News

Președintele unei țări stârnește revoltă. S-a dus cu elicopterul prezidențial la un concert Coldplay

Președintele unei țări a stârnit un val de nemulțumire, după ce a decis să meargă cu elicopterul prezidențial la un concert Coldplay.
21.01.2024 | 12:46
Presedintele unei tari starneste revolta Sa dus cu elicopterul prezidential la un concert Coldplay
Președintele unei țări stârnește revoltă. Foto Twitter
ADVERTISEMENT

Președintele unei țări a fost aspru criticat de cetățeni și a reușit să stârnească revolta acestora. Totul s-a întâmplat după ce a ajuns cu elicopterul prezidențial la un concert Coldplay. Este vorba despre șeful statului din Filipine, Ferdinand Marcos Jr.

Președintele unei țări a mers cu elicopterul la un concert Coldplay

Trupa rock Coldplay și-a început anul cu un turneu, unul din primele concerte fiind organizat pe Philippine Arena, cea mai mare arenă acoperită din întreaga lume. Trupa britanică a fost așteptată de peste 40.000 de spectatori, printre ei numărându-se inclusiv președintele filipinez.

ADVERTISEMENT

Însă, felul în care primul om din stat a ajuns, vineri, la concert a stârnit un val de nemulțumire. Mai exact, Ferdinand Marcos Jr. a decis să ajungă cu elicopterul prezidențial la mult așteptatul eveniment.

Oamenii care se ocupă de securitatea prezidențială au transmis printr-un comunicat de presă că această hotărâre a fost luată în contextul în care au existat „complicaţii neprevăzute în trafic de-a lungul traseului”, având în vedere numărul de spectatori care mergeau spre Philippine Arena.

ADVERTISEMENT

La concert, alături de președinte, s-a aflat și soția sa. Astfel, reprezentanții securității au precizat că folosirea elicopterului a fost necesară, deoarece situația traficului rutier ar fi fost „o amenințare” pentru securitatea lui Marcos.

„Este un abuz de putere”

În ciuda explicațiilor pe care Grupul pentru securitatea prezidențială le-a transmis, cetățenii au fost revoltați de gestul președintelui. Foarte mulți dintre ei au lăsat mesaje în mediul online, plângându-se de modul în care șeful statului folosește banii contribuabililor.

ADVERTISEMENT

“Folosirea resurselor oficiale, precum elicopterul prezidenţial, pentru activităţi personale şi neoficiale este în general considerată un abuz de putere sau o utilizare abuzivă a resurselor guvernamentale”.

“Am plătit pentru folosirea elicopterului, pentru combustibil şi securitate, cine ştie, poate chiar şi pentru bilete”, au comentat oamenii pe rețeaua de socializare Facebook, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Ferdinand Marcos Jr., cunoscut drept „Bongbong” a devenit președintele Filipinelor în 2022. El este fiul fostului dictator care s-a aflat la putere în urmă cu aproape 40 de ani, Ferdinand Marcos.

ADVERTISEMENT