Fotbal international

Prețul succesului! Primele imense pe care le va plăti Manchester City dacă va câștiga cele 4 trofee din acest sezon

07.04.2021 | 14:48
Pretul succesului Primele imense pe care le va plati Manchester City daca va castiga cele 4 trofee din acest sezon
Formația Manchester City se află în luptă pentru câștigarea a patru trofee în acest sezon, dar acest lucru va aduce o pagubă importantă în conturi deoarece clubul va fi nevoit să plătească bonusuri uriașe. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Formația Manchester City se află în luptă pentru câștigarea a patru trofee în acest sezon, dar acest lucru va aduce o pagubă importantă în conturi deoarece clubul va fi nevoit să plătească bonusuri uriașe.

”Cetățenii” sunt cu un pas în semifinalele Champions League după victoria cu Borussia Dortmund, scor 2-1, și visează să reușească să se impună în toate cele patru competiții în care sunt implicați.

ADVERTISEMENT

Deși este unul dintre cele mai bogate cluburi, se pare că criza financiară a ajuns și pe Etihad dacă Pep Guardiola a anunțat că nu-și permite să cumpere un atacant în această vară.

Manchester City plătește scump câștigarea trofeelor

Conform cotidianului Daily Mail, conducătorii lui Manchester City vor fi nevoiți să scoată din conturi fabuloasa sumă de peste 180.000.000 de euro în cazul în care băieții lui Guardiola vor câștiga toate cele patru competiții în care sunt implicați: Champions League, Premier League, Cupa Angliei și Cupa Ligii.

ADVERTISEMENT

Acești bani vor ajunge la jucători și la staff-ul tehnic sub formă de bonusuri care sunt stipulate în contracte. ”Contractul fiecărui jucător are multe puncte și există bonusuri suplimentare în cazul în care clubul atinge anumite obiective”, a declarat Kieran Maguire, expert în finanțele cluburilor de fotbal și lector la Universitatea din Liverpool.

În acest moment, Manchester City a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele Champions League, are un avans de 14 puncte cu șapte etape înainte de finalul Premier League, va juca finala Cupei Ligii cu Tottenham Hotspur, iar în Cupa Angliei este în semifinale și o va întâlni pe Chelsea Londra.

ADVERTISEMENT

Manchester City, pierderi uriașe în sezonul trecut

De remarcat este faptul că ”cetățenii” au plătit în sezonul trecut bonusuri de peste 230 de milioane de euro și asta în ciuda faptului că performanțele sportive au fost sub cele care se preconizează în actuala stagiune. Anul trecut, City a câștigat doar Cupa Ligii, a încheiat Premier League pe poziția a doua, în Champions League a fost eliminată în sferturi, iar din Cupa Angliei a ieșit în semifinale.

În urmă cu 24 de ore, Manchester City a a raportat pierderi de 147 de milioane de euro în sezonul 2019/2020, sezon afectat de pandemia de coronavirus. Veniturile clubului au scăzut cu 11 la sută faţă de sezonul precedent, la 557 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

”În mod clar, bilanţul pe 2019-20 în mod izolat nu reprezintă cea mai bună reprezentare a realităţii sezonului, cu transferurile jucătorilor întârziate şi cu numeroase jocuri care s-au disputat după 30 iunie 2020, venituri care vor fi contabilizate în perioada 2020-21. O imagine financiară mai bună a anilor Covid va fi furnizată la sfârşitul sezonului 2020-21, când cele două sezoane sunt combinate şi normalizate”, a declarat Ferran Soriano, directorul executiv al clubului.

ADVERTISEMENT