News

Pretențiile PNL înainte de rotativa cu PSD: ”Dacă cedăm un minister, trebuie să primim dublu în schimb”

Pretențiile PNL înainte de rotativa cu PSD. ”Dacă cedăm un minister, trebuie să primim dublu în schimb”, anunță un deputat PNL.
16.05.2023 | 23:04
Pretentiile PNL inainte de rotativa cu PSD Daca cedam un minister trebuie sa primim dublu in schimb
Pretențiile PNL înainte de rotativa cu PSD. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pretențiile PNL înainte de rotativa cu PSD. ”Dacă cedăm un minister, trebuie să primim dublu în schimb” anunță un deputat PNL, convins că partidul său trebuie să joace tare în 26 mai. Adrian Cozma cere ca PNL să primească ”dublu” dacă cedează un minister, adică să primească două ministere la schimb.

Pretențiile PNL înainte de rotativa cu PSD

Asta, în timp ce Rareș Bogdan se plânge că partidul va ajunge la 14% pentru că face jocurile PSD. De fapt, conform Digi 24, liberali precum Florin Cîțu sau Rareș Bogdan vor ca întreaga Coaliție cu PSD să se rupă dacă rocada va implica cedarea unor ministere importante precum Finanțele sau Transporturile la PSD.

ADVERTISEMENT

Într-o întâlnire privată la Vila Lac, liberalii s-au revoltat pentru că PSD ține cu dinții de Ministerul Transporturilor și de Sorin Grindeanu, cel care conform protocolului ar trebui să cedeze acest minister la PNL. “Rămâne Grindeanu la Transporturi și taie el panglica la autostrăzi. Pentru noi nu e ok”, s-au plâns liberalii. “În continuare suntem în umbra PSD. Ne încalecă PSD, acesta e cuvântul”, s-au plâns mai mulți lideri PNL, conform Digi 24.

”Eu nu susțin Coaliția cu PSD și dacă e să continuăm ar trebui să rămânem cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Finanțelor. Prefer să rupem Coaliția. Înțeleg că nu e populară opinia, dar PSD nu a fost onest cu noi”, s-a plâns Florin Cîțu. Același lucru l-a cerut și Rareș Bogdan, nemulțumit că PSD vrea să primească Transporturile: “Să se respecte protocolul. Nu putem renunța la Transporturi. O să ajungem să scădem sub 14% în sondaje. Trebuie să fim peste PSD”.

ADVERTISEMENT

În acest context, Adrian Cozma cere ca PNL să primească dublu de ministere din partea PSD, fără să explice de ce ar trebui să se întâmple acest lucru, în condițiile în care PNL e momentan un partid aflat în umbra PSD în sondaje. ”Dacă cedăm un minister, va trebui să luăm două în schimb”, a transmis liberalul. În același context PNL ar trebui să primească Transporturile Finanțele și să cedeze Justiția și Fondurile Europene.

”Prima opţiune pentru PNL este păstrarea protocolului semnat anul trecut şi rămânerea în cadrul acestui protocol, aceasta este opţiunea cea mai dorită, să luăm Transporturile, Finanţele şi SGG, şi să cedăm Justiţia şi Fondurile Europene. PSD ne încălzeşte, ne pregăteşte de o vreme să ne spună cât de performant e domnul Grindeanu la Transporturi. O fi, nu e vorba de asta, important este că PNL-ului îi revine acest portofoliu şi aceasta a fost înţelegerea”, a transmis Cozma, în emisiunea Proiect de ţară: România.

ADVERTISEMENT

PNL-istul a lăsat să se înțeleagă că liberalii ar fi dispuși să negocieze pentru schimburi de ministere, însă aceste negocieri vor fi la sânge. ”Sunt şase colegi care ne reprezintă în relaţia cu celelalte partide din coaliţie, vor veni cu o variantă agreată şi în partid se va veni cu un vot. Noi suntem în acest cadru în care PNL trebuie să îi revină aceste ministere. Orice cedare a unui minister, trebuie să primim dublu înapoi. Dacă cedăm un minister, va trebui să luăm două în schimb, deci este foarte simplu. Este o chestiune politică care se închide foarte repede”, a explicat Adrian Cozma.

Liderul PSD Marcel Ciolacu îl laudă constant pe ministrul Sorin Grindeanu lăsând să se înțeleagă că acesta e un ministru extrem de performant care ar trebui să rămână în continuare la butoanele Transporturilor. ”România se angajează să continue investiţiile masive în infrastructură. Îmi doresc să continuăm cu aceeaşi forţă politică investiţiile în infrastructură mare naţională şi conectarea la reţelele internaţionale.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să menţinem ritmul şi să ridicăm din nou ştacheta performanţei pe domeniul infrastructurii. Actualul ministru al Transporturilor şi infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi echipa sa au transformat anul 2022 într-unul de referinţă în istoria post-aderării la Uniunea Europeană. Anul trecut au fost semnate contracte din fonduri europene de peste 10 miliarde de euro. Un record absolut în România şi în Ministerul Transporturilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT