Life

Prețul ireal cu care se vinde o garsonieră de numai 15 metri pătrați. Nu este nici măcar locuibilă

Prețul ireal cu care a fost scoasă la vânzare o garsonieră de doar 15 metri pătrați, care nu este nici măcar locuibilă.
24.02.2024 | 19:32
Pretul ireal cu care se vinde o garsoniera de numai 15 metri patrati Nu este nici macar locuibila
Unde se găsește această garsonieră. Sursa foto: Il Massaggero
ADVERTISEMENT

Un anunț de vânzare a unei garsoniere a stârnit controverse în spațiul public. Imobilul de doar 15 metri pătrați, care nu este nici măcar locuibil, are un preț exagerat de mare, consideră multe persoane.

Suma ireală care se cere pentru o garsonieră nelocuibilă, de doar 15 metri pătrați

Banii care se cer pe garsoniera de un spațiu foarte mic ar putea fi investiți în achiziționarea unui apartament spațios sau chiar o vilă, dotate cu cele necesare. Unii se întreabă dacă nu cumva proprietarul a scris eronat suma.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță vă întrebați unde în România se află garsoniera , dar aflați că nu doar piața imobiliară din țara noastră dispune de prețuri exorbitante, ci și cea din Italia. Diferența este doar că în peninsulă salariile oamenilor sunt mai mari față de ale românilor, dar asta nu înseamnă că trec cu vederea costurile exagerate.

Garsoniera scoasă la vânzare se află în Milano. Potrivit publicației italiene Il Messaggero, costă 143.000 de euro, iar prețul este unul redus, căci în primă fază era de 160.000 de euro. Ce oferă locuința de acești bani?

ADVERTISEMENT

Bucătăria garsonierei este și dormitor

Garsoniera este, de fapt, un parter, alcătuit dintr-o baie mică și un spațiu îngust care se poate folosi atât ca bucătărie, cât și ca dormitor. O placă de numai 30 de centimetri este masa unde poți mânca.

Lângă placă, sunt puse două scaune, iar dacă vei ridica ”masa de sufragerie” vei putea extrage un pat de o persoană. Acesta este doar la câțiva centimetri distanță de aragaz. Agenția imobiliară care răspunde de anunț precizează că ”bucătăria este nelocuibilă”.

ADVERTISEMENT

Clădirea unde este amplasată garsoniera este considerată ”de interes istoric”, fiindcă datează din 1940, din timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Și standardul de eficiență energetică i-a impresionat pe cei care au citit anunțul.

Mai exact, standardul este clasa G, având sistem de calorifere și alimentare prin metan. Ce pare bun din anunț este doar zona. Clădirea este în inima Citta Studi, în apropiere de Universitatea Politehnică și de transportul în comun. Sursa menționată specifică faptul că ar putea fi de folos studenților garsoniera sau celor care vor să investească în imobiliare.

ADVERTISEMENT

Cât mai costă o garsonieră în București? Capitala României este una dintre zonele din țară unde se găsesc cele mai scumpe garsoniere, apartamente și case. Prețurile unei garsoniere similară cu cea din imaginea de mai sunt, totuși, valabile pentru un imobil mai încăpător, așa cum apare pe imobiliare.ro

ADVERTISEMENT
Tags: