Fotbal intern

Liga a 4-a şi a 5-a din Suceava au fost “îngheţate” din cauza pandemiei: „Este imposibil să se mai joace”

04.04.2020 | 20:26
Liga a 4a si a 5a din Suceava au fost inghetate din cauza pandemiei Este imposibil sa se mai joace
ADVERTISEMENT

Ciprian Anton, președintele AJF Suceava, a anunțat că sezonul din liga a patra și a cincea din județ vor fi suspendate definitiv din cauza pandemiei de coronavirus, clasamentele actuale fiind cele omologate ca finale.

Fotbalul din Suceava, încheiat

Suceava este zona din România cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus și decese provocate de COVID-19, iar președintele AJF a anunțat că cele două ligi județene nu se vor mai relua, ierarhiile actuale fiind cele omologate drept finale.

ADVERTISEMENT

Ciprian Anton consideră că fotbalul în România nu se va putea relua mai devreme de luna iunie, iar programarea meciurilor la două zile este imposibilă la nivel de amatori.

La Suceava, situația este mult mai gravă decât în restul țării. Cred că nimeni nu se mai gândește la fotbal.

ADVERTISEMENT

Este imposibil să se mai poată juca fotbal până la eradicarea totală a pandemiei, iar asta, în cel mai optimist scenariu, nu se poate întâmpla mai devreme de luna iunie.

E greu să programezi meciuri din două în două zile la nivelul amator din fotbalul județean, acolo unde jucătorii au alte priorități în viață.

ADVERTISEMENT

Cred că nimeni nu va risca să dea drumul meciurilor fără ca această criză sa se fi sfârșit cu adevărat”, a declarat președintele AJF Suceava, conform Monitorul de Suceava.

Termenul limită stabilit de UEFA

UEFA a stabilit, după cea mai recentă ședință susținută împreună cu membrii celor 55 de federații afiliate, că termenul limită pentru încheierea sezoanelor în curs ale campionatelor naționale este 3 august.

ADVERTISEMENT

În vară ar urma să se joace și fazele eliminatorii din Champions League și Europa League, în timp ce la începutul lunii septembrie s-ar disputa, dacă situația o va permite, barajele de calificare la turneul final al Campionatului European, amânat pentru 11 iunie – 11 iulie 2021, unde România va întâlni Islanda în semifinale și, în cazul unei victorii, Bulgaria sau Ungaria.

ADVERTISEMENT