News

Președintele PSD, încrezător în șansele Coaliției la europarlamentare. Marcel Ciolacu: ”Minimum 17 europarlamentari”

Marcel Ciolacu este convins că alianța PSD-PNL va ieși învingătoare în alegerile europarlamentare și va avea ”minimum 17 europarlamentari”.
27.03.2024 | 19:55
Presedintele PSD increzator in sansele Coalitiei la europarlamentare Marcel Ciolacu Minimum 17 europarlamentari
Marcel Ciolacu este sigur că alianța va avea cel puțin 17 europarlamentari Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Premierul a făcut această estimare în momentul în care a fost întrebat de jurnaliști câte procente estimează că ar pierde PSD-PNL dacă Cristian Popescu-Piedone ar merge cu lista proprie şi la alegerile europarlamentare.

Președintele PSD, încrezător în șansele Coaliției la europarlamentare

Președintele social-democraților a vizitat miercuri șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra și a susținut o conferință de presă la final.

ADVERTISEMENT

”În ceea ce priveşte votul politic, actuala alianţă electorală va câştiga alegerile şi va avea minimum 17 europarlamentari”, a declarat Marcel Ciolacu.

Primul-ministru a ironizat sondajele apărute în spațiul public, care îl dau pe Cristian Popescu Piedone principal favorit la Primăria Capitalei, iar pe Cătălin Cîrstoiu doar pe locul 3, spunând că dacă ar fi așa, mai bine nu mai organizăm alegeri și facem doar sondaje de opinie.

ADVERTISEMENT

”Este o decizie politică. Cu asta ne ocupăm, luăm deciziile politice în cadrul partidului, este o decizie politică. Părerea mea, să facem sondaje și să nu mai facem alegeri. În funcție de cine face sondajul, pe ăla îl punem.

Atributul nostru, al partidului, este de a lua decizii politice. M-ați întrebat care sunt aceste decizii politice. Vă repet, dacă dorim să numit primarii în funcție de sondaje, să nu mai facem alegeri”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD a precizat și că nu are cunoștință despre faptul că AUR l-ar susține pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei. ”Nu am auzit de această problemă, eu cred că domnul Cîrstoiu va fi primarul Capitalei, după ce bucureștenii îl vor vota”, a mai spus premierul.

Coaliția a finalizat lista candidaților comuni PSD-PNL pentru alegerile locale din București. Astfel, candidatul pentru Primăria Generală este medicul Cătălin Cîrstoiu.

ADVERTISEMENT

George Tuță (PNL) este candidatul pentru Sectorul 1, Rareș Hopincă (PSD) pentru Sectorul 2, Robert Negoiță (PSD) pentru Sectorul 3, Daniel Băluță (PSD) pentru Sectorul 4, Adrian Vigheciu (PSD) pentru Sectorul 5 și Ciprian Ciucu (PNL) pentru Sectorul 6.

ADVERTISEMENT