News

Rareș Bogdan, despre funcția pe care o va avea în noul Guvern: ”Dacă e nevoie de mine, vin să ajut”

Rareș Bogdan, despre funcția pe care o avea în noul Guvern: ”Dacă e nevoie de mine, vin să ajut”. Europarlamentarul s-ar întoarce la București.
30.04.2023 | 21:21
Rares Bogdan despre functia pe care o va avea in noul Guvern Daca e nevoie de mine vin sa ajut
Rareș Bogdan, despre funcția pe care o avea în noul Guvern. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan, despre funcția pe care o avea în noul Guvern: ”Dacă e nevoie de mine, vin să ajut”. Europarlamentarul s-ar întoarce la București dacă situația o cere, pentru că își dorește neapărat ca PNL să fie un partid performante cu rezultate, care să fie votat de oameni.

Rareș Bogdan, despre funcția pe care o avea în noul Guvern

Europarlamentarul Rareș Bogdan a discutat cu reporterii Antena 3 despre funcția pe care ar putea să o ocupe în noul Guvern. Vreau ca PNL să aibă o prestație bună, ca acest partid să vină cu o garnitură bună, având în vedere că PSD vine cu lideri de la Marcel Ciolacu la Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

E normal ca și PNL să vină cu ce are mai bun ca leadership, atât la nivel de profesionalism cât și la nivel comunicațional, pentru a nu mai avea problema pe care fostul președinte PNL, domnul Blaga, a semnalat-o, de a nu mai avea persoane care să le punem lângă stâlpi și să nu le recunoască lumea. Dacă e nevoie de mine și consideră că va trebui să fac parte, voi veni, deși am proiecte importante la Bruxelles, dacă nu, sunt convins că trebuie să mergem pe nume foarte importante, de la Dan Modreanu la Robert Sighiartău, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, George Flutur”, a explicat Rareș Bogdan.

Așadar, Rareș Bogdan crede că numele enumerate ar fi soluții excelente care pot ocupa diferite ministere, însă avertizează că orice mișcare va face PNL va fi analizată atent de electorat, care va decide în consecință la alegerile din 2024. Momentan, PNL pare că a fost depășit de partidul AUR, amândouă grupările fiind cotate cu aproximativ 20% din intența de vot.

ADVERTISEMENT

”Avem nevoie de oameni care sunt recunoscuți ca lideri de partid. Miniștri vor avea și un rol important în campania electorală din 2024. Guvernul va conta foarte mult prin ceea ce va face la viitorul an electoral, adică ceea ce va face în următoarele 7, 8 luni de zile, va fi determinant pentru anul electoral 2024.

Noi ne dorim păstrarea protocolului. Acesta înseamnă că poziția de Prim Ministru va fi ocupată de către liderul PSD, iar noi ocupăm poziția de vicepremier, respectiv de ministru al Transporturilor și ministrul al Finanțelor Publice, respectiv poziția foarte importantă de Secretar General al Guvernului, urmând să cedăm poziție de Prim-ministru și pozițiile de ministrul Fondurilor Europene și ministru al Justiției”, a declarat Rareș Bogdan, la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Din nou se poate vedea cum Rareș Bogdan a invocat portofoliul de la transporturi, ocupat momentan de Sorin Grindeanu. De altfel, Bogdan avertiza în trecut că întreaga coaliție se va destrăma dacă la transporturi rămâne PSD-istul Sorin Grindeanu. Asta, în condițiile în care liderul PSD Marcel Ciolacu ar fi fost interesat să-l păstreze pe Grindeanu în funcție.

”Vorbim de un protocol care înseamnă o coalitie tripartidică în care s-au pus la masă și au înteles că e nevoie să ia măsuri pentru a oferi stabilitate Romaniei. Conform protocolului, în mai va urma să existe o rocadă între PSD si PNL la nivel de prim-ministru, iar mai departe și între ministere.

ADVERTISEMENT

Dacă va exista înțelegere și înțelepciune și, de bună-voie și cu mult bun-simț, se va ajunge la concluzia că sunt miniștri care să facă un pas în spate și să vina altți, se va ajunge la un acord. Nu se pune problema ieșirii de la guvernare (a PNL -n.r.). Știu că există o relație foarte bună între domnul Ciolacu și domnul Ciucă la nivel de președinți de partid”, răbufnea Bogdan la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT