News

Prețuri mai mari la cazare pe litoralul românesc. Cât plătesc turiștii pentru o noapte în cele mai importante stațiuni

A doua parte a lunii iunie aduce prețuri mai mari la cazare pe litoralul românesc. Cât achită turiștii pentru o noapte în cele mai importante stațiuni.
18.06.2023 | 15:03
Preturi mai mari la cazare pe litoralul romanesc Cat platesc turistii pentru o noapte in cele mai importante statiuni
S-a încheiat ”litoralul pentru toți”, prețuri mai mari la cazare pe litoralul românesc. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prețurile la cazarea pe litoralul românesc al Mării Negre sunt, începând de duminică, mai mari cu până la 30%. Cât costă o noapte la hotel în cele mai populare stațiuni.

S-a încheiat ”litoralul pentru toți”, prețuri mai mari la cazare pe litoralul românesc

Vacanțele pe litoralul românesc se anunță mai scumpe în 2023, în comparație cu aceeași perioadă din 2022. Deși inflația este mai mică decât anul trecut, prețurile continuă să crească.

ADVERTISEMENT

Dacă e să vorbim strict la perioada în care ne aflăm, trebuie să spunem că turiștii vor da de un alt ”șoc”. Teoretic, duminică, 18 iunie, s-a încheiat programul ”Litoralul pentru toţi 2023”. Acesta a început pe 22 mai.

În acest interval, turiștii care voiau să își petreacă vacanța la mare în afara sezonului de vârf, când staţiunile şi plajele sunt mai libere, au putut beneficia de reduceri de 70% la cazare, în limita disponibilității. Au participat la program 50 de hoteluri din toate stațiunile.

ADVERTISEMENT

Oferta a luat însă sfârșit. Acum, prețurile pentru o noapte de cazare s-au majorat la hoteluri, în medie, cu 30%. Asta nu e singura veste proastă. Prețurile la cazare vor mai crește și în perioada 1 iulie – 15 august, când este de obicei vârful de sezon estival.

Tarifele la cazare în hotelurile din stațiuni

Tarifele pentru o noapte de cazare pe litoral variază în funcție de stațiunea aleasă. Astfel, cei care nu și-au rezervat vacanțele din timp plătesc acum mai mult pentru o noapte de cazare. În stațiunea Mamaia, la un hotel de trei stele, prețul unei camere duble cu mic dejun inclus pornește de la 204 lei pe noapte. La unitățile de patru stele, chiar de la 285 lei pe noapte, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

În sudul litoralului, prețurile sunt ceva mai mici. De exemplu, în Eforie Nord se găsesc oferte la hotelurile de trei stele, fără mic dejun, de la 117 lei pe noapte, în Neptun – Olimp cazarea pentru o noapte la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pornește de la 180 de lei pe noapte.

Destul de atractive sunt și ofertele din Venus. Aici, cazarea într-o cameră la un hotel de trei stele pornește de la 159 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus. La un hotel de 4 stele prețul este de 401 lei pe noapte, de asemenea cu mic dejun inclus.

ADVERTISEMENT

Dacă optați pentru Constanța, aici prețul unei nopți de cazare începe, la pensiuni, de la 200 de lei, iar la apartamentele de două camere la 300 de lei pe noapte. Cei mai pretențioși pot opta pentru hoteluri tip boutique, exact în centrul vechi al orașului. Aici, noaptea de cazare poate costa și 600 de lei.

ADVERTISEMENT