Sport

Prima etapă, primul scandal cu VAR. Gol anulat lui Sepsi. Reacția specialistului

Sepsi este prima formație care poate acuza sistemul VAR în noua ediție din SuperLiga. Covăsnenii au marcat în Giulești, dar golul a fost anulat de arbitrajul video.
15.07.2023 | 00:00
Prima etapa primul scandal cu VAR Gol anulat lui Sepsi Reactia specialistului
Sepsi este prima formație care poate acuza sistemul VAR în noua ediție din SuperLiga. Covăsnenii au marcat în Giulești, dar golul a fost anulat de arbitrajul video. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT
14-07-2023
21:04

Ion Crăciunescu consideră că golul a fost valabil

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a analizat faza golului anulat și consideră că decizia este greșită, deoarece Pavol Safranko nu îl împiedică pe portarul Horațiu Moldovan să vadă mingea.

”Ofsaidul se judecă în momentul în care pleacă mingea de la coechipier. În momentul acesta, după părerea mea, jucătorul care se află în poziție de ofsaid (n.r. – Pavol Safranko) nu împiedică cu nimic câmpul vizual al portarului.

Portarul vede mingea. Dacă el era mai în lateral dreapta și era în fața portarului spuneam da, îi împiedică câmpul vizual”, a declarat Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

Primele probleme de arbitraj au apărut la partida Rapid București – Sepsi OSK Sepsi Gheorghe, din prima etapă a noului sezon, oaspeții fiind cei care se pot considera dezavantajați de decizia lui Sebastian Colțescu.

Sepsi, gol anulat eronat cu VAR

În minutul 65 al întâlnirii din Giulești, portarul Roland Niczuly a degajat, Marius Ștefănescu a câștigat duelul aerian la mijlocul terenului cu Christopher Braun, iar apoi a scăpat spre poarta lui Horațiu Moldovan și a înscris cu un șut plasat la colțul lung.

ADVERTISEMENT

A fost o fază rapidă în care giuleștenii au reclamat un fault în atac al lui Ștefănescu în duelul aerian cu Braun, însă VAR a anulat golul marcat de Sepsi pentru o poziție de ofsaid în care s-a aflat Pavol Safranko, deși acesta nu a jucat mingea.

Atacantul slovac trecea prin fața porții rapidiste chiar în momentul în care Ștefănescu șuta și s-a considerat că acesta a influențat faza pentru că s-a interpus între balon și portarul Horațiu Moldovan, care astfel nu a putu vedea mingea.

ADVERTISEMENT

Aflat în camera VAR, Horia Mladinovici l-a chemat pe Sebastian Colțescu să revadă faza, iar acesta a hotărât să anuleze reușita covăsnenilor. Decizia a fost una cel puțin bizară, deoarece Horațiu Moldovan nu ar fi avut nicio șansă să ajungă la balonul șutat de Marius Ștefănescu.

Jucătorii lui Liviu Ciobotariu au protestat vehement după anularea golului, însă ”centralul” Sebastian Colțescu, unul dintre cei mai buni arbitri români, a rămas ferm pe poziție și în cele din urmă jocul a continuat de la 0-0.

ADVERTISEMENT

Sepsi a luat Supercupa la primul meci cu Ciobotariu pe bancă

După ce au sărbătorit în această vară 100 de ani de la înființarea clubului, iar investitorii au făcut transferuri importante, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată la Rapid cu o săptămână înainte de debutul sezonului, atunci când Adi Mutu a decis să plece în Azerbaidjan.

Oficialii au ales să meargă pe mâna lui Cristiano Bergodi, lucru care i-a nemulțumit teribil pe suporterii, aceștia dorindu-și ca la echipă să fie adus Marius Șumudică. Este clar că este o ruptură între fani și conducere, iar situația tehnicianului italian nu este deloc una ușoară.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Sepsi a continuat seria succeselor și după plecarea lui Bergodi. Numirea lui Ciobotariu a fost de bun augur și covăsnenii au câștigat Supercupa României, după ce au învins campioana Farul.

ADVERTISEMENT