Sport

Oficial: Prima decizie luată de FA după moartea Reginei Elisabeta a II-a! Etapa 7 din Premier League a fost amânată

FA a luat prima decizie după moartea Reginei Elisabeta a II-a și a anunțat că etapa 7 din Premier League va fi amânată.
08.09.2022 | 21:55
Oficial Prima decizie luata de FA dupa moartea Reginei Elisabeta a IIa Etapa 7 din Premier League a fost amanata
FA a decis să amâne etapa 7 din Premier League după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
09-09-2022
10:48

Este oficial! Etapa a 7-a din Premier League a fost amânată din cauza morții Reginei Angliei

Elisabeta a II-a s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani, veste care a cutremurat Regatul Unit al Marii Britanii, inclusiv sportul din insulă. Din acest motiv, mai multe evenimente sportive care erau programate în acest weekend au fost amânate.

Printre acestea și etapa cu numărul 7 din Premier League, acolo unde meciul vedetă era cel dintre Manchester City și Tottenham. Deocamdată nu se știe încă la ce dată vor fi reprogramate partidele care trebuiau să se dispute de sâmbătă până luni.

„Ca semn de respect față de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, runda de meciuri din Premier League din acest weekend va fi amânată”, a anunțat Liga Profesionistă de Fotbal englez.

În schimb, meciurile din cupele europene ale echipelor de fotbal din Anglia nu vor fi amânate, ci se va ține un minut de reculegere, cum s-a întâmplat și la meciul dintre West Ham și FCSB.

FA a decis să amâne etapa 7 din Premier League după moartea Reginei Elisabeta a II-a

FA a luat o primă decizie după moartea Reginei Elisabeta a II-a și a anulat etapa 7 din Premier League. Regina Elisabeta a II-a a fost cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

ADVERTISEMENT

La meciul dintre West Ham United și FCSB s-a ținut un moment de reculegere în memoria Reginei, fără să se amâne partida, iar același scenariu va fi pentru toate meciurile echipelor din Anglia în cupele europene.

Prin amânarea etapei, se va căuta o soluție cât mai bună pentru ca echipele să își poată desfășura meciurile, ținând cont că în iarnă se vor juca meciurile de la Cupa Mondială din Qatar, acolo unde Anglia țintește trofeul.

ADVERTISEMENT

Programul echipelor din Anglia era oricum încărcat, pentru că în afară de partidele din campionat și cele două cupe interne, multe formații sunt angrenate și în cupele europene, iar mulți fotbaliști vor evolua și la Cupa Mondială.

Meciurile din etapa 7 de Premier League:

  • Fulham-Chelsea
  • Bournemouth-Brighton
  • Leicester-Aston Villa
  • Liverpool-Wolves
  • Southampton-Brentford
  • Manchester City-Tottenham
  • Arsenal-Everton
  • West Ham-Newcastle
  • Crystal Palace-Manchester United
  • Leeds-Nottingham Forest
ADVERTISEMENT

UEFA a intervenit înainte de West Ham – FCSB

După decesul Reginei Elisabeta, partida dintre West Ham și FCSB a fost în pericol să nu se mai dispute, însă UEFA a intervenit pentru ca meciul să se desfășoare.

„Urmând instrucțiunile FA și UEFA, meciul din această seară împotriva FCSB va avea loc așa cum a fost planificat pe stadionul din Londra.

ADVERTISEMENT

Se va păstra un minut de reculegere înainte de începerea meciului, permițând echipelor, oficialilor de meci și tuturor celor prezenți să-și aducă omagiul Majestății Sale Regina”, s-a arătat într-un comunicat emis de West Ham pe Twitter.

ADVERTISEMENT
Tags: