News

Prim-ministrul României, atac la adresa opoziției: “PSD este speriat că vom scoate țara din sărăcie”. Ce spune despre remanierea guvernului

Florin Cîțu a declanșat un atac dur la adresa PSD marți, la Digi24, spunând că: "socialiștii sunt speriați că vom scoate țara din sărăcie", făcând și câteva declarații referitoare la o posibilă remaniere a guvernului.
29.06.2021 | 21:46
Primministrul Romaniei atac la adresa opozitiei PSD este speriat ca vom scoate tara din saracie Ce spune despre remanierea guvernului
ADVERTISEMENT

Moțiunea de cenzură depusă de către Partidul Social Democrat la adresa guvernului Cîțu nu a reușit să strângă numărul suficient de voturi pentru a fi aprobată.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a avut mai multe critici dure la adresa guvernării, în special legate de situația PNRR-ului.

ADVERTISEMENT

Cîțu, atac la PSD: “Sunt speriați că vom scoate România din sărăcie”

“Nu avem autostrăzi pentru că socialiștii au decis asta, să lase anumite zone în sărăcie. Când venitul tău depinde de pixul unui primar, altfel vezi lucrurile în viață, dar vom scoate acest lucru.

PSD-ul este speriat că vom scoate sărăcia din România, acest lucru îi sperie de moarte, pentru că își pierd votanții.

ADVERTISEMENT

Alegerile din PNL sunt despre Partidul Național Liberal, nu am văzut nimic în statut despre principii sau să scrie ceva cu asterisc despre funcții în guvern sau Parlament. Eu nu știu să fi fost o discuție despre altceva.

Aici până să am o opinie pe această temă, vreau să văd o motivare a Curții Constituționale a României. Tot ce știm acum este că instituția Avocatului Poporului este în subordinea Parlamentului României, are independență, dar nu poate să fie iresponsabilă”, a declarat Florin Cîțu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Cosmin Prelipceanu: “Să ne așteptăm la o remaniere a miniștrilor în viitorul apropiat?”

Florin Cîțu: “Nu au sens aceste discuții în spațiul public. Evaluarea o fac zilnic și nu o fac doar miniștrilor, ci inclusiv mie.

Sondajele de opinie spun că PNL a crescut de când este la guvernare față de votul din decembrie, foarte mulți oameni sunt de acord cu direcția în care merge România, mai mult de jumătate susțin campania de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Eu mă uit la încrederea managerilor, la companii care investesc, investițiile nete cresc, ceea ce este un semnal foarte bun. Nu s-a discutat despre remaniere, nu am discutat cu nimeni.”

Cosmin Prelipceanu: “Sunteți nemulțumit de cineva?”

Florin Cîțu: “Dacă sunt nemulțumit de cineva, o voi spune public, eu nu mă ascund.”

Știți care este țara care a avut cea mai mare creștere economică? România a fost prima dată când s-au publicat datele, apoi a fost Irlanda.

România și Irlanda sunt țările cu cele mai mici taxe din UE raportate la PIB și sunt cele cu creșterile economice cele mai mari. Guvernarea aceasta nu majorează taxele, este discuția pe care am avut-o și cu Comisia Europeană.”

ADVERTISEMENT