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu premierul polonez.

Marți, 22 martie, vor fi 27 de zile când Rusia și Ucraina duc un război istoric și crunt, în același timp. Joi, 24 martie, se vor împlini 30 de zile de la izbucnirea conflictului.

ADVERTISEMENT